به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، رشادتها و ایثارگریهای سردار قاسم سلیمانی در جبهههای نبرد حق علیه باطل از وی قهرمانی ساخته که امروز نه تنها در قلب میلیونها ایرانی جای گرفته بلکه در سرتاسر دنیا هستند افرادی که به وجود چنین سرداری افتخار کرده و وی را الگوی خود قرار دادهاند.
این مسئله هم باعث شد تا شانزدهمین همایش «سوختگان وصل» در آیندهای نزدیک به همت دفتر ادبیات نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری با عنوان « سلام سردار»، برای تجلیل از حاج قاسم سلیمانی در دانشگاه تهران برگزار شود، بر همین اساس در یک روز نسبتا سرد زمستانی با سعید حدادیان مسئول دفتر ادبیات و هنر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران در مسجد این دانشگاه قرار گذاشتیم تا در رابطه با این موضوع با وی گفتوگو کنیم.
متن گفتوگوی تفصیلی ما با مسئول دفتر ادبیات و هنر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران در ادامه آمده است.
حضرت زهرا (س) به سردار سلیمانی نظر خاص دارد
دفتر ادبیات و هنر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران تا کنون 15 دوره همایش سوختگان وصل را با عنوانهای مختلف برگزار کرده است، چه چیزی باعث شد در شانزدهمین دوره موضوع « سلام سردار» را انتخاب کنید؟
انقلاب اسلامی بیمه محبت و ولایت حضرت زهرا (س) است و تجلی آن را هم در امام (ره) و هم رهبر معظم انقلاب و هم در دورانهای مختلف در انقلاب به ویژه دوران دفاع مقدس و علیالخصوص کربلای 4 و 5 و هم در جریان مدافعان حرم شاهد و ناظر هستیم.
یکی از کسانی که حضرت زهرا (س) به آن نظر خاص دارد، سردار حاج قاسم سلیمانی است. عوامل مختلفی دست به دست هم دادند تا حاج قاسم سلیمانی امروز به اینجا برسد و مهمترین آنها نگاه حضرت زهرا (س) به سردار است.
شما نباید سردار سلیمانی را تنها در قاب تصویر سپاه قدس ببینید، این قسمت موخر اوست اما بایستی تفحص و جستوجو کنیم و خصوصاً نسل جدید باید دوران زندگی سردار سلیمانی را در دوران انقلاب و جریان دفاع مقدس مورد بررسی قرار دهند.
سردار سلیمانی یکی از بهترین سرداران ما در دوران هشت سال دفاع مقدس است و امام (ره) به سردار سلیمانی و همرتبگانشان نظر خاصی داشتند. سردار سلیمانی یادگار شهدایی است که درجات عالی برخوردارند و یکی از بزرگترین گنجهای جنگ هشت ساله است.
سردار سلیمانی یک شمایل از جهاد مقاومت و آرزوی شهادت است و به تعبیر رهبر معظم انقلاب یک شهید زنده است.
نگاه به سردار سلیمانی انسان را یاد هزاران شهید و سردار انقلاب میاندازد و ما در سردار قاسمی به عنوان یک نماد قصد قربتالیالله را متجلی میبینیم و امیدواریم در ادامه عمر پر برکتشان این اخلاص روز افزون شود.
شک نداشتیم که حاج قاسم به گرفتن چنین همایشهایی راضی نیست
تا آنجایی که از روحیات سردار سلیمانی مشخص است، وی با برگزاری مراسم تجلیل برای خودش خیلی هم موافق نیست، نظر شما در این رابطه چیست؟
ما شک نداشتیم که حاج قاسم نهتنها برای گرفتن چنین همایشهایی راضی نیست بلکه ممکن است برخورد هم کند ولی ما به عنوان کسانی که برای انقلاب اسلامی و ادبیات مقاومت فعالیت داریم نمیتوانستیم این احساس وظیفه را نادیده بگیریم. به همین دلیل با توکل به خدا به این عرصه ورود کردیم.
البته من این موضوع را یک الهام الهی میدانم چرا که در 13 شهریور در یک مصاحبه تلویزیونی در خصوص پانزدهمین همایش سوختگان وصل ناخودآگاه اعلام کردیم میخواهیم همایش شانزدهم را برای تجلیل از سردار سلیمانی بگیریم.
باید به فرهنگ سردار سلیمانی بپردازیم
ما باید حول محور حاج قاسم جمع شویم و به فرهنگ حاج قاسم بپردازیم. ما به دنبال شخصیتی هستیم که با نگاه قرآت عترت، امام، رهبری به این موقعیت رسیده است باید این موضوع را مد نظر قرار دهیم.
کمتر پیش میآید که من بخواهم در رابطه با کسی شعر بگویم چون من معمولا اشعارم را خرج اهل بیت (ع) میکنم مگر اینکه مسیری مانند این موضوع باشد البته این هم خرج اهل بیت است زیرا حاج قاسم سلیمانی سرباز حضرت زینب (ع) است و احساس میکنم حضرت زینب (ع) از من و امثال من میخواهد که از امثال سردار سلیمانی تجلیل کنیم.
به طور مثال بنده یک نوحه هم در رابطه با شهید حججی داشتیم که البته مراد ما همه شهدای مدافعان حرم است ولی با حول محور شهید حججی گرد هم آمدیم و همه شهدای حرم شهید حججی هستند. البته منکر فعالیتهای منحصربهفرد این شهید نمیشوم ولی ما شهدا و سرداران دیگرمان را هم خوب نشناختهایم. ما ابتلای خوبی به ترافیک قهرمان داریم، برخی از سرداران را ممکن است مردم نشناسند و ما در مورد هرکدام از آنها بخواهیم سخنی بگوییم باید ساعتها وقت بگذاریم.
آنقدر صبور نیستیم که برای تجلیل از سردار سلیمانی تا بعد از شهادتش صبر کنیم
ما سرداران قهرمانی داشتهایم که به فیض شهادت رسیدهاند ولی در همین جا به سردار سلیمانی سلام میکنم و میگویم اشتیاق ما برای پرداختن به شخصیت شما آنقدر زیاد است و آنقدر صبور نیستیم تا بعد از شهادت صبر کنیم.
اینکه در دانشگاه تهران نهاد رهبری دفتری را با عنوان دفتر ادبیات راهاندازی کرده، اقدام بسیار خوبی است، این دفتر از چه زمانی تاسیس شد و چه فعالیتهایی را تا کنون انجام داده است؟
این دفتر در سال 1379 به دستور حجتالاسلام ابوترابیفرد تشکیل شد و از آن زمان مسئولیت این دفتر به عهده بنده گذاشته شده است. ما در همان سال همایشی را تحت عنوان امام علی (ع) را داشتیم و غیر از همایش سوختگان وصل برنامههای دیگری نیز را برگزار کردیم. در سال 1380 و از آن به بعد برنامههای اصلی این دفتر با عنوان سوختگان وصل بود که امروز به شانزدهمین دوره خود رسیده است.
ما در مرحله اول برنامهای را برای جانبازان شیمیایی تدارک دیدیم که این برنامه شیرینی خاصی داشت و شاید اخلاص ویژهای در آن نهفته بود. از مرحله دوم به بعد همایش سوختگان وصل علاوه بر شعر به مقوله داستان هم پرداخت.
«قاصدکهای سوخته» همایش بعدی بود که در مرحله دوم سوختگان وصل در رابطه با نکوداشت شهدای تفحص برگزار شد و در مرحله سوم این همایش «فصل صبوری» را برگزار کردیم.
دوره بعد همایش سوختگان وصل برای مفقودین و دوره بعد این همایش نیز با عنوان «اگر غم لشکر انگیزد....»برای نکوداشت همسران جانبازان برگزار شد و دورههای بعدی همایش سوختگان وصل نیز ویژه شهدای شلمچه، هویزه و مجنون بود.
دوره بعد همایش سوختگان وصل با عنوان «سیر و سلوک آسمان» برای جانبازان شهید تدارک دیده شد که این برنامه هم با کیفیت بسیار خوبی برگزار شد.
دوره بعد همایش سوختگان وصل در سال 90 برای نکوداشت شهدای علمی برگزار شد که این برنامه نیز به شدت مورد استقبال قرار گرفت و همه دستاندرکاران تلاش زیادی برای برگزاری این همایش انجام دادند.
دوره بعدی همایش سوختگان وصل با عنوان «راز منور» برای نکوداشت شهدای جهاد علمی برگزار شد و یازدهمین و دوازدهمین دوره با نامهای «آب و آئینه» و «در مقام صبر» برای نکوداشت مادران شهدا برگزار شد.
سیزدهمین دوره همایش سوختگان وصل نیز با عنوان «الف دزفول» با تلاش جمعی از دوستان برگزار شد. داوران ما در همایش «الف دزفول» بسیار خوشحال بودند و اعتقاد داشتند که یک حرکت ویژهای در زمینه داستان صورت گرفته است.
چهاردهمین دوره همایش سوختگان وصل نیز با عنوان «در مدار ماه» 20 اردیبهشت ماه در دانشگاه تهران برگزار شد.
پانزدهمین همایش ادبی سوختگان وصل هم 13 آذر سال جاری با عنوان «کبوتران حرم» ویژه شهدای حادثه تروریستی حله و با استقبال بسیار خوب برگزار شد.
امروز تعداد بیشماری از مردم ما از هر حزب و گروهی علاقمند هستند به عنوان مدافع حرم حضور داشته باشند ولیکن بنابر دلایلی امکان حضور آنها میسر نیست.
بنده وقتی در این جبههها حضور پیدا کردم با صحنههای جذاب و شگفتانگیزی روبرو شدم که نیاز است خاطرات رزمندگان مدافع حرم و اتفاقاتی که در این جبههها رخ میدهد به شعر و داستان تبدیل شود و حیف است که ما نسبت به این مسائل بیتفاوت باشیم.
رزمندگان مدافع حرم در یک غربت ویژهای به سر میبرند که این غربت باعث ایجاد حال و هوای معنوی و ملکوتی شده است.
عنوان در مدار ماه به این دلیل برای آن دوره همایش سوختگان وصل انتخاب شد که قمر و ماه اساسا در خاندان اهل بیت استعاره از حضرت ابوالفضل (ع) است و در مدار ماه یعنی کسانی که در مسیر قمر بنی هاشم حرکت میکنند، اشاره دارد.
ارسال 500 اثر به دبیرخانه همایش سوختگان وصل
شانزدهمین دوره همایش سوختگان وصل به چه صورت برگزار میشود؟
این همایش مانند گذشته در 2 بخش شعر و داستان برگزار میشود و تا این لحظه بیش از 500 اثر به دبیرخانه ارسال شده است و هرچه جلوتر میرویم تعداد آثار بیشتر میشود و به نظر من بیش از هزار اثر به همایش ارسال خواهد شد.
مهلت ارسال آثار تا 20 بهمن اعلام شده بود که به دلیل استقبال خوبی که داشتیم 5 روز دیگر به آن اضافه میکنیم.
تا کنون 15 دوره همایش سوختگان وصل، برگزار کردیم که بعد از برگزاری 10 دوره به دیدار مقام معظم رهبری رفتیم و در این دیدار معظمله بعد از اینکه سخنان ما را شنیدند و نکات بسیار مهمی را مطرح کردند.
فراخوان این همایش از دی ماه انجام شده است و در پایان فروردین ماه نیز کار پذیرش آثار به پایان میرسد. 20 روز هم برای داوری و دعوت از برگزیدگان زمان گذاشتهایم.
ما در هر دوره حدود 30 اثر برگزیده ) 10 اثر در زمینه شعر و 20 اثر در زمینه داستان) را انتخاب میکنیم و بنا نداریم در این همایش خیلی مسئله اول، دوم و سومی مطرح شود.
ما در قالب شعری هیچ محدودیتی نداریم و شاعران عزیز میتوانند آثار خود را با هر قالبی برای ما ارسال کنند.
آثاری که به جشنواره ارسال میشود و در همایش شرکت میکنند بصورت کتاب جمعآوری خواهد شد و یک مجموعه بسیار زیبا به چاپ خواهد رسید و مانگار خواهد شد.
چاپ 22 جلد کتاب از آثار ارائه شده در همایش سوختگان وصل
آیا آثاری که در این همایش ارائه میشود در کتابی به چاپ خواهد رسید؟
اکنون 22 جلد کتاب منتشر که امسال از آن رونمایی شد. این مجموعه برای 12 همایش است و برای مابقی برنامهها هم همین کار انجام خواهد شد.
منبع: فارس