به گزارش خبرنگار بینالملل دفاع پرس، همزمان با آخرین عملیاتهای نیروهای ارتش عربی سوریه و مقاومت اسلامی علیه تروریستهای وابسته به گروهک تکفیری داعش در شرق صحرای سوریه، اخباری حاکی از هلیبرن ارتش آمریکا در اطراف شهرهای دیرالزور، المیادین و البوکمال برای انتقال تعدادی از تروریستهای عضو داعش و خانوادههای آنان به مکانی نامعلوم منتشر شد.
با گذشت مدت کوتاهی از انتشار این اخبار، شایعاتی مبنی بر تلاش آمریکا و ناتو برای انتقال این تروریستهای گریخته از خشم مقاومت اسلامی به افغانستان، فضای رسانهای منطقه و جهان را فراگرفت.
افزایش قابل توجه تعداد تروریستهای داعش در افغانستان و تصاویر منتشر شده توسط رسانههای وابسته به این گروهک، از آموزشهای عناصر وابسته به آن در مناطق تحت اشغال در بین مرزهای شرقی افغانستان و پاکستان را میتوان تأییدی بر این خبر دانست.
برخی خبرگزاریهای بینالمللی به نقل از منابع محلی در افغانستان، تعداد این نیروها را بیش از 10 هزار نفر تخمین میزنند. حضور این نیروها از چند جنبه قابل بررسی است.
اول اینکه نیروهای داعش با حضور خود در افغانستان، بهانه همیشگی آمریکا برای عملیات خارجی یعنی «مبارزه با تروریسم» را برای واشنگتن فراهم خواهند کرد، تا از حضور عناصر این گروهک، برای تداوم حضور و افزایش نیروهای خود در افغانستان استفاده کند.
دومین جنبه، تهدید ایران و روسیه است. داشتن مرز مشترک با ایران، مزیتی است که خاک افغانستان به تروریستهای داعش داده است، تا با استفاده از این فرصت، مرزهای جمهوری اسلامی را به رغم سقوط کامل داعش در عراق، همچنان مورد تهدید قرار دهند.
روسیه نیز یک هدف بسیار مهم برای تروریستهای داعش است. حضور تعداد قابل توجهی از نیروهای تکفیری اهل چچن، داغستان و جمهوریهای فدراسیون روسیه، خصوصا در قفقاز شمالی، یکی از مهمترین دلایل اهمیت روسیه برای نیروهای داعش است.
مواضع دولت روسیه در حمایت از دولت سوریه و حملات هوایی آن به مواضع داعش تا حدی برای تروریستهای داعش سنگین تمام شده است که آنان به رغم سقوط ستادهای فرماندهی در موصل، رقه، و المیادین، همچنان در صفحات اجتماعی خود به تهدید روسیه، خصوصا مسابقات جام جهانی آینده در این کشور میپردازند.
سومین جنبه ادامه فعالیت نیروهای داعش در افغانستان، فعال نگه داشتن اقدامات تروریستی و جنبه نظامی تفکر تکفیری است.
حضور فعال داعش در افغانستان، که در صفحات تروریستهای داعش و رسانههای این گروهک از این کشور و مناطق همجوار آن در آسیای میانه به عنوان «ولایت خراسان» یاد میشود، این انگیزه را به تروریستهای تکفیری میدهد تا با وجود شکست از نیروهای محور مقاومت اسلامی، همچنان به دنبال احیای خلافتِ از دست رفتهشان باشند.
با وجود این باید توجه داشت که شاخه افغانستان داعش چه به فعالیت خود ادامه بدهد و چه مانند ستادهای مرکزی این گروهک در عراق و سوریه متلاشی شود، تفکر تکفیری همچنان خطری مهم برای تمام امت اسلام به شمار میآید.
به همین دلیل مقامات افغانستان علاوه بر تلاش برای مقابله نظامی با این گروهک، باید بر تلاشهای خود در راستای وحدت قومی و مذهبی در این کشور اضافه کنند، تا جرثومهای مانند داعش نتواند کاری که با عراق و سوریه کرد، با مردم کابل، بلخ، مزارشریف و دیگر شهرهای این کشور انجام دهد.
انتهای پیام/ 421