به گزارش خبرنگار بین الملل دفاع پرس، «سعدالله زارعی» کارشناس ارشد مسائل بینالملل در نشست «چشمانداز تقابل ایران با ترامپ» که امروز در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات برگزار شد، با اشاره به روابط ایران و آمریکا و مسائل بین این دو کشور، اظهار داشت: بعد از جنگ جهانی دوم تا به امروز که حدود 72 سال از آن میگذرد، ما شاهد مسائل پر پیچ و خمی در روابط ایران و آمریکا هستیم.
وی با بیان اینکه آمریکا برای پیشبرد اهداف خود همیشه به دنبال استفاده از ظرفیت ایران بوده و هست، افزود: بعد از انقلاب اسلامی، این روابط شکل جدیدی به خود گرفت که میتوان اسم آن را جنگ «استقلال» و جنگ «استیلا» نامید، در این جنگ، یک طرف از مرزها و استقلال خود دفاع میکند و طرف دیگر به دنبال غلبه بر کشورهای دیگر است.
زارعی به انتخاب «دونالد ترامپ» به عنوان رئیسجمهوری آمریکا اشاره کرد و گفت: این فردی که اخیرا در آمریکا بر سر کار آمده است به عنوان یک فرد خطرناک و روانی از او یاد میشود و متأسفانه عدهای در داخل کشور، میخواهند استکبارگری آمریکا را از ذهن جامعه حذف و ترامپ را جایگزین آن کنند.
وی با بیان
اینکه ترامپ یک وجه تکراری از وجوه آمریکا است و در مقایسه با رؤسای جمهور قبلی
این کشور خطر کمتری دارد، خاطرنشان کرد: در سال 2004 که «جرج بوش» بر سر کار آمد، بعد
از حادثه 11 سپتامبر که هنوز ابهاماتی در آن وجود دارد، به کشور شرقی ما یعنی
افغانستان حمله کرد و سپس کشور غربی ما یعنی عراق را اشغال کرد و سپس ایران و چند
کشور دیگر را به عنوان محور شرارت معرفی کرد. این درحالی است که ترامپ فقط به تحریم ایران بسنده کرده است.
این کارشناس ارشد مسائل بینالملل اظهار داشت: در سال 2007 میلادی، جرج بوش در سخنرانی خود به مناسبت آغاز سال نو میلادی، به عنوان یک فرمانده نظامی، به فرماندهان و سربازان خود در عراق دستور داد که هر ایرانی را که دیدند به او شلیک کنند و بعد از این اظهارات بود که مسئله حمله به کنسولگری ایران در اربیل به وجود آمد و آمریکاییها 11 دیپلمات ایرانی را دستگیر کردند.
وی ادامه داد: با وجود این شرایط، عدهای در کشور، ترامپ را خطرناکتر از رؤسای جمهوری سابق آمریکا معرفی میکنند و میگویند که اگر میخواهیم از خطر تهدیدات او خارج شویم، باید امتیازی بیشتر از امتیازی که در مسئله هستهای به «اوباما» دادیم را به ترامپ بدهیم.
زارعی با بیان اینکه شکست منطقهای ایران منوط به از بین رفتن هویت دوستانه ایران و عراق است، خاطرنشان کرد: اگر جمهوری اسلامی ایران میخواهد نفوذ مؤثرتری در منطقه داشته باشد، باید در مرزهای غربی خود نفوذ کند که اگر عراق با ایران همگرا باشد، قدرت ایران ظهور و بروز میکند و آمریکاییها نمیتوانند آن را مهار کنند.
وی با اشاره به اینکه در عراق ظرفیتهای همسو زیادی با ایران وجود دارد، افزود: وجود مرجعیت به ویژه آیتالله سیستانی، حوزه علمیه نجف، عتبات عالیات و نیز ماجراهای تاریخسازی مانند پیادهروی اربعین و همچنین جمعیت 18 میلیونی شیعیان این کشور، موقعیت ویژهای را برای ایران به وجود آورده است.
این کارشناس ارشد مسائل بینالملل، تصریح کرد: سعودیها به عراق پیشنهاد دادند که ما سه و نیم میلیون بشکه از تولیدات نفتی خود را کم میکنیم و امتیاز آن را به عراق میدهیم تا این کشور در مسئله رابطه خود با ایران تجدید نظر کند و از طرفی دیگر، آمریکاییها به عراق فشار میآوردند که به عنوان یک کشور عربی باید در محور عربستان باشد نه محور مقاومت، که عراق مقاومت کرد و نپذیرفت.
انتهای پیام/ 113