نیلی:

گفتمان پهلوی، گفتمان تکنوکراسی، اشرافی‌گری و بهاییت است

مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی با اشاره به نقش ناشران و نویسندگان در معرفی چهره پهلوی گفت: گفتمان پهلوی‌ها گفتمان تکنوکراسی، لیبرالیزم، اباحه‌گری، اشرافی‌گری و بهاییت است و ما باید با این گفتمان‌ها مقابله کنیم.
کد خبر: ۲۸۰۷۵۴
تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۵ - 25February 2018

گفتمان پهلوی، گفتمان تکنوکراسی، اشرافی‌گری و بهاییت استبه گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، نشست «مقابله با تحریف تاریخ معاصر و تطهیر پهلوی 2» با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و اندیشه در حوزه هنری برگزار شد. میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی در ابتدای این نشست اظهار داشت: سال گذشته از حدود تیرماه حرکتی در مجمع ناشران انقلاب اسلامی با همفکری و هم‌آهنگی هیئت‌مدیره با موضوع بحث مقابله با تحریف تاریخ معاصر و تطهیر پهلوی شکل گرفت و به مرور توسعه پیدا کرد. و این جریان به صورت دغدغه‌ای جدی در ناشرهای جبهۀ انقلاب تشدید شد. هیئت علمی این حرکت از آذر ماه سال قبل شکل گرفت و ماده خام این کار ذره ذره به وجود آمد. اولین نشست و همایش ما با مشارکت ناشران و نویسندگان و نهادهای انقلابی در اسفند سال قبل برگزار شد.

نیلی در ادامه گفت: علت پرداختن به بحث مقابله با تحریف تاریخ معاصر و تطهیر پهلوی و تولید اثر در این حوزه این است که جامعۀ ما جامعۀ جوانی است و درک مستقیمی از واقعیات رخ داده در دورۀ پهلوی ندارند. و از آنجا که در حال حاضر یک وارونگی در روایت در حال رخ دادن است لذا ما ناگزیر هستیم کتاب‌های سندی، تحلیلی و اندیشه‌ورزانۀ خودمان را در سطوح عامه‌پسندتر در بخش‌های رمان و ادبیات و تاریخ شفاهی ارائه دهیم.

مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی ادامه داد: امسال که سال چهلم انقلاب است هر روزش می‌تواند یک تیر از سوی ناشران و نویسندگان ما به قلب مرکز گفتمان پهلوی شلیک شود. گفتمان پهلوی‌ها گفتمان تکنوکراسی، لیبرالیزم، اباحه‌گری، اشرافی‌گری و بهاییت است و ما باید با این گفتمان‌ها مقابله کنیم.

نیلی در پایان گفت: امسال اولین دورۀ جایزۀ شهیدسیدعلی اندرزگو هم‌زمان با همایش مقابله با تحریف تاریخ معاصر و تطهیر پهلوی‌ برگزار می‌شود. بعد از بررسی بین کتاب‌های تولید شده در سال‌های 95 و 96 با موضوعات مرتبط با همایش مقابله با تحریف و تطهیر، در چهاربخش داستان، تاریخ شفاهی، پژوهش و رسانه‌وتعهد از برخی آثار تولید شده تقدیر می‌شود.

تطهیر پهلوی تطهیر جریان بهائیت و فراماسونری است

در این نشست سید صادق رضایی، رئیس حوزه هنری کودک و نوجوان گفت: دربارۀ بحث مقابله با تحریف تاریخ معاصر و تطهیر پهلوی باید به این سؤال پاسخ داد چه پلیدی و ناپاکی در رژیم پهلوی وجود داشت که برخی به دنبال تطهیر آن هستند؟ و امروز چه شده است که با وجود خاطرات به جا مانده از اطرافیان و نزدیکان رضاشاه و محمدرضا پهلوی که همگی بر وابستگی و بی‌عرضه بودن آن‌ها تأکید داشتند جریان‌هایی سعی دارند رضاشاه و محمدرضا را افرادی قدرتمند نشان دهند که خدمات بسیاری به ایران کرده‌اند. باید به این نکته دقت کنیم که اگر آن‌ها محمدرضا پهلوی را تطهیر کنند در واقع هویدا را تطهیر کرده‌اند و در ادامه جریان بهائیت و فراماسونری را تطهیر کرده‌اند.

روایتی که از رژیم پهلوی در آموزش رسمی ماست، روایت مستمری نیست و هر روز دچار تغییر است

در ادامه محمدشفیعی‌‌فر، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در این نشست گفت: روایتی که از رژیم پهلوی در آموزش رسمی ما و صداوسیما است روایت مستمری نیست و هر روز دچار تغییر است و کارآمد نیست. نکات اصلی و اساسی رژیم پهلوی رها شده و نکات کوچک بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. دربارۀ رژیم پهلوی اولین سؤالی که باید پاسخ داده شود این است که مشروعیت حکومت پهلوی و شکل‌گیری آن از کجا بود؟ در اسناد و تاریخ موجود است که رضاخان با پشتوانۀ انگلیسی‌ها حکومت تشکیل داد و اگر پشتوانۀ خارجی نبود آیا رژیم پهلوی شکل می‌گرفت؟ باید برای جوان‌ها بیان کرد چه طور می‌شود یک کشور خارجی شخص اول یک کشور را جابه‌جا کند و شخص دیگری را بر مسند قدرت بنشاند.

تولیدکنندگان آثار با کمبود سوژه مواجه هستند

در بخش دیگری از این نشست حجت‌الاسلام سعید فخرزاده، تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی و دفاع مقدس دربارۀ مقابله با تحریف تاریخ معاصر و تطهیر پهلوی گفت: ما دربارۀ واقعیت‌های موجود در رژیم پهلوی کارهای زیادی تولید کردیم. حداقل 700 جلد کتاب سند از سوی وزارت اطلاعات منتشر شده و همچنین کتاب‌های دیگری که نویسندگان مختلف نوشته‌اند اما چون آمار دقیقی از آنچه در زمان پهلوی رخ داده و کارکرد و توانمندی آن رژیم در اختیار مردم قرار نگرفته است با طرح کوچکترین موضوعاتی ممکن است مردم ذهنیت مثبتی به رژیم پهلوی پیدا کنند.

فخرزاده در بخش دیگری به نبود بانک سوژه اشاره کرد و گفت: به نظر من تولیدکنندگان آثار با کمبود سوژه مواجه هستند لذا اگر بتوانیم یک بانک سوژه از موضوعاتی که قابلیت طنز دارد یا وابستگی رژیم پهلوی را نشان می دهد تهیه کنیم می توانیم به بحث مقابله با تحریف تاریخ معاصر و تطهیر پهلوی کمک کنیم.

در این نشست احمد شاکری، نویسنده و پژوهشگر نکات اصلی در مقابله با تحریف تاریخ معاصر و تطهیر پهلوی را برشمرد و گفت: اگر می‌خواهیم در بحث مقابله با تطهیر پهلوی سخن بگوییم نباید آن را به یک رژیم تقلیل ندهیم و حتی سطحی‌تر از آن به یک آدم تقلیل دهیم. نکتۀ اصلی در مقابله با تطهیر پهلوی مسئله‌پژوهی است. متأسفانه در حوزۀ ادبیات مسئله‌شناسی ما ضعیف است و نمی‌دانیم مسائل ما چه هستند. نکتۀ دیگر در بررسی ادبیات داستان انقلاب اسلامی بحث فلسفه و مؤلفۀ داستان انقلاب، دشمن‌شناسی در داستان انقلاب و شناخت پهلوی در داستان انقلاب است. نکتۀ دیگر این است که بحث تطهیر دو لایه دارد و باید به آن توجه کرد. علاوه بر تطهیر رژیم پهلوی بحث تطهیر دشمن در دفاع مقدس ادبیات دفاع مقدس هم حل نشده است. با وجود این که شناخت دشمن در جبهۀ جنگ خیلی راحت‌تر از شناخت دشمن در انقلاب است. دشمن در جبهۀ جنگ در مقابل است اما شناخت دشمن در انقلاب به این راحتی نیست.

شاکری ادامه داد: ضلع دیگری که با تطهیر هم سو و هم جهت است و باید به آن توجه کرد، تخریب است. یعنی همۀ آثاری که در حال تخریب انقلاب اسلامی هستند هم جهت با تطهیر هستند. از طرفی وجه تطهیر هم مهم است. صرفاً فقط وجه اخلاقی مورد نظر نیست. تطهیر باید به لحاظ سیاسی، جوارحی، جوانحی، اقتصادی و فرهنگی هم بررسی شود.

همچنین در این نشست همچنین اسماعیلی، زیویار، جعفری مقدم، عطایی، مهرآبادی، مؤدب، حسن‌پور، قریبی، نعمتی، قوجق و  منیژه آرمین و میرمرعشی نظرات و دیدگاه‌هایشان در بحث مقابله با تحریف تاریخ معاصر و تطهیر پهلوی را بیان کردند.

منبع: تسنیم

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار