سرلشکر رضایی:

حسن باقری مهاجر الی‌الله، نماد انقلاب اسلامی و دفاع مقدس/ شهید باقری نماد ایمان کامل بود

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: شهید حسن باقری نمونه عینی مهاجر الی‌الله بود که در راستای رضایت الهی و خدمت به مردم گام بر می‌داشت.
کد خبر: ۲۷۵۵۵۴
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۴ - 24January 2018

حسن باقری مهاجر الی‌الله، نماد انقلاب اسلامی و دفاع مقدس/ شهید باقری نماد ایمان کامل بودبه گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع پرس، سرلشکر پاسدار محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در همایش نابغه دفاع یادواره سردار شهید حسن باقری، با اشاره به آیه ای از قرآن کریم که می فرماید خداوند سرنوشت هیچ ملتی را تغییر نمی دهد مگر آنکه مردم نفوس خود را تغییر دهند اظهار داشت: در چهل  سال پیش با رهبری امام خمینی (ره) و با تحول عظیمی که در نفوس جوانان ما ایجاد شد سرنوشت کشور و جامعه ما تغییر و یک حکومت فاسد شاهنشاهی در منطقه از بین رفت.

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی یک انقلاب در ارزشها، الگوهای رفتاری و تغییر بنیادین در ادبیات ملت ایران بود، افزود: شهید حسن باقری انسانی است که به واسطه انقلاب تغییر یافت، پس برای شناخت انقلاب و جنگ باید او را شناخت. حسن باقری نمونه مهاجر الی الله بود که ارزش‌های اسلامی و انقلابی در تمام وجودش نمود پیدا می‌کرد.

سرلشکر رضایی با اشاره به تفاوت های ارزشی نظام اسلامی و طاغوتی افزود تبلور این تفاوت ارزشی در چهره فرماندهان دفاع مقدس و عزیزانی چون شهید حسن باقری نمود پیدا می کرد، چراکه آنان درجه و مقام را در گمنامی، خدمت به مردم و رضایت خدا جستجو می کردند و توجهی به دنیای فانی نداشتند.

سرلشکر رضایی با اشاره به چگونگی آشنایی‌اش با شهید باقری که توسط رهبر معظم انقلاب به ایشان معرفی شد، گفت: باقری را رهبر معظم انقلاب که آن زمان نماینده امام در ارتش بود معرفی کردند و قرار شد از او برای ایجاد واحد اطلاعات سپاه استفاده کنیم، از همان جلسه بود که به او گفتم از این به بعد اسم تو حسن باقری هست و به کسی نگو غلام حسین افشردی هستی و ایشان نیز پذیرفت.

وی افزود: به خاطر دارم در آن جلسه اول از ایشان راجع به مسائل گوناگون سیاسی و امنیتی و اعتقادی سوال کردم، و نظرش را در خصوص تمامی جناح ها پرسیدم و بخاطر دارم که ایشان در برخی موارد به اندازه ای مسلط بودند که احساس می کردم معلوماتش در آن حوزه از من بیشتر است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: اوایل انقلاب شرایط کشور به لحاظ امنیتی دچار مشکلاتی بود و در چنین شرایطی افرادی نظیر شهید باقری امنیت و اطلاعات کشور را پایه‌گذاری کرده و بدین ترتیب اطلاعات سپاه سازماندهی شد.

وی با اشاره به تجاوز رژیم بعثی به خاک کشور، گفت: در روزهای آغازین دفاع مقدس علیرغم تلاش‌های عزیزان ارتش و سپاه هیچکس نمی دانست هجمه دشمن به چه طریق و از چه محوری است، و اگر کسی در این رابطه حرفی می زد به ناگاه متوجه پیشروی بیشتر و تصرف بخش های دیگر بودیم، از اینرو به برادر حسن باقری گفتم اطلاعات سیاسی و امنیتی در تهران باقی می‌ماند و اطلاعات نظامی را در خوزستان راه بیانداز و ایشان نیز به اهواز آمد و در اهواز مستقر شد و اطلاعات نظامی را به خوبی ایجاد و ساماندهی کرد.

سرلشکر رضایی با بیان اینکه شهید باقری اطلاعات دقیقی به من می‌داد و من با اطلاعات دقیق او به جلسه شورای عالی دفاع می‌ رفتم، افزود: این اطلاعات به قدری ناب و دقیق بود که حتی بنی‌صدر که متکبر بود از ظرافت و دقیق بودن مطالب به تامل فرو می رفت.

فرمانده کل سپاه در دوران دفاع مقدس افزود: بعد از آن که به فرماندهی سپاه پاسداران منصوب شدم به خوزستان رفتم و فعالیت را آغاز کردم و تا قبل از عملیات والفجر بنده و شهید باقری، سردار رشید، سردار صفوی و شهید صیاد شیرازی هسته اولیه تصمیم‌گیری در عملیات‌ها را تشکیل داده بودیم و شهید باقری چهره متفاوت این جمع بود. او یک شخصیت اطلاعاتی بود و از طرف دیگر، هم تحلیل‌گر سیاسی و نظامی بود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به توانمندی شهید باقری در حوزه تحلیل و فهم استراتژی دشمن گفت: تحلیل شخصی ایشان اینگونه بود که آمریکا عراق را کنار گذاشته، ایران را محاصره کرده و اعراب را در مقابل ایران قرار خواهد داد، و این تحلیل در خاطرات شهید باقری است.

وی با اشاره به برخی حرف‌های بی پایه و اساس که گاها از برخی شنیده می شود، گفت: آنقدر نگویید نظامی‌ها نمی‌فهمند و کشور را نظامی می‌کنند. این حرف‌ها نوعی عوام‌فریبی است. آیا با آنچه که از شهید باقری عنوان شد کسی در چهره ایشان نظامی‌گری می‌بیند؟ نظامی‌گری او انقلابی و الهی بود.

سرلشکر رضایی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در برهه‌ای از عملیات فتح المبین کار سخت شد، من به قرارگاه نصر رفتم که سردار شهید باقری و امیر حسنی سعدی فرماندهی آن را بر عهده داشتند. به شهید باقری گفتم که باید امشب عملیات کنیم وگرنه دشمن سه‌راه نادری را می‌گیرد و در نتیجه کل دستاوردهای عملیات فتح المبین از بین می‌رود. شهید باقری موافق نبود و ایشان استدلال‌هایی داشتند که پس از ساعت‌ها بحث ایشان متقاعد شدند که باید همان شب عمیات انجام بدهیم که آن پیروزی بزرگ در فتح المبین به ثمر نشست.

فرمانده کل سپاه در دفاع مقدس تصریح کرد: در عملیات بیت المقدس سختی هایی که به سردار شهید باقری و جاویدالاثر متوسلیان وارد آمد به هیچ کدام از فرماندهان وارد نشد.

وی ادامه داد: در عملیات بیت المقدس که منجر به آزادسازی خرمشهر شد، لشکر محمد رسول الله تهران نقش موثری داشت. فرمانده این لشکر احمد متوسلیان، جانشین آن شهید محمود شهبازی و رییس ستاد لشکر شهید همت بود. این لشکر کادر قوی داشت که هر فرمانده گردان، در قواره فرمانده تیپی بود.

فرمانده کل سپاه در دوران دفاع مقدس بیان کرد: در آن عملیات، یگان محمد رسول الله از سه طرف در محاصره بود و شهید باقری باید هم مراقب می بودند که عرصه بر این لشکر تنگ نشود و عملیات نیز ادامه یابد که در نهایت با تلاش فرماندهان و رزمندگان و امداد الهی عملیات ادامه یافت و خرمشهر آزاد شد.

سردار رضایی همچنین گفت: یکی از شخصیت هایی که نماد ایمان کامل بود، شهید باقری بود. این شهید بزرگوار خالص بود و از نبوغ نظامی بالایی نیز برخوردار بود.

وی اضافه کرد: سردار شهید باقری از فرماندهان مقتدر بود، به گونه ای که من در مراسم چهلم این شهید بزرگوار طوری صحبت کردم که انگار او فرمانده من است و واقعیت هم همین بود. این فرماندهان بودند که جنگ را پیش بردند و ما در خدمت این عزیزان بودیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان گفت: هر گاه که در کشور ما مشکلی پیش می آید باید بدانیم که ارزش های دفاع مقدس در جامعه کم رنگ شده است.

انتهای پیام/ 221

نظر شما
پربیننده ها