به گزارش گروه بین الملل دفاع پرس، شیخ «سعود بن عبدالرحمان آل ثانی»، از اعضای خانواده سلطنتی قطر و سفیر این کشور در برلین در گفتوگو با هفته نامه «اشپیگل»، درباره تحریمهای عربستان و برخی کشورهای عربی علیه قطر گفت: این تحریمها منجر به نقض حقوق بشر میشود. این تحریمها از جمله شامل خانوادههای قطری میشود که در بسیاری از کشورهای عرب حوزه خلیج فارس زندگی میکنند. دانشجویان قطری در این منطقه از دانشگاههای خود اخراج میشوند. کارگران قطری از کارشان در این کشورها برکنار شده و حتی بیماران قطری باید بیمارستانهای این کشورها را ترک کنند. این در حالی است که هم زمان بیش از 300 هزار مصری در قطر زندگی میکنند و همچنان میتوانند به زندگی خود در کشور ما ادامه دهند.
وی در ادامه گفت: این تحریمها نه تنها به قطر بلکه به هر کسی که در منطقه در زمینه تجاری فعال است آسیب میرساند. این تحریمها عواقب اقتصادی برای همه دارد. به عنوان مثال کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس حدود 40 درصد انرژی بقیه دنیا را تامین میکنند و شما در نظر بگیرید چه اتفاقی میافتد اگر این تحریمها مدت زمان طولانی پا برجا باشد.
وی در ادامه گفت: همه اختلاف نظرهای بین کشورها باید از طریق گفتوگو و بر سر میز مذاکره حل شود.
آل ثانی درباره موضوعاتی که کشورش آماده است درباره آن با عربستان و کشورهای عربی منطقه مذاکره کند نیز گفت: ما نمیتوانیم استقلال خود را هدف قرار دهیم.
وی درباره درخواست عربستان و اعراب برای تعطیلی شبکه الجزیره گفت: تصور کنید ما از آلمان درخواست کنیم که دویچه وله و یا انگلیس بی بی سی را تعطیل کند. این امکان پذیر نیست. ما نمیتوانیم آزادی بیان کشورهای دیگر را کنترل کنیم.
سفیر قطر در آلمان همچنین درباره لیست درخواستهای اعراب از قطر از جمله توقف دوحه از روند حمایت از تروریستها نیز گفت: تنها کسی که میتواند اصطلاح تروریست را تعریف کنند سازمان ملل متحد و شورای امنیت است. برخی کشورها نمیتوانند به راحتی فهرستی از گروهها را تنظیم کرده و آنها را تروریست بنامند. این قابل قبول نیست.
وی در ادامه گفت: قطر از حماس در فلسطین و اخوان المسلمین حمایت نمیکند اما علیه آنها هم نیست.
سفیر قطر در آلمان همچنین درباره درخواستهای عربستان و اعراب از کشورش برای کاهش مناسبات با ایران نیز گفت: ایران یک کشور مهم در منطقه است اما ما اختلاف نظرهایی با این کشور داریم. ایران همسایه ما است، ما باید با آنها در شرایط گفتوگو باقی بمانیم و با این کشور روابط تجاری داشته باشیم. ما میخواهیم البته مناسبات خوبی با این همسایه خود داشته باشیم حتی زمانی که در برخی مسائل با سیاستهای آنها مخالفیم.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا شما از توافق هستهای با ایران حمایت میکنید گفت: موضع ما منطبق با موضع اروپا است. ما از مذاکره و عدم گسترش سلاحهای اتمی حمایت میکنیم.
وی در بخش پایانی این گفتوگو از آلمان خواست که برای حل بحران قطر بر کشورهای عربی فشار وارد کند.
انتهای پیام/ 181