نقاش اولین تمثال امام خمینی (ره):

با عشق و علاقه تمثال امام را رسم کردم/ رژیم شاه باعث نابودی هنر در ایران شده بود

جابر لاهوت گفت: همزمان با آغاز تظاهرات در اردبیل با تصمیم مردم شریف اردبیل و با عشق و علاقه‌ام به امام خمینی (ره) تصویر تمثال امام را رسم کردم.
کد خبر: ۲۷۷۸۸۱
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۹:۳۵ - 07February 2018

نقاش اولین تمثال امام خمینی(ره):با عشق و علاقه تمثال امام را رسم کردم/ رژیم شاه باعث نابودی هنر در ایران شده بودبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع پرس، جابر لاهوت امروز در گفت‌وگویی اظهار داشت: از سال 1342 که امام خمینی (ره) تبعید شدند تحرکات در جهت شکل‌گیری انقلاب اسلامی قوت گرفت و در این مدت امام (ره) با وجود دوری از کشور با پیام‌ها و بیانیه‌ها  مردم انقلابی را رهبری می‌کردند.

وی افزود: رژیم شاه باعث نابودی فرهنگ، ادب و هنر ایران شده بود برای مثال هنر خوشنویسی که ریشه در فرهنگ اصیل ایرانی دارد در آن زمان هیچ رونقی نداشت و در کتب‌ها خبری از خط نستعلیق نبود که این نشانگر بی‌تفاوتی شاه به هنر ایرانی بود.

نقاش اولین عکس امام خمینی (ره) در اردبیل تصریح کرد: مردم از کاستی‌های به وجود آمده توسط رژیم مردم ستیز پهلوی ناراضی بودند و نابودی منابع و معادن کشور و تاراج این منابع توسط کشورهای بیگانه ناراحتی مردم را دو چندان می‌کرد.

روحانیون و علما نقش اصلی را در شکل‌گیری انقلاب اسلامی داشتند

وی با اشاره به نقش روحانیون و علما در شکل‌گیری انقلاب اسلامی بیان کرد: علما و روحانیون صدای رسای مردم در آن زمان بودند و در مبارزات و رساندن صدای مردم نقش اساسی را ایفا می‌کردند و در واقع پیوند قدرتمند مردم و علما باعث وحشت رژیم پهلوی می‌شد.

این هنرمند انقلابی گفت: در سال57 ناراحتی مردم به صورت گسترده نمایان شد و این نارضایتی در غالب تظاهرات گسترده در تمام نقاط کشور ظاهر شد و ملت ایران دیگر تحمل جشن‌های 2500 ساله، تاج‌گذاری و قلع و قمع منابع ملی را نداشتند.

در سال 57 صدای مردم منفجر شد

لاهوت اذعان کرد: در پی ظلم و خیانت‌های آشکار شاه، صدای ملت ایران در سال 57 منفجر شد و اصطلاح انفجار نور نیز از همین موضوع مصطلح شده است که در پی بلند شدن صدای مردم رژیم شاه مقاومت خود را در جهت بازگشت امام(ره) به کشور افزایش داد که همین موضوع خشم مردم را برانگیخت.

دبیر هنر بازنشسته مدارس اردبیل با اشاره به نقش تاثیرگذار آموزش و پروش و شرکت نفت در شکل‌گیری انقلاب اسلامی گفت: اعتصابات به صورت سراسری در کشور شکل گرفت که در این خصوص اعتصابات آموزش و پروش و شرکت نفت نقش موثری را در شکل‌گیری انقلاب ایفا کردند.

تظاهرات در اردبیل 20روز قبل از ورود امام (ره)به ایران آغاز شد

نقاش اولین تمثال امام خمینی (ره) گفت: 20 روز قبل از ورود امام (ره) به ایران در میان مردم و جوانان مومن و با اخلاص اردبیل تصمیم گرفته شد تا اولین راهپیمایی در شهر اردبیل انجام شود و پلاکارد‌ها و نوشته‌هایی بر علیه رژیم استبدادی و در حمایت از  امام خمینی (ره) ترسیم شد.

وی بیان کرد: در پی این تصمیمات مقرر شد بنده چهره تمثال امام را رسم کنم که جوانان انقلابی اوایل صبح به صورت مخفیانه تابلوی مربوطه را به منزل بنده انتقال دادند و در طول نصف روز چهره امام را بر روی این تابلو رسم کردم.

لاهوت افزود: فردای همان روز مردم شریف اردبیل در مقابل مصلی فعلی تجمع کردند و عکسی از امام که بنده ترسیم کرده بودم را در دست گرفته و راهپیمایی را با شعارهای انقلابی آغاز کردند که در نهایت این تظاهرات در اردبیل به خشونت کشیده شد.

نقاش اولین تصویر امام خمینی (ره) گفت: در حال حاضر تابلوی حاوی تصویر تمثال امام (ره) در مصلای اردبیل نگهداری می‌شود و عموم مردم می‌توانند از این عکس بازدید کنند.

بازه زمانی 12 تا 22 بهمن جشن و شادی ایران را فرا گرفت

لاهوت اظهار کرد: همزمان با ورود امام (ره) به ایران مردم مشغول جشن و شادی شدند و دولت بختیار به زانو درآمد و بختیار از ایران گریخت و ملت ایران غیرت و تعصب خود را نسبت به وطن به کل جهانیان ثابت کردند.

وی گفت: در 22 بهمن ماه انقلاب شکوهمند اسلامی به پیروزی رسید و به اعتقاد من بزرگترین پیام و دست آورد انقلاب این است که ایران وابسته به هیچ کشوری نیست و جزوه امن‌ترینکشورهای جهان هست.

هنرمند اردبیلی تصریح کرد: با گذشت 40 سال از انقلاب اسلامی کشورمان توانسته در عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی، هنری و ... پیشرفت چشمگیر کند و در جرعه کشور‌های پیشرفته جهان قرار گیرد و این انقلاب ثابت کرد که ایران نیاز به هیچ کشور بیگانه ای ندارد.

وی گفت: در حال حاضر ایران نه تنها قادر به اداره تمام عیار خود است بلکه  بسیاری از کشورهای منطقه را حمایت می‌کند و در اصل دست استعمار را از منطقه کوتاه کرده است و این از برکات انقلاب شکوهمند اسلامی است.

منبع: فارس

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار