به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، سیوهشتمین نشست «کبوتران مسجد دوردست» عصر امروز (چهارشنبه 19 مهرماه) به منظور بررسی چگونگی اجرای مناسب زمان و فضای بومی طرحها و برنامههایی با نگرش مقاومتی اعم از فرهنگی، ادبی، هنری و میدانی در شکوه اربعین با حضور «حسین شیخالاسلام» مشاور وزارت امور خارجه و «محمدباقر حکیم» محقق و کارشناس سیاسی و فرهنگی عراق، «کوروش زارعی» و «علیرضا قزوه» برگزار شد.
ابتدای این مراسم با قرائت شعر «چرا امام حسین (ع) شما یاور فلسطین نیست» از شاعر جبهه مقاومت «رضا اسماعیلی» با موضوع فلسطین و قدس آغاز شد.
«محمدباقر حکیم» محقق و کارشناس ارشد مسائل عراق، اظهار داشت: مسئله فلسطین، مسئله مهمی است و مسئله اربعین دیگر مسئله مهمی است که هر ساله پرشورتر برگزار میشود. بین 18 تا 20 میلیون نفر زائرین اربعین هستند که شور دارند و نیاز است مسائل جهان اسلام گوشزد و ترویج شود تا تاثیرگذاری داشته باشد.
وی وحدت و فلسطین را 2 موضوع مهم دانست که باید با حساسیت در آن ورود پیدا کرد و تصریح کرد: وحدت و فلسطین همواره موضوعات حساسی بودهاند که در مسیر اربعین حساسیت دارند. من هر سال فقط به خاطر زیارت، به این سفر میروم و نکاتی را از این مسیر ضبط میکنم. همه این مسیر باعث نزدیک شدن به خدا میشود.
این کارشناس مسائل عراق بیان کرد: کشور عراق به دلیل حضور شیعیان، کشور مهمی است که میتوان بیشتر مفاهیم انقلاب اسلامی را به مردم به زبان عربی منتقل کند.
وی با اشاره به تاریخچه روابط عراق و فلسطین، گفت: سال 1934 خط نفت در بین این کشورها بوده است. سال1931 نیز حکومت پادشاهی در عراق تاسیس شد که در این زمان حمایتهای خوبی از فلسطین شد و عراقیها در جبهههای فلسطینیها حضور پیدا کردند که شهدای زیادی در این جبهه تقدیم شد.
این کارشناس مسائل عراق خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران و تفکر انقلابی دیدگاه تکفیری را حمایت نمیکند. حمایت از مردم فلسطین باید به مردم عراق منتقل شود اما باید مواظب حساسیتهای موجود باشیم. برجستهسازی مظلومیت مردم یمن در راهپیمایی اربعین میتواند مهم و تاثیرگذار باشد. رژیم صهیونیستی به قدری کشتار، ظلم و جنایت در دنیا انجام داده است که اگر بتوانیم در اینباره کار کنیم و همزمان در بحث مظلومیت مسلمانان صحبت کنیم، تاثیرگذار خواهیم بود.
وی با تاکید بر لزوم مخاطبشناسی در فعالیتهای فرهنگی اربعین بیان کرد: صدام بین شیعه و نظام سیاسی شکاف به وجود آورد. 450 کُرد را کشت که منجر به شکاف قومیت بود. مشکلات امروز عراق نتیجه سیاستهای غلط صدام است.
«علیرضا قزوه» شاعر برجسته انقلاب اسلامی در ادامه این نشست با بیان اینکه اتفاقات مهمی رخداده، اظهار داشت: باورم بر این است که اتفاقات خوبی در مسیر اربعین رخ داده و اتفاق بهتری باید انجام شود.
وی گفت: یک اتفاق، اتفاق خوبی است که در دهه اخیر به نقطه اوج رسیده و آن مسیر راهپیمایی اربعین است و مسیر و اتفاق بعد باید رخ دهد و آن حرکت مسیر کربلا تا قدس است و نباید بگوییم این یک حرکت شیعی است تا به وحدت برسد.
این شاعر انقلابی عنوان کرد: سنی، مسیحی و تمام ادیان آسمانی و حتی زرتشتیان و کسانی که آزادگی را از امام حسین (ع) درس گرفتهاند باید به مسیر اربعین تا قدس بیایند.
قزوه تصریح کرد: با توجه به گذشته ادب فارسی قوم کُرد و قوم تاجیک که بزرگانی دارند که برای سید الشهدا شعر دارند را باید به رخ بکشانیم. مسیر اربعین باید با کمک پیروان پیامبران و ائمه به قدس ختم شود و در این راه باید موکبهای حضرت مسیح را ببینیم. باید اتفاقات آخرالزمانی در اربعین ظهور پیدا کند.
وی بیان کرد: همه پیامبران در مسیر امام حسین (ع) هستند. در مسیر اربعین باید با وحدت، تمام ادیان به پیادهروی اربعین بیایند. امام حسین (ع) تنها برای شیعیان نیست. باید اهل سنت را بیاوریم. شاعران اهل سنت برای کربلا شعر گفتهاند. اهل سنت با باورشان برای اهل بیت و امام حسین (ع) شعر گفتهاند.
«حسین شیخالاسلام» در ادامه این نشست با بیان اینکه مراسم اربعین در تمام دنیا برگزار میشود، اظهار داشت: سخنران مراسم اربعین در هندوستان رهبر هندیها است و محور سخنرانیهای آن نیز ظلمستیزی است.
وی گفت: نباید مراسم اربعین را محدود به عراق کنیم. مراسم اربعین با ورود مرجعیت عراق و آیتالله سیستانی شکل و روی ضد استکباری خواهد گرفت.
مشاور وزارت خارجه بیان کرد: درباره فلسطین میتوانیم سمبلهای دینی و قرآنی را مطرح کنیم. تکیه ما در کار فرهنگی در مسیر اربعین باید بر محور سمبلهای دینی باشد. معتقدم حرف امام (ره) که فرمودند «راه قدس از کربلا میگذرد» محقق میشود اما نیازمند ایجاد گفتمان با علمای اهل سنت عراق و سایر کشورها هستیم. میتوانیم برخی از عناصر ظلمستیزی را در برخی از مظاهر مثل اسرائیل و آمریکا معطوف کنیم.
انتهای پیام/ 121