قدیریان «کارنامه» را در اربعین حسینی خلق کرد+ عکس
نقاش پیشکسوت کشورمان که برای شرکت در کارگاه هنری با مفاهیم عاشورایی و اربعینی عازم کربلا شده بود با خلق تابلویی تحت عنوان «کارنامه» به بیان هنری خود از مفهوم عاشورا پرداخت.
به گزارش گروه سایر رسانه های
دفاع پرس، سومین کنگره بینالمللی لقاء الحسین (ع) با هدف مقصدشناسی جریان اربعین در سالن اجتماعات جامعةالاسلامیه نجف برگزار شد. این کنگره از سوی مؤسسه راهبردی اصحاب الحسین (ع) و با همکاری مسجد کوفه و جامعه الاسلامیة نجف به مدت دو روز در این دانشگاه برگزار شد.
یکی از برنامههای این کنگره افتتاح اولین گالری مقاومت شامل آثار هنرمندانی از کشورهای اسلامی و برپایی کارگاه هنری با مفاهیم عاشورایی و اربعینی بود.
عبدالحمید قدیریان در خصوص نتایج برگزاری این کارگاه به سایت مرکز تجسمی حوزه هنری گفت: این کارگاه آموزشی در مجاورت مسجد کوفه با حضور هنرمندان و نقاشان برگزار شد. هر نقاش با توجه به پشتوانه ذهنی خود، اثری خلق کرد و در نهایت این آثار در همانجا به نمایش گذاشته شد و باقی ماند.
او با اشاره به اثری که در این کارگاه خلق کردهاست، گفت: تابلوی نقاشی در ابعاد 100 در 120 با تکنیک رنگ روغن کشیدم و نام آن را «کارنامه» گذاشتم. این نامگذاری از آن جهت است که این اثر تصور ذهنی من از شهدای کربلا (بهجز خانواده بنی هاشم) بعد از روز عاشوراست که با بدنهای بی سر به عنوان سرباز اهل بیت، نزد حضرت زهرا (س) رفتهاند و در انتظار تایید ایشان هستند. به عبارت دیگر میتوان گفت قصد من از کشیدن این تابلو نقاشی آن بود که نشان دهم شهدای کربلا درصدد کسب رضایت حضرت زهرا (س) بودهاند.
این هنرمند ادامه داد: در مراسم اختتامیه کنگره بینالمللی لقاء الحسین(ع) که در دانشگاه نجف برگزار شد، از آثاری که در این کارگاه آموزشی خلق شده بود، رونمایی شد و هر یک از هنرمندان، به فراخور اثری که خلق کرده بودند، برای حاضران توضیحاتی ارائه دادند. من نیز این کار را انجام دادم و نزد علمایی از عراق، سوریه، ایران، لبنان و... به بیان توضیحاتی در خصوص نقاشی که کشیده بودم پرداختم که مورد توجه حاضران قرار گرفت.
او با اشاره به بحثهایی که در این جلسه مطرح شد، گفت: علمای حاضر در این جلسه معتقد بودند بسیار نیکو خواهد بود اگر همنشینی بیشتری با هنرمندان داشته باشند. چراکه در این برهه از زمان، برای اهل علم این مهم مطرح است که با نگرش هنرمندان و روش تفکر و ساختار فکری آنها آشنا شوند و دوست دارند در همنشینی های بیشتر و در فرصت های دیگر، شاهد حضور هنرمندان و اهل علم در یک مجلس باشند.
به اعتقاد قدیریان، برگزاری چنین همنشینیهایی می تواند ابعاد راهپیمایی اربعین و شگفتیهایی که طی سالهای اخیر پیرامون خود شاهد بودیم را بهتر مورد بررسی قرار دهد و اهل فکر و هنر بتوانند با تعامل با یکدیگر با تفکر علمی، دینی و هنری بیشتر آشنا شوند.
او درخصوص ارزیابی آثاری که در این کارگاه آموزشی خلق شدند، گفت: از آنجایی که آثاری که در کارگاه خلق میشوند در محدوده زمان اتفاق می افتد و هنرمند سعی میکند بیشتر یک مفهوم را بیان کند، از این رو نمیتوان ارزیابی خاصی از آثار خلق شده در این کارگاه آموزشی داشت؛ چراکه زمان مناسب و کافی برای پرداخت بر آن وجود ندارد. از این رو، بیشتر هنرمندان حاضر تلاش داشتند با تأثیر گرفتن از فضای اربعینی مفهوم مورد نظر خود را به تصویر بکشند.
این هنرمند خاطرنشان کرد: این آثار، در بر گیرنده حال و هوایی بود که در فضای اربعین شاهد بودیم. هنرمندان سعی داشتند خود را به فضای موجود نزدیک کنند. از نکات مثبت این کارگاه این بود که با همیاری دانشگاه نجف برگزار شد و باعث شد رابطه بین دانشگاهها جدیتر شود و بستری فراهم آید تا فعالیتهای علمی بین دانشگاههای نجف و ایران گسترش یابد.