به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از قم، در دیدار حسینی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قم با رضایی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان که در محل این اداره کل صورت گرفت، ابتدا حسینی با اشاره به اینکه فرهنگ، هویت کشور بوده و هر آنچه از فرهنگ نهادینه شود، صدقه جاریه و باعث افتخار است، گفت: همانگونه که رویکرد سازمان میراث فرهنگی در کنار مسائل گردشگری و صنایع دستی، توجه به فرهنگ جامعه است، بنابراین میتوان فرهنگ دفاع مقدس را نیز که با فرهنگ انقلاب و عموم مردم عجین شده، در جامعه ترویج کنیم.
وی به مراحل ساخت مجموعه فرهنگی(موزه) انقلاب و دفاع مقدس در استان اشاره کرد و ابراز کرد: استان قم جزء اولین استانهایی است که هیئت امناء این مرکز را تشکیل داده است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با بیان این نکته که طبق قانون، اداره کل میراث فرهنگی نیز عضو ثابت و دائم هیئت امناء مرکز فرهنگی انقلاب و دفاع مقدس در استان میباشد، عنوان نمود: موزه انقلاب و دفاع مقدس یک مرکز فرهنگی است که با عنایت به تاریخ پرافتخار گذشته، نگاه به آینده هم دارد و با توجه به نگاه کلان و بین المللی نسبت به آن، میطلبد دستگاههای اجرایی و فرهنگی مرتبطی همچون میراث فرهنگی در هیئت امناء آن نقش آفرینی کنند.
وی با اشاره به جزئیات دیگری از تشکیل هیئت امناء، موضوع ایجاد سازمان روحانیت در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس را مطرح کرد و گفت: از آغاز غیبت کبری تاکنون بیش از 4800 روحانی در سطح اجتهاد و مرجعیت تقلید در موضوعاتی چون مخالفت با نظام سلطه، مخالفت با رژیم مستبد، مخالفت با حاکم یا فرد ظالم و نیز در زمینههای امر به معروف و نهی از منکر در جهان اسلام به شهادت رسیدهاند.
حسینی با اشاره به اینکه پرداختن به موضوع تاریخ روحانیت به عهده استان قم گذاشته شده و کارگروهی نیز در این زمینه در استان تشکیل شده است، خاطرنشان ساخت: ما باید بر اساس تکلیف و قانون در راه اندازی مرکز فرهنگی انقلاب و دفاع مقدس با کمترین مشکلات، بالاترین کیفیت و در کوتاهترین زمان ممکن تلاش نماییم.
وی با تاکید بر اینکه هر هزینهای که صرف امور فرهنگی و ارزشی میشود، برگشت پذیر است، تاکید کرد: تشکیل کارگروه محتوایی مرکز فرهنگی انقلاب و دفاع مقدس بسیار حائز اهمیت است و در این راه حمایت همه جانبه و تخصصی مراکز مربوط از جمله اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را میطلبد.
در ادامه این جلسه، رضایی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم با اشاره به اینکه جمع کثیری از پرسنل این اداره کل از خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران هستند، ابراز کرد: مرکز فرهنگی انقلاب و دفاع مقدس را که اختصاصا به معرفی موضوعات مربوط به تاریخ قم در دوران انقلاب و دفاع مقدس میپردازد، به لحاظ محتوایی و سازمانی متعلق به مجموعه خود میدانیم و با افتخار تمام از انجام آنچه که مربوط به حوزه فعالیت اداره کل میراث فرهنگی است، دریغ نخواهیم کرد.
وی خاطرنشان ساخت: موزه متعلق به نظام و مردم است و هدف اینست که در موزه هم فرهنگ اصیل باستانی و هم فرهنگ استقامت و آزادگی را معرفی کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم با اشاره به زائرپذیری استان و نقش موزهها در رونق اقتصادی و فرهنگی، ابراز کرد: موزهها در ایجاد جاذبه گردشگری موثرند و هر چه از این دست موزهها در استان وجود داشته باشد، بیشتر به نفع استان خواهد بود.
موضوع تمهید مقدمات افتتاح مرکز فرهنگی انقلاب و دفاع مقدس در سال 94 و بررسی امکان ثبت این مرکز در سازمان حمایت از موزهها، مقدمات ارائه دو واحد درس آشنایی با معارف دفاع مقدس در دانشگاه علمی کاربردی استان و بازنگری و بررسی نهایی نقشههای مرکز در کارگروه فنی و رفع اشکالات احتمالی آن موارد دیگری بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در این جلسه همچنین حکم انتصاب مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم به عنوان عضویت دائم هیئت امناء مرکز فرهنگی انقلاب و دفاع مقدس استان به وی اعطا شد.