روایت متفکر آمریکایی از واقعه عاشورا/ فرهنگ عاشورا باعث پیروزی ایران در جنگ با رژیم بعث بود
پیتر چلکوفسکی گفت: فرهنگ عاشورا باعث پیروزی ایران در جنگ با رژیم بعث بود. جمله «هر روز عاشوراست و هر روز کربلاست» در جنگ هشت ساله تاثیر زیادی در مبارزه سربازان ایرانی داشت و همین مسئله باعث ایجاد انگیزه آنها برای ادامه مبارزه میشد.»
به گزارش گروه سایر رسانه های
دفاع پرس، پیتر چلکوفسکی استاد رشته مطالعات اسلامی و خاورمیانه دانشگاه نیویورک است. بخش عمدهای از تحقیقات وی مربوط به اسلام شیعی و بهطور خاص محرم و واقعه کربلا است. او در این حوزه تاکنون سه کتاب و مقالات متعددی درباره امام حسین(ع) و واقعه کربلا نوشته است.
یک شبه عاشق محرم شدم
ماجرای آشنایی چلکوفسکی با واقعه عاشورا به سفر وی به ایران برمیگردد. زمانی که وی برای تحقیقاتش به شهر رشت سفر کرده بود با اجرای یک مراسم تعزیه مواجه شد. وی در این باره میگوید: «یکشبه عاشق محرم شدم.»
فرهنگ عاشورا و جنگ هشت ساله
چلکوفسکی معتقد است که فرهنگ عاشورا باعث پیروزی ایران در جنگ با رژیم بعث بود و معتقد است: «جمله هر روز عاشوراست و هر روز کربلاست در جنگ هشت ساله تاثیر زیادی در مبارزه سربازان ایرانی داشت و همین مساله باعث ایجاد انگیزه آنها برای ادامه مبارزه میشد.»
علاقه به شخصیت حضرت عباس(ع)
این متفکر آمریکایی از شخصیتهای واقعه کربلا بیش از همه به حضرت عباس علاقه دارد و در این باره میگوید: «عباس جنگاور، آزادیخواه و مدافع شجاع و بیباکی است که از حسین و خانوادهاش محافظت کرد. عباس فردی است که شما در فارسی به آن میگویید پهلوان. عباس پهلوان واقعی بود. او از حسین و خانواده او تا آخرین لحظه محافظت میکند. او زمانی که میرود برای کودکان آب بیاورد دستانش را از دست میدهد بعد مشک را به دهن میگیرد و زمانی که میبینند او ایستادگی میکند و به راه خود ادامه میدهد، او را میکشند.»
سعی کردم گریه نکنم
چلکوفسکی میگوید: «با مرور واقعه کربلا بارها تحت تاثیر قرار گرفتهام و اشک در چشمانم جمع شده است ولی به خود اجازه ندادهام که گریه کنم، چراکه من محقق هستم و نباید تحت تاثیر احساساتم قرار بگیرم.»
عاشق سفره حضرت عباسم
دردناکترین حادثه کربلا به روایت کارشناس آمریکایی تشنگی کودکان در خیمهها و طلب آب از عباس است. او عاشق مراسمی است که نذر حضرت عباس میکنند؛ مانند سفره حضرت عباس. او بسیار در آیین سفره حضرت عباس دقت کرده که چقدر زنان شیعه و زنان ایرانی اعتقاد به این رسم دارند. او میگوید: «شاهد زنانی بودهام که نذر سفره حضرت عباس کردهاند و حاجت گرفتهاند. برای مثال زنی که بچهدار نمیشد و از این طریق توانست حاجت خود را بگیرد.»
منبع: فرهیختگان