مقاله محمود عباس به مناسبت صدمین سالگرد معاهده شوم بالفور؛
«مردم فلسطین اینجا باقی میمانند»
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در صدمین سالگرد امضای معاهده بالفور، از دولت انگلیس خواست تا گامهای ملموسی را برای پایان دادن به اشغالگریهای اسرائیل اتخاذ و از مردم فلسطین عذرخواهی کند.
به گزارش گروه سایر رسانههای
دفاع پرس، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به مناسبت صدمین سالروز انتشار معاهده ننگین بالفور که به تاسیس رژیم جعلی اسرائیل در خاورمیانه منجر شد، مقالهای در روزنامه انگلیسی گاردین نوشت که در بخشهایی از ان آمده است:
«در سایه حضور میلیونها آواره فلسطینی در اقصی نقاط جهان و در شرایطی که فلسطینیها زیر سایه یک نظام آپارتاید زندگی میکنند و سیاستهایی علیه ساکنان قدس اعمال میشود تا آنها را مجبور به رها کردن این شهر کند و بیش از دو میلیون فلسطینی در نوار غزه محاصره شدهاند و غزه نیز تبدیل به زندانی باز شده که در معرض تخریب کامل قرار دارد، معاهده بالفور رخدادی نیست که فراموش شدنی باشد. معاهده بالفور مسالهای نیست که برای آن جشن برگزار شود.
وطنی برای مردمی (یهودیان) شکل گرفته است که شکلگیریاش به ضرر مردم دیگری تمام شد. مردم ما وطنشان را از دست دادند و در معرض ظلمهای مداوم هستند. انگلیس مسئولیت بخش گستردهای از این امور را برعهده دارد. امضای معاهده بالفور به تاریخ پیوسته است و نمیتوان آن را تغییر داد اما این امکان وجود دارد که اصلاح شود و این امر شجاعت و اعتراف به اشتباهات گذشته و اتخاذ گامهای ملموسی را میطلبد. ۲۷۴ نماینده به نفع به رسمیت شناختن کشور فلسطین رای دادند و هزاران تن عریضهای را امضا کردند که در آن از دولت خواسته میشود تا به دلیل بالفور عذرخواهی کند و سازمانهای غیردولتی در خیابان تظاهرات کرده و حمایت خود را از حقوق مردم فلسطین اعلام کردند.
مردم فلسطین ظرف قرن گذشته بسیار رنج کشیدند اما پایدار ماندند. راهکار تشکیل دو کشور که ما از آن طی سی سال گذشته حمایت کردیم کمکم تحققش غیر ممکن میشود. اسرائیل و دوستانش باید درک کنند که راه حل تشکیل دو کشور کم کم در حال کنار رفتن از صحنه است اما مردم فلسطین اینجا باقی خواهند ماند. ما به مبارزه خود برای دستیابی به آزادیمان ادامه خواهیم داد که این آزادی یا از طریق راهکار تشکیل دو کشور یا حقوق برابر برای هر کس که در اراضی تاریخی فلسطین سکونت دارد، محقق میشود. دولت انگلیس باید به ایفای نقش بپردازد و دست به گامهای ملموسی برای پایان دادن به اشغالگریها بر اساس قانون بینالمللی و قطعنامههای بینالمللی از جمله قطعنامه اخیر ۲۳۳۴ شورای امنیت بزند و کشور فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ با پایتختی قدس شرقی را به رسمیت بشناسند و این تنها راه برای دستیابی به راه حل همیشگی در خاورمیانه به نفع فلسطینیها و اسرائیلیها و سایر منطقه است.»
منبع: ایسنا