یادداشت/ مصطفی خدابخشی

افزایش تعداد کلانتری‌ها برای چه و به چه شکل؟

پلیس با توجه به اختیاراتی که قانون‌گذار برایش تعریف کرده است، در صورتی که از پراکنش مناسب جغرافیایی برخوردار بوده و نیروهای کارآزموده در ساختار آن به ایفای نقش بپردازند، می‌تواند بسترساز ایجاد امنیت در سطح شهرهای کشور باشد و خواب را بر مخلان امنیت و آرامش مردم پریشان کند.
کد خبر: ۲۷۷۰۳۷
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۳:۱۰ - 04February 2018

افزایش تعداد کلانتری ها برای چه و به چه شکل؟گروه اجتماعی دفاع پرس – مصطفی خدابخشی؛ زندگی در چارچوب شهری نیازمند مولفه‌های مختلفی در ابعاد اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی است که تحقق هر یک از آنها در گرو وجود امنیت و میزان ضریب نفوذ آن است؛ لذا مجموعه انسانی در شهر زمانی می‌تواند به مرز پیشرفت و رفاه اجتماعی برسد که از زیرساخت‌های لازم در مقوله امنیت برخوردار بوده و فضا برای ایجاد آرامش اجتماعی در آن مهیا باشد.

اما این امنیت در فضای اجتماعی چگونه و به چه شکل ایجاد می‌شود؟

ایجاد وحدت جمعی و اتفاق نظر برای مبارزه با هرگونه هنجارشکنی در بطن جامعه گام نخست در این موضوع به حساب می آید؛ یعنی مردم به صورت یک مطالبه عمومی خواستار امنیت سازی از ساختار قدرت و حاکمیت باشند، تا دولت به عنوان نماینده مردم پیگیر ایجاد، بسط و گسترش امنیت باشد.

بخش دیگر این موضوع استفاده مناسب از بازویی به نام پلیس است. پلیس با توجه به اختیاراتی که قانون گذار برایش تعریف کرده در صورتی که از پراکنش مناسب جغرافیایی برخوردار بوده و نیروهای کارآزموده در ساختار آن به ایفای نقش بپردازند می تواند بسترساز ایجاد امنیت در سطح شهرهای کشور باشد و خواب را بر مخلان امنیت و آرامش مردم پریشان کند.

آنچیز که از جغرافیای جرم بر می آید بیانگر آن است که تعداد و پراکنش جغرافیایی کلانتری ها به عنوان پایگاه های فعالیتی پلیس هنوز با نقطه مطلوب فاصله بسیار داشته و باید برای افزایش این ضریب نفوذ برنامه ای مدون را در دستور کار داشت. برنامه ای که در متن قانون گنجانده شده ولی هنوز برای تحقق آن اقداماتی ملموس مشاهده نشده است به طوری که رئیس پلیس پایتخت چندی پیش از ضرورت افزایش تعداد کلانتری ها در شهر تهران سخن به میان آورده و فرمانده ناجا بر این موضوع صحه گذاشته و این موضوع را منحصر به تهران ندانسته و تاکید داشته که این افزایش تعداد کلانتری ها یک طرح ملی بوده و باید در تمامی شهرهای کشور به مرحله اجرا گذاشته شود.

با نگاهی به گذشته می توان به این نتیجه رسید که حدود 10 سال پیش شورای امنیت ملی طرحی مبنی بر افزایش 40 کلانتری در شهر تهران را به تصویب رسانده بود که امروز مجددا از دل تاریخ بیرون آمده تا رنگ تحقق به خود بگیرد. یقینا افزایش این تعداد کلانتری در شهر تهران و به دنبال آن افزایش کلانتری ها در دیگر شهرهای کشور خصوصا شهرهایی که از تنوع قومی بالایی برخوردار بوده و در حواشی خود از بسترهای بروز و ظهور جرم رنج می برند می تواند زمینه ساز افزایش گستره حوزه استحفاظی پلیس محسوب شود.

این ابزار ایجاد امنیت بیشتر در جامعه نیازمند همراهی شوراهای شهر، شهرداران، استانداران و خیرین امنیت ساز است تا در یک اقدام واحد سرعت عمل در این بخش افزایش یافته و پلیس به عنوان مامور قانون برای انجام امور محوله بیش از پیش بتواند موثر ظاهر شود.

به هر صورت امنیت نیازمند صرف هزینه های مادی و معنوی است و هر میزان در این زمینه سرمایه گذاری صورت گیرد نتیجه آن در آینده قابل لمس خواهد بود و تبعات اجتماعی آن به تمامی آحاد مردم خواهد رسید.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها