وی ادامه داد: در 6 ماهه سال 96، گزارشی از 20 استان گرفتم که بر اساس آن، 18 هزار و 247 هکتار زمین رفع تصرف شده است که از این مقدار 2 هزار و 969 هکتار مربوط به استان تهران است. در 6 ماهه گذشته حدود 3 هزار مورد هم قلع و قمع و تخریب داشتیم.
محسنیاژهای در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر آمار کشفیات مواد مخدر در 6 ماهه نخست امسال و احکام صادره گفت: متاسفانه یکی از معضلات نه تنها کشور ما بلکه بسیاری از کشورها، مواد مخدر صنعتی و سنتی است. متاسفانه آثار زیانبار مواد مخدر صنعتی از مواد مخدر سنتی بسیار بیشتر است. برخی از تصادفات، قتلها و شرارتها توسط کسانی انجام میگیرد که مواد مخدر مصرف کردند.
سخنگوی قوهقضاییه ادامه داد: در حدود 6 ماهه گذشته، 160 هزار و 945 کیلوگرم مواد مخدر کشف و به دادسراها گزارش شده و ممکن است بیش از این مقدار باشد اما هنوز به دادسراها گزارش نشده است. از این مقدار بیش از 3 هزار کیلو هروئین، 229 کیلو شیشه و 111 کیلو کراک بوده است.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در هفتههای اخیر افرادی از صنفهای مختلف بازداشت شدند و عوامل ضد انقلاب تلاش داشتند این بازداشتها را بازداشتهای صنفی تلقی کنند مانند بازداشت آقای بهشتی گفت: هیچکس به عنوان فرهنگی یا خبرنگار، بهایی یا به خاطر فلان مذهب یا عنوان بازداشت نمیشود. همانطور که ممکن است یک فرد شیعه اهل نماز و مراعات کننده برخی امورات، بازداشت شود، بقیه هم ممکن است به خاطر وقوع برخی جرایم بازداشت شود. بنابراین تفاوتی نمیکند که چه کسی دارای چه حرفه یا تفکر یا مذهبی باشد. کسی به عنوان داشتن مذهب یا صرف عقیده، بازداشت نمیشود. ممکن است کسی روزنامهنگار یا بهایی یا مسیحی یا شیعه و سنی باشد اما مرتکب جرم شود که قطعاً برخورد میشود و در صورت اثبات اتهام، محکوم میشود. فردی که نام بردید به خاطر مسائل امنیتی به 5 سال حبس محکوم شده و حکم هم قطعی شده و هیچ موضوع صنفی وجود ندارد. این فرد مرتکب جرم امنیتی شده و به پرونده وی رسیدگی شده و پس از طی همه مراحل قانونی، محکوم و تایید هم شده است و اکنون در حال تحمل کیفر است.
محسنیاژهای در پاسخ به سوال دیگری درباره حکم پرونده بنیتا گفت: حکمش صادر شده اما طبیعی است که باید ابلاغ شود و بعد هم قابل اعتراض است. متهم ردیف اول چند اتهام داشت که الان از بیان جزییات معذور هستم. یکی از اتهامات قتل عمد بود که به خاطر آن قصاص نفس صادر شده است و نسبت به سایر موارد اتهامی، مجازاتهای متناسب اعم از حبس و شلاق و تبعید صادر شده است. البته این احکام قابل اعتراض است و در صورت اعتراض به تجدیدنظر میرود.
وی ادامه داد: یکی از مسائل مهمی که الان در کشور مطرح است، مسئله قاچاق است. مسئله قاچاق و تاثیر آن در تولیدات داخلی محرز است. خوشبختانه همه دستگاه در این زمینه مشغول هستند اما به نظر میرسد باید تلاشها بیشتر شود تا قاچاق کالا که لطمه جدی میزند به صفر برسد. در رابطه با این قضیه اگر گمرک یا دادسرا یا دادگاه و نیروی انتظامی و تعزیرات تخلفی بکنند باید با اشد احوال برخورد کرد؛ زیرا وقتی همه جازم و عازم برای برخورد هستند، یک فرد در داخل دستگاه حکومتی هم به قاچاقچی کمک کند، قابل اغماض نیست.
سخنگوی قوهقضاییه در پاسخ به سوالی که شنیده شده در برخی گمرکات کشور از جمله بوشهر و قزوین تخلفاتی رخ داده که منجر به دستگیری شده گفت: اخیرا پرونده گمرکات بوشهر که 12 متهم دارد، کیفرخواست خورده و به دادگاه رفته است. از این تعداد 6 نفر عوامل گمرک و شش نفر هم صاحب بار بودند. در قزوین هم همین طور است. در تهران افرادی تحت تعقیب قرار گرفتند در این خصوص که به جهت شدت مقابله با قاچاق کالا و ارز است.
محسنیاژهای در پاسخ به سئوال دیگری درباره آخرین وضعیت پرونده عباس کیارستمی گفت: پرونده پزشک این پرونده بر اثر گزارشات خود پزشکان و تحقیقات انجام شده، نسبت به پزشک کیفرخواست صادر و به دادگاه ارسال شده است.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره متهم ردیف دوم پرونده قتل بنیتا گفت: در پرونده بنیتا متهم ردیف دوم از قتل عمد تبرئه شده اما به کلی تبرئه نشده است و در جرایم دیگر به عنوان معاون یا مباشر، محکوم کرده است و کیفرهایی هم که در نظر گرفته شده، نسبتاً سنگین است.
معاون اول قوهقضاییه درباره اموال و دارایی وزرای دولت یازدهم گفت: کسانی که در دولت یازدهم بودند و دورهشان تمام شده و در دولت جدید هم نیستند، 12 نفر هستند که 6 نفر از آنها گزارش پایان دوره خود را دادهاند که از آنها تشکر میکنم زیرا زودتر هم جواب دادند. از کسانی هم که در دولت دوازدهم هستند، 9 نفر لیست و فهرست اموال خود را دادند که از این 9 نفر، دو نفرشان جدید هستند مثل آقای کلانتری که در دولت یازدهم نبود. 7 نفر دیگر هم کسانی هستند که در دولت قبل و فعلی بودند.
محسنیاژهای در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره آتش سوزی تعمدی در مرکز بهداشت شیروان گفت: نظر کارشناسی اولیه مبنی بر عمدی بودن آتش سوزی است و اگر اعتراضی به آن گزارش باشد، مراحل بعدی را طی میکند. فردی هم در این رابطه دستگیر شده و تخلف مالی از او کشف شده اما اینکه این فرد در آتش سوزی نقش داشته یا خیر به اثبات نرسیده است.
آخرین روند رسیدگی به پرونده نویسنده کتاب شنود اشباح و مدیر یک سایت گفت: تا جایی که پیگیری کردم جلسه دادگاه برگزار شده اما حکم صادر نشده و جلسه دیگری هم باید برگزار شود. متهمان قبلا بازداشت نبود اما الان خبر ندارم که بعداً دوباره با تشخیص داده بازداشت شدهاند یا خیر.
محسنیاژهای درباره ادعای اخیر نسرین ستوده اظهار کرد: با دادستان کرج صحبت کردم و موضوع را جویا شدم که گفت این مطالب که به این نحو از قول این وکیل اعلام شده، کذب محض است و ناقل این مطلب تحت تعقیب قرار گرفته است. به گفته دادستان کرج ماجرا از این قرار است که خانوادههای اختلاف دارند و بچه در اختیار مادر است و دادگاه حکم داده پدر در هر هفته یک بار در دادگستری ملاقات کند. این وکیلی که این مسئله را مطرح کرده، وکیل هیچ طرف قضیه نیست. یا این دروغ را ساختند که نگذراند پدر ملاقات نکند یا با هر انگیزه دیگری این موضوع را گفتند و نه مادر و نه مادر بزرگ بازداشت شده است.
سخنگوی قوهقضاییه در پاسخ به یکی دیگر از سوالات درباره پرونده دکل نفتی گفت: از جمله پروندههای قابل توجه از نظر محتوا و خبری، همین پرونده بود و بیش از یکسال است که مطرح است. کیفرخواست صادر شده و رفته دادگاه و دادگاه هنوز تعیین وقت نکرده است و قاضی مشغول مطالعه پرونده است.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره پروندههای احمدینژاد در قوه قضاییه و دیوان محاسبات و اینکه از سوی دیوان محکوم شده است گفت: این مسئله را باید از خود دیوان محاسبات سوال کنید و دادسرا و دادگاه دارد و بر اساس اختیارات خود، به تخلفات افراد رسیدگی میکند و همه مراحل قانونی از دادسرا تا تجدیدنظر را دارد. چنانچه آنها در رسیدگی به تخلفات، به جرم هم برسند، جرم را به دستگاه قضا میفرستند. از اقدامات دیوان در پروندهای که گفتید خبر ندارم اما جایگاه حقوقی دیوان محاسبات در قانون پیش بینی شده است.
محسنیاژهای درباره شکایت دو نفر از نجومیبگیران به دیوان عدالت برای بازپسگیری حقوقهای برگردانده شده گفت: من از آنچه که در دیوان محاسبات گذشته خبر ندارم. چندین بار گفتم که از ناحیه دولت کسی تحت عنوان نجومیبگیر به عنوان متهم به قوه قضاییه معرفی نشد و از ناحیه دیوان محاسبات هم معرفی نشد. قوه قضاییه بر اساس گزارشات بازرسی کل و برخی دستگاههای دیگر وارد شد و پروندههایی تشکیل شد که برخی از آنها متهم هستند و برایشان قرار مجرمیت صادر شده است و باید دید دادگاه چه تشخیص میدهد. برخی از اینها ممکن است مرتکب جرم نشده باشند اما پولی که گرفتند باید برگردانند. برخی ممکن است گیرنده مجرم نباشد اما دهنده مجرم باشد و این مسایل در دست بررسی است. آیا تمام بانکها و شرکتها و بیمهها که پاداش پایان سال بین خود تقسیم کردند، سود ده بودند. تا جایی که ما خبر داریم، همه سود ده نبودند و وقتی سود ده نباشند، برداشتن این پاداشها خلاف است.
معاون اول قوهقضاییه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه گفته میشود در پرونده بابک زنجانی یکی از قضات از سیستم قضایی منفک شده است گفت: پرونده بعد از اینکه رفت دادگاه، در اختیار آقای سراج بود اما ایشان به بازرسی کل رفت و پرونده توسط شعبه 15 رسیدگی و حکم داده شد و دیوان عالی کشور نسبت به دو نفر حکم را نقض کرد و پرونده به شعبه هم عرض رفت و تا الان چندین جلسه تشکیل شده و روزهای پایانی است و ظاهرا فردا جلسه آخر باشد. آقای سراج کنار نرفته و آقای صلواتی هم مشغول است و آقای مقیسه هم مشغول رسیدگی است.
وی درباره پرونده پزشک تبریزی گفت: یک افرادی از بستگان این فرد فوت کردند. موضوع بررسی شد و زمان بر هم بوده است. اینحا جزء مواردی است که باید پزشکان نظر بدهند که این افراد چطور فوت کردند و با چه سمی کشته شدند. فعلا در این پرونده کیفرخواست صادر شده و احتمالا اواخر ماه آینده محاکمه برگزار می شود.
محسنی اژه ای علت بازداشت ساسان آقایی و یغما فخشامی را امنیتی خواند و گفت پرونده در مرحله دادسراست.