وی در ادامه افزود: نقش رسانههایی مثل دفاع پرس در این فضا پر رنگ میشود. رسالت این خبرگزاری باید صیانت از ارزشهای دفاع مقدس باشد. دفاع مقدس چنان که بوده باید روایت شود نه کم و نه زیاد نقاط ضعف و قوت هم در کنار هم باید روایت شود. پیروزی و شکست در عملیاتها باید بازگو شوند. البته رسالت سنگینی هم هست که باید به بهترین شکل ممکن ادا شود.
شفیعی با اشاره به شناخت امام خمینی (ره) بیان داشت: این هشت سال جنگ تحمیلی با نگاه امام قابل درک است. نگاه تکلیف
گرا، مرگآگاهی که شهادت معنا میشود و همه فرهنگی که در جنگ تحمیلی بوجود آمده با
قرائت امام معنا پیدا میکند. یک نکته را هرگز نباید فراموش کرد
که رهبر حماسه دفاع مقدس، امام خمینی (ره) بودند و جنگ تحمیلی بدون نگاه امام و
خوانش ایشان چیزی نخواهد داشت.
نماینده نهاد ولی فقیه در دانشگاه شهید چمران اهواز بیان داشت: در مجامع روشنفکری از دفاع مقدس به جنگ تعبیر میشود. وقتی گفتمان آیینی را از دفاع مقدس بگیریم،از آن به جنگ تعبیر شود، از آن فقط بدی، نفرت، تلخی و زشتی خواهد ماند. امام در یکی از پیامهای آخر عمر مبارکشان فرمودند: «چقدر کوته فکرند کسانی که گمان میکنند ما با تقدیم جوانانمان خرمشهر را آزاد کردیم. ما با تقدیم شهدا به آسمان راه باز کردیم.» این نگاه با واژه جنگ همخوانی ندارد. شما نباید اجازه دهید جای این دواژه با هم عوض شوند. جنگ با همه تلخیهایش به ما تحمیل شد و خسارات انسانی زیادی هم بر ما وارد کرد. آنچه که ما در مقابل انجام دادیم دفاع بود که از آن به دفاع مقدس تعبیر میکنیم.
نویسنده کتاب «در جستجوی راه» تصریح کرد: در این دفاع است که ایستادگی، شرف، آزادگی، ایثار، شهادت معنا
پیدا کرده است. دشمن هم برای تخریب این مفاهیم میخواهد روایت خود را وارد این
گفتمان کند. البته آن را هم از زبان خودیها به جوانان ما ارائه میکند. وقتی
رسانه دفاع پرس حقایق را به جوانان عرضه کند آنها متوجه خواهند شد که در جبهه
مقابل چه میگذرد. ترسیم جبهه حق کار مهمی است.
وی درباره نقش دانشگاهها و فرهنگ سازی در این بخش از جامعه توضیح داد: این بخش جزو بخشهای مغفول در بحث فرهنگ سازی دفاع مقدس است. کارهای خوبی مثل راهیان نور داریم و همینطور کانونهای شهادت، دفاع مقدس و... اما این قابل قبول نیست. در این هشت سال که بخشی از تاریخ مملکت را در بر گرفته است مفاهیمی مثل اقتصادمقاومتی معنا گرفته است. در نظام درسی دانشگاهها دفاع مقدس راه پیدا نکرده است. ما تقریبا هیچ کاری نکردهایم. بخشهایی که متولی تنظیم کتب درسی دانشگاهی هستند باید قدم پیش گذارند و به دفاع مقدس بپردازند. یک کار مهندسی و دقیق نیاز است تا دفاع مقدس وارد نظام آموزش عالی شود.
شفیعی در پایان گفت: حضرت امام خمینی (ره) در تاریخ 25 دی 1367 در نامهای به «سید حمید روحانی» که مسئول نگارش کتاب «نهضت امام خمینی (ره)» بود، فرمودند: «باید پایههای تاریخ انقلاب اسلامی ما چون خود انقلاب بر دوش پابرهنهگان مغضوب قدرتها و ابرقدرتها باشد.» از نظر امام چون اصل کار انقلاب محصول تلاشهای مستضعفان است، کسانی که میخواهند کار فرهنگی انقلاب را انجام دهند باید از جنس محرومان باشند. اگر غیر از این باشد چیزی که نوشته خواهد شد، حقیقت انقلاب نخواهد بود. در بحث دفاع مقدس هم، چنین است. کسانی میتوانند در این فضا کار کنند که از جنس دفاع مقدس باشند.
انتهای پیام/ 161