رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با بیان این که مناسک بزرگ حج دارای ابعاد مختلفی است، افزود: یکی از ابعاد مناسک حج، ابعاد سیاسی و اجتماعی آن است که باعث برقراری ارتباط میان مسلمانان جهان و وحدت و همدلی میان آنان میشود.
حجتالاسلام آل هاشم تصریح کرد: در حقیقت مراسم حج و خانه خدا باعث پیوند مسلمانان با یکدیگر و بهترین وسیله برای وحدت میان آنان است. در حج، روح عبادت، توجه به خدا و خلق خدا، یک رنگی، یکسان بودن پوشش، حرکت دست جمعی و منظم، انجام اعمال و عبادات به سوی یک نقطه یعنی قبله، آن چنان به هم آمیخته اند که گویا مسلمانان اعضای یک پیکرند و در جهت یک هدف گام بر می دارند.
وی ادامه داد: مناسک حج، نژادپرستی و تعصبهای قومی را میشکند و با برداشتن محدودیتهای جغرافیایی موجب میشود تا مسلمانان هر ساله در یک محل گردهم آیند و با برگزاری مراسم مشترک به ریسمان الهی چنگ بزنند.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش سپس به مهمترین تأثیرهای حج پرداخت و در این باره خاطرنشان کرد: حج موجب قرب خداوند، مساوات و عدم تبعیض و باعث کنترل کردن شهوات، گناهان، جدال و دعوا میشود.
حجتالاسلام آل هاشم گفت: امام خمینی(رضوانالله تعالیعلیه) که احیاگر حج ابراهیمی در چند سده اخیر بودند، توجه ویژهای به جایگاه و انجام مناسک حج داشتهاند. ایشان در خصوص اهمیت حج می فرمایند" فریضه حج در میان فرایض از ویژگی خاصی برخوردار است و شاید جنبه سیاسی و اجتماعی حج بر جنبههای دیگر آن غلبه کند".
وی در پایان با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب درخصوص حج افزود: مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) نیز اولین تأثیر حج را در درون امت اسلامی و در دلهای خود انسان میدانند و دراین باره میفرمایند "ما به حج احتیاج داریم تا روحیه خود را تقویت کنیم. این وحدت اسلامی روحیه دشمن را در هم می شکند، تضعیف می کند ، عظمت اسلام را به رخ میکشد و وحدت امت اسلامی را در مقابل دشمن آشکار میسازد."
انتهای پیام/