حجت‌الاسلام شرفخانی:

مردم برکات وقف را ببینند/ ۲۸۰ هزار وقف در سال انجام می‌شود

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه ما برای توسعه و ترویج فرهنگ وقف طرح‌های جامعی را در سازمان اوقاف ارائه داده‌ایم، گفت: متأسفانه در اجرای فرهنگ وقف در جامعه گاهی با مشکلاتی روبرو هستیم که بخش عمده آن به دوران پهلوی برمی‌گردد و آن، آشنا نبودن مردم با فرهنگ وقف است.
کد خبر: ۲۶۷۴۵۱
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۶ - ۰۳:۰۰ - 22November 2017

یادواره شهدای دانشجوی آذربایجان غربی در ارومیه برگزار می‌شودبه گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، حجت‌الاسلام و المسلمین احمد شرفخانی در گفت‌وگویی با بیان اینکه توسعه و ترویج فرهنگ وقف طرح‌های جامعی داشته‌ایم که ابعاد مختلف اجتماعی، علمی، هنری و رسانه‌ای را در آن در نظر گرفته‌ایم، اظهار کرد: استفاده از ظرفیت نهادها و مجموعه‌های حاکم نیز از جمله فعالیت‌هایی بوده است که در سازمان اوقاف و امور خیریه آن را پیگیری کرده‌ایم تا از این طریق بتوانیم توسعه فرهنگ وقف را در بین مردم داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: بعد از آماده‌سازی طرح‌های آسان‌سازی وقف، ما درصدد برآمدیم که وقف‌های مشارکتی را در بین مردم راه‌اندازی کنیم تا مردم همه بتوانند از مزایای وقف بهره‌مند شوند. راه‌اندازی انجمن‌های یاوران وقف یکی دیگر از اقداماتی بود که در جهت توسعه و ترویج وقف داشته‌ایم و امیدواریم از طریق این گونه برنامه‌ها مردم بیشتر با آثار و برکات وقف آشنا شوند.  

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: یکی دیگر از اقداماتی که سازمان اوقاف برای معرفی وقف در بین مردم داشته است، اجرای عمل امینانه به نیات واقفان است که این خود می‌تواند ترویج فرهنگ وقف را به دنبال داشته باشد. اگر مردم برکات وقف را ببینند خودشان تشویق می‌شوند که در این راستا اقداماتی جدی‌تر انجام بدهند از انقلاب تا سال ۸۸ متوسط ۲۰۰ وقف جدید داشته‌ایم، اما امروز شاهد این هستیم که در یک سال ۲۷۰ الی ۲۸۰ هزار وقف انجام می‌شود.

شرفخانی در ادامه با بیان اینکه این رفتار نشان‌دهنده عزم مردم برای ترویج وقف در جامعه است، گفت: متأسفانه آسیب‌هایی در سطح وقف وجود دارد که بخشی از آن به زمان حکومت پهلوی برمی‌گردد و بزرگترین ظلم در حق وقف در آن زمان رخ داد و بخشی از موقوفات را آن‌ها با جریان اصلاحات ارضی از بین بردند و بخشی دیگر را در اختیار اطرافیان خود گذاشتند که بعد از پیروزی انقلاب تمام این دستورالعمل‌ها باطل و زمین‌های وقفی به موقوفات بازگشت داده شد. همین رفتار باعث شد که بخشی از آثار وقف از بین برود.

وی خاطرنشان کرد: ما امروز آثار وقف را با رویکرد جدیدی دنبال می‌کنیم و به مردم می‌گوییم که هر کسی خودش می‌تواند متولی خاص برای وقف خود بگذارد و هدف سازمان برای رفع نیازهای جامعه و ماندگاری اموال و بهره‌گیری از اموال عمومی جامعه از ساختار وقف استفاده شود تا در جامعه عدالت اجتماعی به‌روز شود و مردم بتوانند در عرصه‌های مختلف از وقف بهره ببرند.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه افزود: یکی دیگر از آسیب‌هایی که در وقف وجود داشت و سبب شد که مردم کمتر به سمت این موضوع بیایند، شاید در بُعد مدیریتیِ وقف بود. خوشبختانه در این دوره از مدیریت سازمان اوقاف و امور خیریه موقوفات به صورت اقتصادی اداره می‌شوند و عواید بسیاری را برای واقفان به دنبال دارد.

شرفخانی خاطرنشان کرد: نکته‌ای که بعد از پیروزی انقلاب در عرصه ترویج فرهنگ وقف از آن غافل شدیم، این بود که به سمت تبلیغ وقف مقطعی و احسان و انفاق به صورت مقطعی متکی شدیم. در دوره اهل بیت (ع) تمام مردم وقف می‌کردند. جابربن انصاری می‌گوید به یاد ندارم که از اصحاب پیامبر (ص) کسی باشد و تمکن مالی داشته باشد و وقف نکرده باشد. ما باید در جامعه به سمت انفاق ماندگار قدم برداریم و جامع‌ترین انفاق و احسان وقف است که مردم باید با این موضوع آشنا شوند.

وی ادامه داد:‌ ولی ما به سمت صدقات مقطعی قدم برداشتیم، در حالی که باید صدقات جاریه باشد. برای برخی از مردم این سوال مطرح می‌شود که عواید و نذورات امامزادگان در کجا هزینه می‌شود؟ این مطلب باید برای مردم روشن شود که عواید و نذورات هر امامزاده در خود آن امامزاده تقسیم می‌شود و ما برای این نذورات یکسری برنامه‌هایی داریم. ۴۰ درصد از این هزینه‌ها برای کارهای عمرانی و آبادانی امامزادگان صرف می‌شود، ۳۰ درصد برای هزینه‌های جاری امامزادگان مثل آب و برق، تعمیرات و غیره. ۲۰ درصد برای  فعالیت‌های فرهنگی و ۱۰ درصد برای کارهای مدیریتی همان امامزاده صرف می‌شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: شاید برخی از خادمان امامزادگان در برخی از امامزادگان بگویند که مثلا دو ماه است حقوق نگرفته‌ایم، پول امامزادگان کجا می‌رود؟ ما اگر بخواهیم پرداخت حقوق‌ها را به خود امامزادگان واگذار کنیم این گونه هرج و مرج بوجود می‌آید و مدیریت بهره‌وری از بین می‌رود. ما براساس همین ارقامی که اعلام شد مدیریت و هزینه‌های امامزادگان را بر عهده داریم و هیچ کدام از نذورات خارج از خود آن امامزاده هزینه نمی‌شود.

منبع: ایسنا
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار