گزارش دفاع پرس به مناسبت سالروز حادثه 11سپتامبر

وقتی سناریو 11 سپتامبر با بازی داعش باز نویسی می شود

13 سال از حادثه 11 سپتامبر می گذرد حادثه ای که بهانه ای برای لشگر کشی غرب و امریکا به منطقه شد و هزاران قربانی در کشورهای مسلمان از خود به جای گذاشت.
کد خبر: ۲۷۷۳۹
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۱:۰۵ - 11September 2014

وقتی سناریو 11 سپتامبر با بازی داعش باز نویسی می شود

به گزارش خبرنگار بین الملل دفاع پرس، 13 سال پیش وقتی خبر حمله هواپیماهای تروریستی با برج های دوقلو در واشنگتن منتشر شد جامعه بین المللی با بهت وتعجب آمیخته با سوال های متعدد روبرو شد.

روایتهای رسمی آمریکا تأکید میکردند 19 تن از تروریستهای القاعده، 4 هواپیمای تجاری ـ مسافرتی این کشور را ربودهاند و آنها را به برجهای دو قلوی مرکز تجارت جهانی در نیویورک و ساختمان پنتاگون کوبیدهاند. این روایتها عمدتا توسط «کمیسیون بررسی وقایع 11 سپتامبر»، «سازمان مدیریت بحران فدرال»، «موسسه ملی استاندارد و فناوری» و سازمان «اف بی آی» مطرح گردیدند.

این سوال ها در سطح بین المللی پاسخ های قابل تاملی را در برداشت و از سوی دیگر روایت های مختلفی از این حادثه مطرح شد که مخاطبان در سطح جهانی را متوجه یک طرح و سناریوی از پیش تعیین شده کرد.

 

در مرحله اجرای این سناریو به کارگردانی امریکا حمله به مراکز تجمع تروریست های القاعده در خاورمیانه و کشور افغانستان در دستور کار قرار گرفت. و هزاران سرباز امریکایی کشورهایی چون عراق و افغانستان را عرصه تاخت و تاز خود قرار دادند.

چگونه القاعده به دست آمریکایی ها ساخته شد

نگاهی به شخصیت و ویژگی های رهبر القاعده اسامه بن لادن به عنوان بنیانگذار این گروه می تواند اندکی از ماهیت واقعی آن را روشن سازد، "اسامه بن محمد بن عوض بن لادن" متولد ریاض، یکی از اعضای خاندان بن لادن و از ثروتمندترین افراد عربستان سعودی بود، او ارتباطات تجاری خوبی با جرج بوش رئیس جمهور سابق آمریکا داشت. در همان سال های ابتدایی جنگ با تروریسم، نیروهای سازمان سیا در آستانه بازداشت بن لادن در پاکستان بودند، اما "دونالد رامسفلد" وزیر دفاع وقت آمریکا دستور لغو عملیات بازداشت بن لادن را صادر کرده بود. پایگاه اینترنتی ویکی لیکس نیز اخیرا با انتشار مدارک نظامی آمریکا در جنگ افغانستان ثابت کرد که بن لادن عامل سیا است. روزنامه انگلیسی دیلی تلگراف نیز در مورد حمایت سازمان سیا از بن لادن در سال های قبل از تاسیس القاعده می نویسد: یک گروه از مجاهدین افغانستان که تحت حمایت انگلیس قرار گرفتند و به طور مخفیانه توسط سازمان سیا نیز حمایت مالی می شدند، در سال های بعد شبکه تروریستی القاعده را بنیان نهادند.

 در نهایت این که هیلاری کلینتون زمانی که جای خود را در وزارت خارجه امریکا به جان کری تحویل می داد، در سخنانی که به صورت یک کلیپ کوتاه ویدئویی منتشر شد، اعتراف کرد که این کشور در تقابل با اتحاد جماهیر شوروی سابق، القاعده را ایجاد کرده است.

در حقیقت القاعده نمادی از بنیادگرایی افراطی محسوب می شود که با رویکرد وهابی و سلفی، به احیای فریضه جهاد جهت مبارزه با کفار و مشرکین فرا می خواند و هدف غایی آن احیای خلافت اسلامی با تکیه بر سیره «سلف صالح» است.

حملات القاعده علیه آمریکا

در سال های بعد گرایشات ضدشیعی خطرناک القاعده عامل مهمی در استفاده ابزاری آمریکا از آنان علیه جریان مقاومت شیعی در منطقه بود. با این حال به دنبال عقب نشینی شوروی از افغانستان در سال 1989، القاعده به دنبال جبهههای جدیدی بر آمد تا به زعم خود، جهاد مقدس را ادامه دهد. جنگ دوم خلیج فارس (حمله عراق به کویت) در سال 1990 و حضور نظامی آمریکا در منطقه، دستاویز تازه ای برای القاعده ایجاد کرد تا منافع آمریکا را به ویژه در عربستان هدف قرار دهد، چون بن لادن معتقد بود حکام سعودی کافر و فاسد بوده و ضمن همکاری با جبهه ائتلاف در حمله به عراق، به اشغالگران صلیبی اجازه حضور در خاک مقدس عربستان را دادهاند.

بن لادن مدت کوتاهی در عربستان بود و چند سالی را در سودان بسر برد و بالاخره در سال 1996 به افغانستان بازگشت و با جنبش طالبان که کابل را تصرف کرده و حکومت تشکیل داده بود، بیعت کرد. به همین دلیل پس از حملات 11 سپتامبر 2001 القاعده و طالبان، هر دو مورد هجوم آمریکا و متحدانش قرار گرفتند.
 
مقابله غرب و آمریکا با القاعده

غرب به ویژه پس از حملات 11 سپتامبر در برابر القاعده، به شیوه های سخت افزاری روی آورده است. این شیوه در قالب «طرح مبارزه با تروریسم» هر چند موجب محدودیت و کاهش فعالیت های این سازمان و نیز نابودی و دستگیری بسیاری از اعضای القاعده و از جمله قتل رهبر سازمان بن لادن (در اردیبهشت 1390) شد، اما غرب هیچ گاه موفق به خشکاندن ریشه های فکری و ایدئولوژیک این سازمان نشده است.

هم سویی آمریکا با القاعده در سوریه

اگر آمریکا با القاعده در مناطقی چون افغانستان، عراق، یمن و شمال آفریقا تقابل داشت، در عرصه سوریه با دشمن خود به همسویی رسید. آمریکا از ابتدا جبهه النصره را مطابق اهداف خود در براندازی رژیم سوریه ارزیابی می کرد، هر چند با توجه به وابستگی این جبهه به القاعده و نیز ارتکاب عملیات های خشونت آمیز تروریستی، در ظاهر ناچار شد این گروه را در دسامبر ۲۰۱۲ به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کند.

 

ارتباط گروه های تروریستی با یکدیگر

اگرچه گروه تروریستی القاعده مدعی شد که هیچ ارتباط سازمانی با داعش ندارد به طوری که ستاد فرماندهی کل شبکه القاعده مدعی شد که هیچ ارتباطی با دولت اسلامی عراق و شام موسوم به داعش ندارد و اقداماتی که این گروه در سوریه انجام میدهند هیچ ربطی به القاعده ندارد.

شبکه تروریستی القاعده در ادامه افزود: داعش شبکه ای از القاعده نیست و هیچ ارتباط سازمانی بین القاعده و داعش وجود ندارد. شبکه تروریستی القاعده همچنین در نامهای که پایگاههای اینترنتی وابسته به گروههای تکفیری آن را منتشر کردند اعلام کرد که ما داعش را تاسیس نکردیم و راضی به فعالیتهای این گروه نیستیم بلکه ما خواستار توقف عمل داعش شدیم.

داعش فرزند دیگر جبهه عربی غربی و امریکایی در منطقه

در ادامه سناریو غربی عربی و آمریکایی حادثه 11 سپتامبر که نیاز به بازگشت و تقویت پایگاه های نظامی آمریکا در منطقه بود گروه تروریستی دیگری در منطقه متولد شد.

 بر اساس اظهارات هیلاری کلینتون مبنی بر خلق داعش با همکاری تعدادی از کشورهای غربی و عربی و سفر وی به 112 کشور جهان برای طراحی داعش در منطقه هیچ نقطه تردیدی وجود ندارد که داعش فرزند نامشروع آمریکا و کشورهای غربی و عربی است.

حالا بعد از گذشته چند ماه از حضور تروریست های داعش در منطقه و فجایعی که در کشورهای عراق سوریه بوجود آوردند سازندگان این گروه تروریستی با تبلیغات گسترده به دنبال دفع خطر داعش هستند.

به اعتقاد کارشناسان این اجماع عربی و غربی برای دفع داعش پشت پرده ای با بازی بازیگران و کارگردانان این پروژه دارد.

حال امریکا و هم پیمانانش مثل همیشه به دنبال حفظ منافع نفتی خود در منطقه ایجاد پایگاه های دائمی نظامی و حفظ امنیت رژیم صهیونیستی هستند از این رو در پایان سناریو مشترک داعش و القاعده با ید حمله نظامی به مراکز تجمع گروه های تروریستی داشته با شند تا از این طریق هم چهره خیرخواهانه خود را در دنیا نشان دهد و هم به طور عملی به ملت ها و سران آنها ثابت کنند که حفظ امنیت آنها در گرو حضور نظامیان غربی و امریکایی در منطقه است.

وجیهه سادات حسینی

انتهای پیام/ح


 
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار