به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، دریادار حبیب الله سیاری در نشست خبری اولین همایش ملی فناوری های نوین دریایی که در ستاد نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی برگزار شد با اشاره به فلسفه برگزاری این همایش گفت: مقام معظم رهبری سال گذشته در مراسم دانش آموختگی افسران نیروی دریایی در بحث فناوری های نیروی دریایی فرمودند: ما به آنچه که داریم نباید اکتفا کنیم و باید در زمینه فناوری های دریایی پیشرفت داشته باشیم. لذا ما جهت تحقق این فرمان برآن شدیم که این همایش را برگزار کنیم.
وی همچنین در سخنان خود بیان داشت: دریا برای توسعه حائز اهمیت می باشد به این معنا است که کشور ما با توجه به داشتن فضای گسترده دریایی توانایی حضور گسترده در این فضا را دارد. دریا محل عبور و مرور است و منابع انژی فراوانی برای ما دارد. اگر امروز توانمندی نداشتیم و نمی توانستیم از نفت کش ها دفاع کنیم امنیت اقتصادی در کشورفراهم نمی شد.
دریادار حبیب الله سیاری با اشاره به عدم قطع شدن حملات دزدان دریایی به نفت کش ها افزود: ما با اقتداری که در نیروی دریای داشته ایم، دزدان دریایی دیگر به خود این اجازه را نمی دهند که به نفت کش های ما تجاوز کنند. فرمانده ارشد نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی لازمه این توانمندی ها را در دو جنبه نیروهای آموزش دیده در نیروی دریایی و همچنین وسایل و تجهیزات و فناوری های روز دانست.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به برگزاری اولین همایش ملی فناوری های نوین دریایی در دانشگاه امام خمینی (ره) در نوشهر گفت: این همایش که در داخل آن از صنایع مختلف دریایی و دانشکده های گوناگونی حضور دارند شامل اهدافی از این قبیل می باشد: 1- بسترسازی جهت تحقق بخشیدن به فرمایشات فرمانده معظم کل قوا در رابطه با پژوهش و قانع نشدن به تجهیزات و امکانات فعلی 2- معرفی و بررسی تکنولوژی های برتر دریایی 3- ارتقا سطح دانش اساتید متناسب با فناوری های نوین به ویژه برای تدریس در دانشگاه ها 4- ایجاد تعامل با حوزه های آموزشی دریایی 5- ارتباط بین صنایع و پژوهشگران دریایی 6- ارتقای سامانه های دفاعی 7- دستیابی به فناوری های نوین در حوزه مهندسی دریایی 8- ایجاد روحیه پژوهشی در نیروی دریایی
وی همچنین محورهای این همایش را چنین بیان کرد: 1- پهبادهای دریاپایه 2- سامانه های پیشرفته کمک ناوبری 3- پدافند غیرعامل در دریا 4- جنگ آگوستیک 5- جنگ الکترونیکی در دریا 6- سامانه های پیشرفته در شناورهای دریایی 7- کاربرد لیزر در دریا 8- شبیه سازی های دریایی 9- تجهیزات و تسلیحات هوشمند 10- دفاع سایبری در دریا 11- طراحی و ساخت شناورهای سطحی و زیرسطحی 12- پدافندغیرعامل در حوزه دریا 13- نقش فناوری نانو در دریا 14- لجستیک دریایی
امیر سیاری همچنین در مورد درصد شرکت کنندگان در این همایش گفت: 90 درصد آقایان و 10 درصد خانم ها در این همایش حضور دارند. همچنین 20 دانشگاه، 25 سازمان و ادارات مربوطه به نیروی دریای و 20 غرفه نیز در این همایش فعال هستند.
سیاری افزود: ما باید همت کنیم با برگزاری این همایش موجب توسعه فناوری در دریا شویم و امنیت دریایی کشور را برقرار کنیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش در پاسخ به سوال خبرنگار ی مبنی بر عدم حضور فرمانده نیروی دریایی جمهوری آذربایجان در ایران گفت: این حضور لغو نشده بلکه برای ایشان مشکلی پیش آمده و قرار حضور خود در ایران را به روز دیگری موکول کرده اند. سیاری همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر دیدار با وزیردفاع عمان در ایران بیان داشت ما با ایشان دیداری نداشتیم ولی همواره با کشور دوست و برادر عمان رابطه خوب و مناسبی برقرار کرده ایم. امیرسیاری در پاسخ به سوال دیگری در مورد موضع ایران در قبال فروش تسلیحات نظامی اسرائیل به آذربایجان گفت: ما نباید موجب ازبین رفتن آرامش در منطقه شویم و نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران همواره بر تمام اتفاقات و رویدادهای منطقه اشراف اطلاعاتی داشته و همه وقایع را بادقت دنبال می کند.