رئیس سازمان تحقیقات و مطالعات ناجا:

دانش پلیس، ابزاری برای پیشگیری از جرم است

رئیس سازمان تحقیقات و مطالعات ناجا گفت: پلیس می‌تواند ضمن مقابله با جرم، از طریق آگاه‌سازی از وضعیت جرایم در کشور و ارائه راهکار و نتایج تحقیقات علمی و هماهنگی بین سازمان‌ها به پیشگیری از وقوع جرایم کمک کند.
کد خبر: ۲۵۲۹۸
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۶ - 16August 2014

دانش پلیس، ابزاری برای پیشگیری از جرم است

به گزارش دفاع پرس ،  سرهنگ «هادی شیرزاد» رئیس سازمان تحقیقات و مطالعات ناجا در خصوص اهمیت پیشگیری از جرم گفت: یکی از اساسی ترین وظایف پلیس، پیشگیری و مقابله با جرم است و در همه دنیا همین انتظار از این سازمان وجود دارد اما جرم، معلولی است که از علل مختلف بوجود می آید، بنابراین باید با رفع علل از وقوع معلول جلوگیری کنیم که همان پیشگیری از جرم است.

وی با اشاره به اینکه حذف علل شکل گیری جرائم، تنها به عهده پلیس نیست، افزود: پلیس آخرین واحدی است که پس از شکل گیری جرم، برای مقابله با آن وارد عمل شده اما نقشی در بوجود آمدن معلول ها (جرائم) ندارد.
 
رئیس سازمان تحقیقات و مطالعات ناجا یادآور شد: پلیس می تواند ضمن مقابله با جرم، از طریق اطلاع رسانی و آگاه سازی از وضعیت جرایم در کشور و همچنین ارائه راهکار و نتایج تحقیقات علمی و هماهنگی بین سازمان هایی که می توانند در حذف علل جرائم موثر باشند، آنها را پای کار آورده تا آنها نیز به پیشگیری از وقوع جرائم کمک کنند که این مهم توسط واحدهای تحقیقاتی محقق می شود.
 
وی تصریح کرد: واحدهای تحقیقاتی ضمن بررسی معلول، نقش علل مختلف را در ایجاد معلول تعیین کرده و پیشنهاد راهکارهای مقابله ای و حذف علل را ارائه می دهند.
 
شیرزاد با اشاره به برگزاری همایش ملی «پلیس و پیشگیری اجتماعی از جرم» اظهار داشت: این همایش از سوی واحد تحقیقات معاونت اجتماعی به منظور بررسی علل شکل گیری جرم و اخذ پیشنهاد و راهکار از محققان، نخبگان و دانشمندان برگزار خواهد شد، در حقیقت این همایش زمینه در کنار هم قرار گرفتن نخبگان کشور را فراهم کرده تا پس از بررسی علل، راهکارهایی در زمینه کاهش جرم پیشنهاد دهند که انجام برخی از آنها از حیطه اختیار پلیس بیرون است و به دیگر سازمان ها از جمله صدا و سیما، آموزش و پرروش، تامین اجتماعی و ... بر می گردد.
 
رئیس سازمان تحقیقات و مطالعات ناجا، مقالات ارائه شده در همایش ها را زبان محاوره بین دانشمندان و نخبگان کشور دانست و افزود: نتایج حاصل از همایش ها، پشتوانه علمی دارد چرا که با بررسی و تحقیق بدست آمده و باعث پیشگیری از جرم می شود.
 
وی یکی دیگر از وظایف مراکز تحقیقاتی ناجا را پیش بینی وقوع جرائمی دانست که ممکن است در آینده، رخ دهند و افزود: فرمانده نیروی انتظامی و دیگر مراجع علمی نیز پیش دستانه عمل کردن را از ما انتظار دارند و این همان تعبیر از پلیس هوشمند است، پلیسی که در زمان حال هوشمندانه برخورد می کند و با بررسی اطلاعات موجود، وقوع جرایم آینده را پیش بینی و برای پیشگیری از آنها، برنامه ریزی می کند.
 
به گفته دکتر شیرزاد، مراکز تحقیقاتی ناجا و در راس آنها، سازمان تحقیقات و مطالعات ناجا، سعی کرده با طراحی نقشه های جرم، اتفاقات و جرائم آینده را پیش بینی و بر آن اساس اقدام کنند که خوشبختانه در مهار آمار پیش رونده جرم، موفق شده است.
 
وی تصریح کرد: رشد علمی در ناجا پیشرونده است که نشان می دهد ابزاری به نام علم برای پیشگیری از جرم در دست دارد که این ابزار همان دانش است.
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار