گزارش دفاع پرس از اهداف نشست اخیر ناتو/

نشست «ولز» و نشانه‌های شکل‌‌گیری ائتلافی بین المللی علیه داعش

نشست اعضای پیمان ناتو در ولز انگلیس درحالی برگزار شد که مهمترین نتیجه برگرفته از آن ظهور نشانه‌های تشکیل ائتلافی بین المللی به رهبری آمریکا علیه گروه تروریستی تکفیری «داعش» بود، اما سوال این است که آیا این ائتلاف خواهد توانست هدف مورد نظر خود در از بین بردن داعش را محقق کند.
کد خبر: ۲۷۳۱۱
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۱:۰۵ - 08September 2014

نشست «ولز» و نشانه‌های شکل‌‌گیری ائتلافی بین المللی علیه داعش

به گزارش خبرنگار بین الملل  دفاع پرس، از روز گذشته به نظر میرسد که نشانههای ائتلافی بین المللی علیه گروه تروریستی تکفیری «داعش» در حال شکل گیری است، به ویژه پس از آنکه رئیس جمهوری آمریکا حمایت هم پیمانان خود در ناتو در نشست سالیانه اعضای این پیمان در ولز انگلیس را به دست آورد. نشستی که در بیانیه پایانی خود اقدامات خشونت آمیز و جنایات داعش را محکوم میکرد.

از سوی دیگر در نشستی که در حاشیه این نشست ناتو برگزار شد، ده کشور عربی آمادگی خود برای مشارکت در طرح آمریکا علیه داعش را اعلام کردند تا گام بزرگی در راه کمک به آمریکا جهت تشکیل ائتلاف بین المللی گسترده جخت مبارزه با داعش و تروریسم برداشته باشد و این هدف آتی سفر وزیر دفاع و خارجه آمریکا به منطقه در هفته آینده است تا کشورهای منطقه را نیز با آمریکا در این ائتلاف بین المللی همراه کنند و موجب شود، موضوع مبارزه با داعش در نشست آتی مجمع عمومی سازمان ملل در اواخر سپتامبر مطرح شود.

 

به این ترتیب بیانیه پایانی نشست ولز با بیان اینکه به شدت اقدامات وحشیانه و غیر اخلاقی گروه تروریستی تکفیری داعش را محکوم میکند، خواستار تشکیل دولتی در عراق شد که نماینده تمام طیفهای جامعه عراق باشد و پایه و اساس مقابله با بحران امنیتی حاکم بر این کشور و مقابله و مبارزه با داعش باشد.

همچنین بیانیه مذکور تاکید میکند که کشورهای عضور ناتو از عراق حمایت امنیتی به عمل آورده و نیازهای دولت این کشور در چارچوبهای دفاعی و امنیتی را برآورده خواهند کرد.

اما نشست ولز تنها به داعش در عراق محدود نمیشد، بلکه در خصوص سوریه و تروریستهای غربی که هم اکنون در صفوف گروههای مسلح در سوریه درحال مبارزه علیه نظام سوریه هستند، نیز تاکید کرده که کشورهای عضو اقدام به مبادله اطلاعات درباره تروریستهایی هستند که در سوریه فعالیت دارند، به ویژه تروریستهایی که خواهان بازگشت به کشورهای خود میباشند.

این درحالی است که رئیس جمهوری آمریکا نیز در حاشیه نشست ولز تاکید کرد که هم پیمانان وی در ناتو آماده پیوستن به ائتلاف بین المللی آمریکا و اقدام نظامی علیه داعش هستند، همانند آنچه که واشنگتن علیه القاعده در افغانستان پس از حملات 11 سپتامبر 2001 انجام داد، چراکه غرب به خوبی از خطر داعش علیه خود آگاه است.

 

به این ترتیب کشورهای انگلیس و فرانسه و آلمان و ایتالیا ودانمارک واسترالیا و ترکیه و کانادا و هلند به ائتلاف آمریکا علیه داعش ملحق شدند تا شاید این ائتلاف تا پیش از برگزاری نشست مجمع عمومی سازمان ملل راه حلی اساسی برای داعش بیابد، راه حلی که بسیار دور از انتظار به نظر میرسد، چون هر اندازه که آمریکا در شکست القاعده موفق نشان داد، در شکست داعش نیز موفق نشان خواهد داد.

همچنین نشست ولز نشان داد که اگرچه کشورهای غربی کانون و هسته تشکیل ائتلافی بین المللی علیه داعش جهت پایه گذاری آن را تشکیل دادند، داعشی که بیش و پیش از هر چیز ساخته و پرداخته خود آمریکا و غرب است، اما شکستها و ناکامیهای مبارزه با القاعده و حضور در منطقه خاورمیانه به آنها یاد داد که تاکید کنند، مبارزه آنها با داعش تا حدی پیش خواهد رفت که منتهی به ارسال نیروی نظامی به منطقه از سوی این کشورها نشود و در واقع ارسال نیروی نظامی برای آنها به عنوان خط قرمز بود. بنابراین قربانیان داعش همچنان ملل منطقه خواهند بود، تا سپری در برابر غرب مقابل حملات آتی داعش علیه آنها تشکیل دهند.

در این میان وزیر خارجه و دفاع آمریکا نیز با انتشار بیانیه مشترکی بر این نکته صحه گذاشتند، وقتی تاکید کردند که این ائتلاف بین المللی تدابیری از قیبل حمایت نظامی از دولت عراق، توقف ارسال تروریستهای خارجی به داعش، مقابله با حمایتهای مالی این گروه و رسیدگی به بحران انسانی حاکم بر مناطق تحت تصرف داعش را در برمیگیرد.

اما با وجود تمام وعدههای داده شده در این کنفرانس یک دیپلمات فرانسوی تاکید کرد که موانع بسیاری پیش روی این ائتلاف برای مبارزه با داعش وجود دارد، گروهی که امارت اسلامی مورد ادعای خود را هم در عراق و هم در سوریه بنا کرد.

وی در این خصوص توضیح داد: در حالیکه در عراق دولت این کشور خواهان دریافت کمک برای مبارزه با داعش است، در سوریه غرب علاوه بر داعش با نظام و گروههای مسلح معارض دیگر نیز مواجه است، نظامی که هم پیمان غرب نیست و این کار ائتلاف را در این کشور با مشکل و در بعد سیاسی و حقوقی پیچیده و مشکل میکند.

دلیل این مدعا اظهارات اخیر رئیس جمهوری فرانسه است که گفته بود، پاریس اگرچه به ائتلاف بین المللی علیه داعش در سوریه و عراق ملحق خواهد شد، اما این به معنای قطع کمکها و حمایتهای نظامی فرانسه از گروه مسلح ارتش آزاد در سوریه نیست.

به این ترتیب و بنابر اظهار این دیپلمات فرانسوی آنگونه که گفته شده، اقدام ائتلاف متشکل از سوی آمریکا علیه داعش آسان و راحت نخواهد بود.


منابع:
 
- الناتو والعراق وداعش ...!؛ پایگاه خبری عراقی القوه الثالثه
- ویلز" الأطلسیة:معالم التحالف ضد «داعش» ترتسم  ؛ روزنامه لبنانی السفیر
- واشنطن تعلن تشکیل نواة لتحالف ضد "داعش" من 10 دول.. تعرف علیها؛ پایگاه خبری عراقی القوه الثالثه
- حلف دولی لاستئصال «داعش» یتشکل فی قمة «الناتو»؛ روزنامه اماراتی الاتحاد
نظر شما
پربیننده ها