دفاع پرس گزارش می‌دهد؛

سیرک کارتونی نتانیاهو در مونیخ

کنفرانس امنیتی مونیخ هر ساله در ماه فوریه در آلمان برگزار می‌شود، تصمیمات این کنفرانس صرفا جنبه سیاسی دارد و غالبا وزرای امور خارجه و دفاع و کارشناسان نظامی در امور بین‌الملل در آن شرکت دارند که در خصوص مسائل مهم امنیت جهانی بحث و گفت‌وگو می‌شود.
کد خبر: ۲۷۹۹۳۹
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۶ - 20February 2018

کنفرانس امنیتی مونیخبه گزارش خبرنگار بین‌الملل دفاع پرس، کنفرانس امنیتی مونیخ هر ساله در ماه فوریه در مونیخ آلمان برگزار می‌شود، تصمیمات این کنفرانس صرفا جنبه سیاسی دارد و غالبا وزرای امور خارجه و دفاع و کارشناسان نظامی در امور بین‌الملل در آن شرکت دارند که در خصوص مسائل مهم امنیت جهانی بحث و گفت‌وگو می‌کنند. کنفرانس امنیتی مونیخ 2018 که پنجاه و چهارمین دوره این نشست است، روز جمعه 27 بهمن آغاز به کار کرد، این کنفرانس سه روز ادامه داشت.

رئیس کنفرانس «ولفگانگ ایشینگر» طی سخنانی در خصوص افول ارزش‌های غربی و دمکراسی و آزادی، تعضیف جوامع غربی و نظم بین‌المللی پس از جنگ جهانی دوم، افزایش شمار آوارگان در جهان و امکان افزایش رویارویی دولت‌ها با یکدیگر بیان کرد. وی در ادامه پیام کنفرانس مونیخ را دیپلماسی، تنش‌زدایی و دور کردن جهان از پرتگاه مناقشه خواند.

در گزارشی سالیانه‌ای که هفته گذشته رئیس کنفرانس داده بود، وی نسبت به تشدید برخی از بحران‌ها در سال جاری هشدار داده بود و بر باز تعریف اروپا از آینده خود با توجه به تنزل نقش بین‌المللی آمریکا تاکید کرده بود.

نکته قابل تامل درخواست بسیاری از سیاست‌مداران اروپایی جهت استقلال نظامی بیشتر اتحادیه اروپا نسبت به سیاست‌های رئیس جمهور آمریکا بود. در این کنفرانس روسیه از آمریکا، ناتو و اتحادیه اروپا در خواست کرد تا رفتار محترمانه‌ای نسبت به روسیه داشته باشند و نیز از دکترین هسته‌ای ترامپ که در آن روسیه را تهدید قلمداد کرده بود، انتقاد کرد. همچنین نماینده آمریکا رئیس جمهور سوریه را متهم به استفاده از تسلیحات شیمیایی کرد.

موضوع حائز اهمیت در این کنفرانس جنگ لفظی بین وزیر خارجه ایران و نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بود. نتانیاهو اولین نخست وزیر اسراییل بود که در کنفرانس مونیخ سخنرانی می‌کرد و مرکز ثقل سخنان او ایران بود. وی بخشی از هواپیمای بدون سرنشینی که ادعا می‌کنند هفته گذشته نابود شده بود به همراه داشت. نتانیاهو به وزیر امور خارجه ایران هشدار داد که شما می‌توانید این پیام را به حکومت تهران بدهید: «عزم راسخ اسرائیل را امتحان نکنید». وی همچنین در مورد حملات ایران و چیزی که او به نام نمایندگان ایران در سوریه می‌خواند (حزب الله) نیز هشدار داد. وی ادعا کرد این هواپیمای بدون سرنشین از خاک سوریه و با سیستم کنتزل از سوی ایرانیان به قلمرو اسرائیل وارد شده است. نتانیاهو همچنین به سرنگونی جنگنده اف-16 اسرائیلی اشاره کرد و ادامه داد که این جنگنده اولین هواپیمایی بوده است که از سال 1982 تاکنون از دست داده‌ایم.

وی خطاب به ظریف گفت: شکی نیست آقای ظریف دخالت ایران در سوریه را انکار می‌کند. وی ظریف را به دروغگویی متهم کرد و ادامه داد که هواپیما بدون سرنشین نسخه‌ای از یک هواپیما بدون سرنشین آمریکایی است که در سال 2011 توسط ایرانی‌ها به غنیمت گرفته شده بود. وی در ادامه ایران را تهدیدی برای جهان دانست.

در پاسخ به اظهارات نتانیاهو وزیر امور خارجه کشورمان خطاب به حضار و شرکت کنندگان این کنفرانس بیان داشت: امروز شاهد یک سیرک کارتونی بودیم، اجازه بدهید به موضوعات جدی‌تر بپردازیم. وی در ادامه اظهار داشت که این نمایش ارزش پاسخگویی ندارد. وی همچنین گفت: اسرائیل تقریبا هر روز وارد حریم هوایی سوریه می‌شود. اسرائیل سعی در ایجاد این تصاویر کارتونی دارد تا دیگران را به دلیل اشتباه استراتژیک خودش سرزنش کند و یا به نوعی از بحران داخلی که با آن مواجه شده است سر باز زند.

به همین منظور ظریف بدون وارد شدن در مجادله نتانیاهو و در اصل بی‌ارزش دانستن موضوع مطروحه نخست وزیر اسرائیل بیان داشت: ما نمی‌خواهیم در منطقه ابرقدرت باشیم، دوران ابرقدرتی گذشته است. وی در ادامه به واقع‌بینی در تفاوت‌ها برای ساختن یک منطقه قوی اشاره کرد.

ترس اسرائیل برای حضور دائم ایران در سوریه و جلوگیری از حملات هوایی اسرائیل در سوریه، سبب شد تا این کشور نمایشی این چنین به راه اندازد. بیانات نتانیاهو و تهدید ایران در این کنفرانس بیش از آن که قدرت اسرائیل را به نمایش بگذارد، نشان از شکست و عدم توانایی آن در قبال پدافند هوایی سوریه دارد. کشوری که سال‌ها از حمایت همه جانبه و خصوصا نظامی آمریکا برخوردار بوده است و قدرت برتر نظامی خود را هم در داشتن مجهزترین تسلیحات متعارف نظامی و هم در داشتن زرادخانه‌های هسته‌ای نظامی به رخ جهانیان کشیده است، اکنون با آوردن قطعه سرنگون شده هواپیمای بدون سرنشین به این کنفرانس، تردید جهانیان را در برتری نظامی این کشور به همراه دارد.

سرنگونی جنگنده اف-16 اسرائیل توسط موشک قدیمی سوریه، خود نشان از ضعف نظامی این کشور دارد که بیان آن در این کنفرانس برای اسرائیل یک اشتباه بود. با این وجود اظهارات نخست وزیر اسرائیل بر خلاف آنچه که وی و متحدانش انتظار داشت حاکی از ضعف و عدم توانمندی نظامی این کشور بود. این کنفرانس در مدت زمان سه روز برپایی خود دستاوردی جزبیان بسیاری از تنش‌ها، اختلافات و بحران‌های بین‌المللی نداشت به طوری که رئیس این کنفرانس اظهار داشت که متاسفانه هیچ یک از شرکت کنندگان این اجلاس راه حلی برای حل و فصل منازعات و مشکلات موجود ارائه ندادند.

انتهای پیام/ 431

نظر شما
پربیننده ها