به گزارش دفاع پرس از رشت، اسماعیل محمدپور مدیر هنری و ادبیات ادارهکل حفظ آثار دفاع مقدس گیلان در کارگاه تخصصی داستان نویسی با عنوان «از داستان به فیلم» که در کتابخانه شمس لنگرودی شهرستان لنگرود برگزار شد، با اشاره به آسیبهای موجود در حوزه ادبیات داستانی اظهار داشت: ادبیات داستانی به طور کلی در کشور نسبت به ادبیات منظوم و شعر فقیرتر است و این فقر به ویژه در چند دهه ی اخیر جلوه بیشتری پیدا کرده است.
شاعر و نویسنده گیلانی گفت: کمبود داستان های خوب دفاع مقدس ما را با کمبود فیلمنامه خوب مواجه کرده است و در نتیجه نمی توانیم توقع داشته باشیم که تعداد فیلم های دفاع مقدس خوب در شرایط فعلی بهتر از وضع موجود باشد.
محمدپور افزود: اعتقاد نداریم که یک نویسنده خوب باید یک فیلمنامه نویس خوب هم باشد یا بر عکس ،چراکه مرز میان داستان و فیلمنامه مشخص است، ولی می توان ادعا کرد که از دل داستان خوب میتوان فیلمنامه خوب هم بیرون کشید چرا که هر فیلمی یک قصه دارد.
این شاعر و منتقد ادبی با اشاره به اصل اقتباس در سینما گفت: اقتباس از داستان و رمان در سینمای ایران و جهان دارای پیشینه است. همین الان آرماندو یانوچی که فیلم جنجالی «مرگ استالین» را در کارنامه دارد در حال ساخت یک روایت سینمایی از رمان «دیوید کاپرفیلد» چارلز دیکنز است که در سال 1849 منتشر شده بود، یا فیلم «پل خواب» ساخته اکتای براهنی فرزند نویسنده مشهور ایرانی – رضا براهنی - اقتباس آزادی است از داستان «جنایت و مکافات» داستایوفسکی.
همچنین فیلم های «پاداش سکوت» و «شیار 143» اقتباسی از داستان های دفاع مقدسی هستند.
وی با اشاره به فیلم های دفاع مقدسی دهه ی شصت و اوایل دهه هفتاد بیان داشت: در عمده این آثار قصه وجود ندارد و فیلمنامه نویس و فیلم ساز تنها به قصد تهییج آحاد جامعه و پر رنگ کردن جنبه های حماسی دفاع مقدس به چنین فضایی دست یافته بودند و جالب این که مخاطبان آن دهه با همین سلیقه نگارش و ساخت ارتباط برقرار میکردند.
محمدپور گفت: امروز ذائقه مخاطب تغییر کرده است و باید در داستان ها و فیلمنامه های دفاع مقدس به این سلیقه و خواست توجه داشت و این رسالتی است که بر عهده ی داستان نویسان و فیلمنامه نویسان و فیلمسازان قرار داده شده است.
در این جلسه که با حضور جمعی از داستان نویسان، منتقدان و بازیگران در کتابخانه شمس لنگرودی لنگرود برگزار شد، رضا میرمعنوی مدرس تئاتر و بازیگر پیشکسوت نیز مباحثی را در خصوص مبانی فیلمنامه نویسی ارائه کرد.
انتهای پیام/