به گزارش گروه سایر رسانه های
دفاع پرس، مراسم نکوداشت چهار شهید مداح (شهیدان جواد رسولی، غلامعلی رجبی، محسن گلستانی، حسین معزغلامی) با عنوان «چاووشان جبهه» عصر دیروز دوشنبه هشتم آبان ماه در خبرگزاری تسنیم برگزار شد.
سعید حدادیان در این مراسم بیان کرد: ما با پدیدهای رو به رو شدیم به نام امام امت، شخصی که آنقدر انسان بزرگی بود که برکت زندگی او به زندگی تمام مردم دنیا سرازیر میشد. من از همه میخواهم که صحبت امام رحمت الله را درباره مجالس عزای امام حسین(ع) مطالعه کنند. زمانی در جوانی بنای ما این بود که فقط برای اهل بیت گریه کنیم. یکی از بزرگان به من گفت که چشمی که برای علی اکبر امام حسین گریه کند دیگر برای هیچ چیز دنیایی نمیتواند گریه کند. امام امت اینگونه بود.
وی ادامه داد: امامی که بزرگترین سختیهای دنیا را تحمل میکند، زمانی که اسم حسین(ع) میآید دستمالش را در میآورد و شانههایش از شدت گریه میلرزد. اگر جبهههای ما اینگونه سربلند بودند بخاطر امام بزرگ امت بود. وقتی رزمندهای زیر سایه این امام زندگی میکردند، برکت از کارهای و زندگیشان سرازیر میشد. تماشای امام و نفس امام روی جبهههای دفاع مقدس تاثیرگذار شد. مقام معظم رهبری میفرمایند که من خودم روضه خوان هستم. انقلاب بخاطر چلههایی که برای امام حسین گرفت توانست ثمره بدهد.
این مداح اهل بیت اظهار کرد: یکی از افرادی که بسیار روی جبههها تاثیر گذاشت آهنگران بود. مداحیهای آهنگران ملی است. شهید مریخی به من گفت که از تو نمیگذرم، چون از موقعی که تو آمدی همه مداحهای ما دیگر دست به بلندگو نشدن، چون تو مداح حرفهای هستی. مداحان جبهه حالشان صدا داشت. شهید حججی یک روز ظرف میشست به او گفتن چرا این کار را میکنی، میگفت این که چیزی نیست برای حسین باید سر داد.
حدادیان گفت: پدر شهید گلستانی میگفت که من یک روز ساعت 4 و 5 صبح رفتم که بیدارش کنم خود امام رضا را دیدم که گفت خسته است بزار بخوابد. بزرگان وقتی نوجوانانمان به مجلس عزای امام حسین میآیند باید جذبشان کنیم، نگذاریم که افراد دیگر آنها را جذب کنند.
این مداح اهل بیت در پایان صحبتهایش روضهای از حضرت زینب خواند.
پدر شهید حسین معزغلامی در این مراسم اظهار کرد: حسین در حفظ قرآن خیلی کار میکرد. روزی یک صفحه ثبت و حفظ میکرد. او علاوه بر این که یک ذاکر با اخلاص بود، در خانواده نیز خصوصیات ویژهای داشت. حسین همیشه دست و پای من و مادرش را میبوسید تا ثواب ببرد.
وی ادامه داد: حسین تک پسر خانواده ما بود و خیلی به او علاقه داشتیم. چند بار به او گفتیم که چند بار رفتی سوریه و برگشتی دیگر نرو و پیش ما بمان. میگفت باشه من نمیروم اما جواب حضرت زهرا(س) را خودتان باید بدهید. حسین همیشه میگفت من شما را دوست دارم. او مداح و گریه کن امام حسین(ع) بود.
بنابراین گزارش شهید حسین معزغلامی از شهدای مدافع حرم در سال 1373 دیده به جهان گشود و در نوروز 96 در جبهههای مقاومت سوریه دعوت حق را لبیک گفت.
حسن گلستانی برادر شهید محسن گلستانی در این مراسم گفت: آقا محسن گلستانی جذابه داشت و به خاطر همین هم کودکستان محسن گلستانی معروف بود. او همیشه تاکید میکرد که نماز اول وقت را جماعت بخوانید. یادم هست که محسن کرههای مانده را جمع، آب میکرد روی نانها میریخت تا بچه بخورد و اسراف نشود.
وی ادامه داد: یکی از شهدا به خواب یکی از دوستان ما آمده بود و گفته بود در مراسمهایتان نام شهدا را بیاورید، اینجا وقتی اسم ما را میآورید به ما رتبه میدهند. محسن دعای کمیل را از حفظ میخواند. در یکی از عملیاتها 14 فراز دعای توسل رو 14 نفر میخوانند، در همان عملیات آن چهارده نفر شهید میشوند. ما به شهدا قول دادهایم که رهروان خوبی باشیم، امیدواریم بتوانیم به این وعدمان وفا کنیم.
جعفر طهماسبی مداح اهل بیت و رزمنده دوران دفاع مقدس در ابتدای این مراسم گفت: خدا را شاکرم که لطف کرد و فرصت به ما داد که در این مراسم شرکت کنیم. شهدای مداح قدرشان مخفی است و تا بحال کسی به آنها نپرداخته است. این شهیدان همه نوجوان و جوان بودند، اما شهید معزغلامی(شهید مدافع حرم) جایگاه والایی دارد. در زمان جبهه به ما مداحان میگفتند «خوانندگان جبههها» که در روزهای جبهه وظیفه ما این بود.
وی ادامه داد: از آن روزهای جبهه ما با یاد و نام امام حسین(ع) و اهل بیت عملیاتها را آغاز میکردیم. بعد از مدتی که از جنگ گذشت گعدهها و هیئتها در جبههها تشکیل شد و شکل منسجمتری گرفت. یکی از دلایلی که شهدای مداح بسیار بودند آن بود که همیشه مداحان و ذاکران جلوی لشکر حرکت میکردند و مداحی میکردند.
این مداح اهل بیت بیان کرد: هیچکدام از مداحان دفاع مقدس از همان اول برای مداحی به جبهه نرفتند، این عزیزان برای دفاع میآمدند و چون صدای خوبی داشتند از آنهای برای مداحی استفاده میکردند. بسیاری از مداحان دفاع مقدس در خط مقدم جبههها شهید شدند، اینگونه نبود که مداحان پشت جبهه بمانند. متأسفانه کسی به شهدای مداح دفاع مقدس نپرداخته است. من از خبرگزاری تسنیم تشکر میکنم که این مراسم را تشکیل دادهاند. این شهدایی که امروز مراسم با نام آنها برگزار شده است نقطه مشترکی دارند و این نقطه مشترک این است که همه این عزیزان در سن کم شهید شدند. امروز اگر از بصیرت شهدای دفاع مقدسمان درس نگیریم باید از افراد دیگری درس بگیریم که این تاثیر پذیری از بیگانگان مشخص نیست که انسان را به کجا میکشاند.
سپس صدوقی از دوستان و همرزمان شهید جواد رسولی در این مراسم اظهار کرد: جنگ ما از سال 59 آغاز شد و ما تا شش ماه اول جنگ ثبات نداشتیم. مداحی در جبههها از سال 60 با مداحی آقای آهنگران و سپس با مداحی آقای کویتیپور آغاز شد. در آن سالها ما از مونولوگ مداحی به دیالوگ مداحی رسیدیم به این صورت که مداح میخواند و سینه زنان جواب میداند. جواد رسولی یکی از کسانی بود که مبدع سبک مداحی دیالوگ گونه بود. یکی نوع دیگر مداحی این است که توسط بچههای بازار میخوانند.
وی ادامه داد: جواد رسولی با استعداد ذاتی که داشت چندین سبک مداحی را با هم ادغام کرد و سبک تازهای از مداحی را تولید کرد. بزرگترین ویژگی جواد رسولی این بود که جواد بانی هیئتهای لشکر 27 محمد رسول الله(ص) و لشکر 10 سیدالشهدا(ع) است. جواد رسولی دانش آموخته کلاس علی انسانی است. از نظر ما هر کسی که در جبهه بلندگو دست میگرفت و میخواند مداح است. جواد رسولی در چهارچوب مادحین اهل بیت تهران قرار میگیرد. شهید جواد رسولی اول مردادماه سال 67 خونش را نثار انقلاب اسلامی کرد.
در پایان این مراسم از خانواده شهیدان جواد رسولی، غلامعلی رجبی، محسن گلستانی، حسین معزغلامی تجلیل به عمل آمد.