سردار زمانیان در نشست خبری عنوان کرد

افزایش ۶۸ درصدی کشف کالاهای قاچاق نسبت به سال گذشته/ مبارزه ناجا با قاچاق اقلام ضد فرهنگی

رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز از افزایش ۶۸ درصدی کشف کالاهای قاچاق نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: ۲۹ هزار و ۶۰۰ پرونده کشف در سراسر کشور داشته‌ایم که به آن‌ها رسیدگی شده است.
کد خبر: ۲۵۵۹۸
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۹ - 19August 2014

افزایش ۶۸ درصدی کشف کالاهای قاچاق نسبت به سال گذشته/ مبارزه ناجا با قاچاق اقلام ضد فرهنگی

به گزارش خبرنگار اجتماعی دفاع پرس، سردار "فتحالله زمانیان" رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیروی انتظامی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با ارائه گزارشی به اقدامات انجام شده در چهار ماه نخست سال جاری اشاره و تصریح کرد: بحث قاچاق یک معضل اجتماعی است که ما به آن میپردازیم.

وی با بیان اینکه موضوع قاچاق نهتنها یک معضل اجتماعی بوده، بلکه بر اقتصاد و سیاست کشور نیز تأثیرگذار است، افزود: همه سازمانها و جامعه در مبارزه با قاچاق بهنوعی با این موضوع درگیر هستند و نیروی انتظامی بهعنوان یگان مقابلهکننده بیشتری درگیری را داشته است.

سردار زمانیان به اقدامات صورت گرفته در چهار ماهه نخست امسال برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز اشاره و بیان کرد: در حوزه اجرائی با اقداماتی که انجامشده ارزش ریالی کالاهای مکشوفه ۵۵۹ میلیارد تومان با ۶۸ درصد افزایش کشف بوده است.

رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز ناجا در ادامه از راهاندازی سامانه پیامکی با نام "کنترل ترانزیت به محل کالا" خبر داد و گفت: جعل اسناد و استفاده چندباره از اسناد بیشترین جرم در کشور ما محسوب میشود که در این سامانه موانع و مشکلاتی که در زمینه شکلگیری قاچاق در حوزه حمل و نقل وجود داشت برطرف شد.

وی در این زمینه به باز شدن ۹۵ پرونده در چهار ماه نخست امسال اشاره کرد و افزود: ارزش هرکدام از این پروندهها پنج میلیارد ریال بوده است.

سردار زمانیان با اعلام این خبر که ۲۹ هزار و ۶۰۰ پرونده کشف در سراسر کشور داشتهایم که به آنها رسیدگی شده است، گفت: ۳۲ هزار نفر در این پروندهها در امر قاچاق درگیر شدهاند که ۴۷۲ پرونده از آن به ارزش ریالی یک تا پنج میلیارد ریال است.

رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز ناجا در خصوص کشفیات دارو عنوان کرد: بالغ بر ۷۰ میلیون انواع دارو در سراسر کشور با ۳۰۰ درصد افزایش کشف شد که بیشتر این داروهای مکشوفه به داروهای لاغری، رژیمی، مخدر و توهمزا مربوط میشد.

سردار زمانیان با بیان این مطلب که در موضوع سیگار ۱۶ درصد افزایش کشف داشتهایم، گفت: در چهار ماهه نخست امسال ۱۳۴ میلیون نخ سیگار کشف که در همین رابطه ۹۹۶ نفر دستگیر شدند.

وی با اشاره به اجرای قانون جدید در مبارزه با  قاچاق تصریح کرد: در گذشته قاچاق تخلف حساب میشد و جرم نبود؛ اما با قانون جدید که از اواخر سال گذشته آغاز و امسال رسماً اجرا شد قاچاق جرم محسوب شده و دیگر فرقی ندارد که پشت این موضوع چه جریاناتی باشد، لذا مجرمان در صورت دستگیری مجازات خواهند شد.

سردار زمانیان در خصوص قاچاق سوخت در کشور تصریح کرد: در چهار ماهه نخست سال بالغ بر ۳۰ میلیون لیتر سوخت قاچاق کشف شد که در این زمینه ۳ هزار و ۹۱۷ نفر دستگیر شدند. بیشترین قاچاق در بحث سوخت در جنوب، غرب و جنوب شرقی کشور صورت میگیرد.

وی ادامه داد: عوامل زیادی در قاچاق سوخت کشور مؤثر هستند که یکی از آنها مرزهای مشترک بین ما و کشورهای همسایه است. اگرچه قیمت سوخت ما نزدیک به قیمت سوخت در کشورهای همسایه است، اما هنوز قاچاق سوخت به دلیل سودآوری، بهانهای برای قاچاق این کالا میشود.

سردار زمانیان کنترل بیشتر افرادی که در توزیع و حملونقل سوخت نقش دارند را قابلتوجه دانست و گفت: بیشترین مشکل قاچاق سوخت، توزیع و سهمیهبندی است که با کنترل صحیح، زمینههای شکلگیری قاچاق سوخت را از بین خواهیم برد.

رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز ناجا با بیان اینکه پلیس بهدنبال افزایش عدد دستگیری قاچاقچیان نیست، اظهار کرد: به همین دلیل پلیس بر روی شناسایی پشت پردههای قاچاق متمرکز شده و رسیدگی به پروندههایی که ارزششان بیش از ۵۰۰ میلیون تومان است را بهطور جدی در دستور کار قرار داده است.
 
وی همچنین با بیان اینکه پلیس برای امسال ۱۴ طرح عملیاتی گسترده را برنامهریزی کرده است، گفت: در چهار ماهه امسال پنج طرح اجرایی شده است که توفیقات زیادی نیز داشتهایم.
 
سردار زمانیان در ادامه بیان کرد: شرکت دخانیات عنوان کرده است که هموطنانمان ۶۲ میلیارد نخ سیگار مصرف میکنند و این در حالی است که ۴۸ میلیارد نخ سیگار یا در کشور تولید میشود و یا بهصورت مشارکتی وارد میشود که در حال حاضر خلأ ۱۴ میلیاردی سیگار در کشور وجود دارد و نیاز است برای حل این خلأ، تولیدات به میزان مصرف ارتقا یابد.
 
رییس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه ممکن است سیگار در پوشش کالاهای دیگر وارد کشور شود، گفت: بخشی از مصرف سیگار عراق از ایران ترانزیت میشود و به نظرمان این تعداد سیگار در داخل کشور رسوب کرده و وارد چرخه مصرف میشود که پس از کشف در صورت مشارکتی بودن، سیگار به کارخانه عودت و یا در صورت قاچاق بودن، منهدم میشود.
 
سردار زمانیان در مورد قاچاق خودرو نیز گفت: عمده خودروهای قاچاق بهصورت قانونی و موقت وارد کشور میشوند، اما زمانی که باید از کشور خارج شوند، این اقدام صورت نمیگیرد. در این چهار ماه ۱۲۵ خودروی قاچاق متوقف شد که صاحبان آنها باید به گمرک مراجعه و مراحل قانونی ثبت خودرو را انجام بدهند.
 
وی با بیان اینکه قاچاق بهعنوان یک معضل اجتماعی شناخته شده است که تنها ظاهر آن به اقتصاد مربوط میشود، گفت: پدیده قاچاق ناشی از تصمیمات سوء اجتماعی است و سازمانهای زیادی در شکلگیری و مقابله با آن نقش دارند که نیازمند حضور جدیتر این سازمانها هستیم.
 
رییس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه تأثیرات قاچاق در حوزههای مختلف اجتماعی و فرهنگی نمود پیدا میکند، گفت: مبارزه با اقلام ممنوعه و ضد فرهنگی، دارو و کالاهای دخانی از اولویتهای این پلیس در برخورد با قاچاقچیان است.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها