راز‌هایی زیبا درباره ایام فاطمیه که شاید ندانید

برگزاری مراسم روضه برای حضرت زهرا (س) نمونه برپایی مجلس برای بزرگان خدا و گفتن معارف آن‌ها به عنوان تعظیم شعائر الهی و مودت و محبت حضرت و یک تکلیف الهی است.
کد خبر: ۲۷۶۵۵۳
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۴ - 31January 2018

راز‌هایی زیبا درباره ایام فاطمیه که شاید ندانیدبه گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، حجت الاسلام والمسلمین عطالله میرزاده کارشناس علوم قرآنی درباره ایام فاطمیه اظهار داشت: دو نقل درباره شهادت حضرت فاطمه (س) و ایام فاطمیه وجود دارد. یک نقل، 75 روز بعد از رحلت پیامبر و دیگری 95 روز پس از رحلت پیامبر به عنوان روز شهادت حضرت روایت شده است و مراسمات در فاصله بین این دو برگزار می شود.

وی در همین راستا افزود: در مراسمات مختص شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) به ویژه در ایام فاطمیه می توانیم مودت و محبت را به حضرت نشان دهیم و حضورمان در مراسم با یاد و نام بی بی دو عالم حضرت فاطمه زهرا (س) تشکر از زحمات پیامبر اکرم (ص) و تسلیت و تصلای به حضرت ولی عصر (عج) در عزای مادرشان باشد.

این کارشناس علوم قرآنی درباره اعتبار نقل های بیان شده درباره ایام فاطمیه عنوان کرد: 95 روز در بین بزرگان اهمیت بیشتری دارد و تعطیلات هم به این ایام تعلق دارد به ویژه که بزرگان نیز 95 روز را برای برگزاری روضه ها انتخاب می کنند.

حجت الاسلام و المسلمین میرزاده درباره اعمال توصیه شده در ایام فاطمیه اظهار کرد: برگزاری مراسم روضه برای حضرت زهرا (س) نمونه برپایی مجلس برای بزرگان خدا و گفتن معارف آن ها به عنوان تعظیم شعائر الهی است. خداوند در قرآن می فرماید: "ذَلِکَ وَ مَن یُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِن تَقْوَى الْقُلُوب". تعظیم شعائر وظیفه هر مسلمانی است که باید انجام دهد. بهترین کار در این ایام برگزاری مجلس حضرت زهرا (س) و بیان معارف اهل بیت، سبک زندگی فاطمی و سیره حضرت زهرا (س) در همسرداری، فرزند داری، در ارتباط با همسایه ، سیره عبادی و اجتماعی حضرت در ایام شهادت است. علاوه بر عزاداری و مرثیه سرایی در این ایام بیان معارف ائمه اطهار (ع) و سخنان عمیق حضرت فاطمه زهرا(س) و ائمه دیگر بهترین کاری است که می تواند برنامه و سبک زندگی برای عزادران باشد.

وی به شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س) اشاره و بیان کرد: شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س) قابل توصیف نبوده و کلمات در بیان این شخصیت قاصر است. خداوند در آیه 23 سوره مبارکه شوری می فرماید: "قُلْ لا أَسْئَلُکُمْ عَلَیْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبى". "بگو من هیچ مزد و پاداشى بر رسالتم درخواست نمى کنم؛ جز دوست داشتن نزدیکانم".

این کارشناس علوم قرآنی ادامه داد: نزدیکان پیامبر چه کسانی هستند که اجر و مزد رسالت منوط به محبت این دسته است یعنی اگر امت هیچ کاری برای پیغمبر انجام ندهند باز هم نزدیکانی هستند که برای ایشان کافی است چون خدا می فرماید این مورد را من کوتاه نمی آیم و حتما باید با تو باشد. فخر رازی در تفسیر خود می گوید این قربا را می شود اعم از نزدیکان، اقوام، خانواده و کنیز تفسیر کرد. در واقع قربا در سوره شوری حضرت فاطمه زهرا(س) است.

حجت الاسلام و المسلمین میرزاده درباره بزرگی و درجه حضرت فاطمه زهرا (س) اظهار کرد: در منطق و فرهنگ قرآن ایشان شخصیتی هستند که پیامبر اکرم (ص) مامور می شود و وظیفه دارد با فعل امر "قُلْ لا أَسْئَلُکُمْ عَلَیْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبى". به مردم بگویید برای زحماتم هیچ اجر و مزدی نمی خواهم اما محبت و مودت حضرت فاطمه(س) را باید همه ملت داشته باشند. این تکلیفی است که خداوند برای بندگان تعیین کرده است. در قالب یک جمله بر پیغمبر یا حدیث قدسی نفرموده بلکه در قالب آیه در قرآن کریم بیان کرده است که تا ابد هر مسلمانی این آیه در ذهنش باشد که مودت و محبت حضرت زهرا (س) یک تکلیف الهی است که خداوند بر دوش پیامبر اسلام (ص) نهاده است و همه مسلمانان را موظف کرده است که محبت حضرت را داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: از شیخ صدوق و در روایات نقل شده است پیامبر اکرم (ص) دست حضرت فاطمه زهرا (س) را می بوسید. شیعیان و همچنین اهل سنت نقل کردند که حضرت محمد (ص) به احترام حضرت فاطمه (س) از جا بر می خاست. این بانو به اندازه ای عظمت داشتند که حضرت محمد (ص) که برترین مخلوق عالم است در برابر او احترام می کردند و دستشان را می بوسیدند.

منبع: افکار

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار