نرم‌افزار چندرسانه‌ای مقتل الحسین (ع) در قم رونمایی شد

از نرم‌افزار چندرسانه‌ای مقتل الحسین (ع) امروز با پیام آیت‌ الله مکارم شیرازی در قم رونمایی شد.
کد خبر: ۲۵۷۱۶۵
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۹ - 14September 2017
به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع پرس، مراسم رونمایی از نرم‌افزار چندرسانه‌ای مقتل الحسین(ع) ظهر امروز با پیام آیت‌الله مکارم شیرازی در مرکز تحقیقات علوم اسلامی نور برگزار شد.

مسئول  تولید نرم‌افزار چندرسانه‌ای مقتل الحسین(ع) با اشاره به اهمیت ترویج مکتب عاشورا در قالب‌های نوین اظهار داشت: باید همگام و همسو با اتفاقات عصر کنونی حرکت کنیم.

علی جباری با بیان ویژگی‌های نرم‌افزار چندرسانه‌ای مقتل الحسین(ع) افزود: در این نرم‌افزار 100 عنوان کتاب در قالب 490 جلد در نظر گرفته‌ شده که محوریت اصلی منابع موجود در این نرم‌افزار عاشوراپژوهی است.

وی با اشاره به خصوصیات دیگر این نرم‌افزار چندرسانه‌ای گفت: در قالب این نرم‌افزار 50 مجلس مقتل‌خوانی، 26 زیارت‌نامه، 241 سخنرانی و 601 قطعه نوای مداحی گنجانده شده است.

جباری خاطرنشان کرد: دسته‌بندی و محدود کردن کتاب‌ها بر اساس منابع معتبر در زمینهٔ مقتل، تاریخ و سیره امام حسین(ع)، زیارات، اصحاب، بازتاب‌ها، شعر و ادب، امکان جستجوی صوتی و برخی امکانات نو و جدید دیگر در نظر گرفته‌ شده است.

وی با تأکید بر محورهای مهم تهیه نرم‌افزار چندرسانه‌ای مقتل الحسین(ع) عنوان کرد: این نرم‌افزار به‌صورت کتابخانه‌ای تولید شده که محورهای مانند تصاویر، منابع، صوت و مداحی، سخنرانی و معرفی کتاب‌های مهم عاشورا پژوهشی در نظر گرفته‌ شده که برای تولید آن بیش از 4 سال زمان صرف شده است.

مسئول  تولید نرم‌افزار چندرسانه‌ای مقتل الحسین(ع) ادامه داد: با اخذ مجوز نشر الکترونیکی از برخی مؤلفان کتب معتبر عاشورا پژوهشی امیدواریم این نرم‌افزار در سال‌های آتی کامل‌تر شود و خدمات جمع‌تری را به محققین این عرصه عرضه کند.

جباری باب یان بار علمی زیاد نرم‌افزار مقتل الحسین(ع) خاطرنشان کرد: از بین 500 عنوان کتاب اولیه برای تولید نرم‌افزار تنها 100 عنوان کتاب که از نظر اعتبار در جایگاه والای بودند در این نرم‌افزار جانمایی شده است.

رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نیز در ادامه این جلسه گفت: با تولید نرم‌افزارهای به‌روز و مفید طلاب موفق شده‌اند  جهش خوبی در زمینه‌های علمی به دست بیاورند.

حجت‌الاسلام حمید شهریاری تأکید کرد: اسناد سنجی در متون کهن، تجزیه و ترکیب ماشین مطالب، نگارش املایی کلمات عربی، برچسب‌گذاری بر متون، نمایه‌سازی، تقلب یابی در مطالب علمی، شناسایی هوشمند عبارت‌های قرآنی در متون، مشابه یابی لفظی و معنایی احادیث از دیگر اقدام‌های گروه‌های مجرب این مرکز است.

وی با اشاره به اهداف مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی تصریح کرد:  اشاعه فرهنگ اصیل اسلامی و تسهیل در دستیابی به متون و منابع دست‌ اول در زمینهٔ علوم اسلامی از مهم‌ترین اهداف این مرکز کامپیوتری است.

 منبع: تسنیم
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار