به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، الیاس حضرتی در یادداشتی نوشت:
در آستانه 40 سالگی انقلاب اسلامی ایستادهایم. ٣٩ سال پیش، زحمات انقلابیون نتیجه داد و طومار 2 هزار و 500 سال سلطنت برچیده شد. تجارب ناکامی مشروطه، تلخکامی بیستوهشتم مرداد 32 و قیام مذهبی پانزدهم خرداد به کار مردم و انقلابیها آمد و پیروزی شیرین و باورنکردنی 22 بهمن 57 را رقم زد. یکبار دیگر تاریخ نشان داد که با وحدت کلمه، با خیرخواهی و همراهی و فداکاری، با همت و حمیت و همراهی ملی و فطانت و هوشیاری و صدق گفتار و کردار رهبران میتوان طعم شیرین پیروزی قریبالوقوع را چشید. انقلاب عرصهای بود تا برادریها و همراهیها و فداکاریها را به منصه ظهور برساند. طوایف مختلف فکری و فرهنگی و اجتماعی وسیاسی کنار هم گرد آمدند، دست به دست هم دادند، هدف مشترکشان را که همانا مقابله با استبداد و حاکمیت دین واخلاق بود پی گرفتند و شاه و حامیانش را منهزم کردند.
انقلاب اسلامی فرصت مبارکی پدید آورد تا مصلحان و نیکاندیشان به جهانیان ثابت کنند که برای مبارزه با استبداد و خشونت و میلیتاریسم نیازی به خشونت و مقابله به مثل نیست. ما با مشت جلوی گلوله ایستادیم و با رفق و مدارا، زورگویان را به عقب راندیم و با حضور ملی و میلیونی نقشههای شوم ایادی امپریالیسم را نقش برآب کردیم. هنوز در آلبوم انقلاب میتوان عکسهایی را دید که مردم به ارتشیان تفنگ به دست گل میدهند و رانندههای تانک را که مظهر خشونتند درآغوش میگیرند. در همان روزهایی که شاه دستش به خون جوانان این سرزمین آلوده شد و مطالبات حقطلبانه مردم را با گلوله جواب داد و با اعمال خشونت بیجا انقلابیها را عصبانی کرده بود، امام خمینی همه را دعوت به آرامش و خویشتنداری کرد و گفت که رمز پیروزی در وحدت کلمه است نه مبارزات مسلحانه و چریکی. وحدت کلمه در آن روزها و در آغازین سالهای جمهوری اسلامی شعار و تعارف نبود. زیر سایه پر مهر پیرمردی عارفپیشه و فقیهی حقمدار، جا برای همه مبارزین بود.
سیمای دوستداشتنی پدری مهربان که در آن التهاب بیمثل و مانند به درخت سیبی در روستای نوفللوشاتو تکیه زده بود دلهای ملتهب انقلابیها را آرام میکرد و به آنها اطمینان میداد که هیچ ظلمی پایدار نمیماند: انالباطل کان زهوقا. حتی یادآوری آن روزهای سرنوشتساز کاممان را شیرین میکند و برادریها و مواسات و همدلیها و همزبانیها را در خاطرمان زنده میکند. قطار انقلاب به پیش میرفت و هرکس که با ما در هدف و بیان مشترک بود، میتوانست انقلاب را همراهی کند و به برادرانش یاری رساند.
بودند کسانی که از همان دقایق اول پیروزی صلای تکروی سردادند و انحصارطلبی پیشه کردند و استبداد و خودمحوریشان را رنگ و لعاب انقلابی زدند... که کفر از شرم یار من مسلمانوار میآید. اما امام خمینی هیچگاه از شعار اطمینانبخش «همه با هم» کوتاه نیامد و همواره در برابر انحصارطلبی ایستاد و خودش و مسوولان و دستاندرکاران انقلاب را تذکر میداد که مبادا مردم را از یاد ببریم، مبادا طعم قدرت در کاممان خوش بنشیند و مبادا به همان مسیری برویم که شاه رفت... امام به فراست دریافته بودند که اگر وحدت کلمه را قربانی مطامع شخصی و گروهی خود کنیم انقلاب و نظام جمهوری اسلامی آسیب میبیند و این فرصت درخشان و مغتنمی که برای مسلمانان و مستضعفان فراهم آمده از بین میرود. ما نهتنها مسوول حفظ و حراست از انقلاب و جمهوری اسلامی هستیم بلکه باید جوابگوی اسلام و مسلمانان نیز باشیم...
حالا که با جشن و شادمانی وارد 40 سالگی انقلاب میشویم بهتر است از گلهگذاری اجتناب و آسیبشناسی را نیز به فرصتی دیگر موکول کنیم، اما از اتفاق در چنین ایامی و در ضمن مرور خاطرات انقلاب و یادآوری عبور از بحرانها مخاطرات ریز و درشت، عهد و میثاق انقلابی حکم میکند که اهداف انقلاب و شیوههای مرضیه برادری را یادآوری کنیم. خصوصا در این سالها که دوستان انقلاب در حصر و تنهایی به سر میبرند بر ما فرض است که اهداف متعالی انقلاب و عهد نخستین جمهوری اسلامی را به یکدیگر یادآور شویم و بگوییم که آزادی و اصلاح و مبارزه با انحصار و استبداد، شعار و تزیین انقلاب و نظام نیستند بلکه جزو لوازم ذاتی حیاتی هردو به حساب میآیند و بدون آنها درخت انقلاب به بار نخواهد نشست. لازم است با رعایت صلح و مودت و در نظر گرفتن مصالح کشور و حرمت نهادن به السابقون در آستانه چهل سالگی انقلاب با امام، با شهدا و با آرمانهای بلند انقلاب اسلامی تجدید عهد کنیم و مشفقانه بکوشیم تا دوباره آزادیخواهان و مصلحان و حقطلبان را در زیر سایه وحدت و ولایت گرد هم آوریم.
از همه طرفداران انقلاب اسلامی و از همه کسانی که برای اعتلا و استقرار نظام اسلامی زحمت کشیدهاند و هزینه دادهاند دعوت میکنم تا در راهپیمایی روز بیست و دوم بهمن حضور به هم رسانند و یاد امام و شهیدان را گرامی بدارند و با حضور قدرتمند خود پیام روشنی به دشمنان انقلاب بدهند.
منبع: روزنامه اعتماد