آزاده جانباز محمد رضا البرزی:

اسرای ما جسمشان در اسارت بود ولی روحشان آزاد بود

یکی از آزادگان دوران دفاع مقدس به مناسبت 14 خرداد، سالروز عروج رهبر کبی انقلاب گفت: خبر ارتحال امام با تأخیر از رادیو و تلویزیون عراق اعلام شد و با شنیدن این خبر، بچه های اردوگاه ما یکپارچه سیاهپوش شدند.
کد خبر: ۲۸۱
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۷ - 03June 2013

اسرای ما جسمشان در اسارت بود ولی روحشان آزاد بود

محمد رضا البرزی در گفت وگوی اختصاصی با خبرگزاری دفاع مقدس، اظهار داشت: البته من در دوران اسارت زمان زیادی توفیق نداشتم که در محضر مرحوم ابوترابی باشم ولی درمدت کوتاهی که وی را به اردوگاه ما تبعید کردند، به خوبی بچه ها، ارتباط قلبی عمیقی با مرحوم ابوترابی برقرار کردند.

وی، دلسوزی، انفاق، راهبردی و رهبری در اسارت را از مهم ترین ویژگی های اخلاقی سیدآزادگان برشمرد و گفت: ایشان حتی در دوران اسارت غذای خود را به کسانی که بیمار یا جثه شان ضعیف بود انفاق می کرد. یکی دیگر از نکات اخلاقی مرحوم ابوترابی تأثیر معنوی قوی ای بود که در دل و قلب اسرا برجای می گذاشت، این تأثیر معنوی و قلبی ابوترابی در حدی بود که حتی در سربازان قصی القلب عراقی نیز تأثیر می گذاشت.

البرزی در نقل خاطره ای از سیدآزادگان در دوران اسارت گفت: روزی یکی از افسران استخبارات مرحوم ابوترابی را با کابل می زد که در این حین کابل از دست افسر می افتد که مرحوم ابوترابی بلافاصله خم شده، کابل را بوسیده و به دست افسر استخبارات می دهد تا افسر دوباره به زدن وی ادامه دهد. این عمل ابوترابی تأثیر زیادی بر آن افسر گذاشت تا جایی که دیگر آن افسر مرحوم ابوترابی را شکنجه و اذیت نمی کرد.

این آزاده دوران جنگ تحمیلی خاطره خود را از خبر رحلت امام (ره) در دوران اسارت این چنین بیان می کند: خبر ارتحال امام با تأخیر از رادیو و تلویزیون عراق اعلام شد و با شنیدن این خبر، بچه های اردوگاه ما یکپارچه سیاهپوش شدند البته به دلیل نبود لباس مشکی، بچه ها یکدست ژاکت بافتنی یشمی رنگ، دوران اسارت را به نشانه عزاداری پوشیدند و واقعا 3 روز در فراغ امام(ره) سنگ تمام گذاشتند و بر سر و سینه زدند و ختم قرآن کردند. بچه ها در این سه روز کمتر حرف می زدند و هر کسی در لاک خودش بود.

وی درادامه افزود: عراقی ها در این 3 روز کاری با بچه های اردوگاه ما نداشتند و بچه های ما را اذیت نمی کردند چرا که ترسیده بودند که با دخالت آنها، بچه های اردوگاه ما دست به هرکاری بزنند اما بعد از 3 روز عزاداری، عراقی ها  به خاطر سکوت ومراسم عزاداری،بدترین شکنجه ها و تبعیدها را نسبت به اسرای ما اعمال کردند که در این میان برخی از اسرا از جمله من و مرحوم ابوترابی را برای شکنجه به اردوگاه بعقوبه تبعید کردند.

البرزی به نقش بی بدیل آزادگان در ماندگاری انقلاب اسلامی اشاره کرد وگفت: نقش آزادگان این بود که آنها به تبعیت از حضرت زینب(س)، پیام انقلاب اسلامی را به عنوان سفیران دوران اسارت به جهانیان صادر کردند، هرچند خودشان اسیر دشمن شدند. زینب(س) پیام آور کربلا بود و آزادگان ما نیز نقش اسارتی حضرت زینب(س) را پیاده کردند. در واقع آزادگان سفیران نظام جمهوری اسلامی بودند هرچند جسمشان در اسارت بود ولی روحشان آزاد بود.

وی به پنجاهمین سالگرد نهضت قیام 15 خرداد به رهبری امام خمینی(ره) اشاره کرد وگفت: قیام 15 خرداد نقطه عطفی در تاریخ مبارزات ملت ایران بود و این قیام سرآغاز جدی یکی از بزرگترین رخدادها یعنی انقلاب اسلامی است از این رو بایدآثار واندیشه های حضرت امام(ره) و مبارزات ایشان در قیام 15 خرداد در قالب کتاب، فیلم، تئاتر و عکس برای مردم بویژه نسل سوم وچهارم انقلاب معرفی شود.

جانباز 35 درصدی دوران دفاع مقدس، همچنین راه اندازی خبرگزاری دفاع مقدس را حرکتی ارزشمند درتبیین وانتقال ارزش های دفاع مقدس در میان مردم عنوان کرد وگفت: رسانه ها باید همواره قسمتی از رشادت ها و ایثارگری های رزمندگان را  منتشر کنند بویژه برای نسل جوان چراکه جوانان  ما امروز تشنه اطلاع رسانی و آگاهی از حماسه آفرینان جنگ تحمیلی هستند. هر رسانه ای که این رسالت عظیم را برعهده بگیرند به نظر من جهاد کرده است.

محمد رضا البرزی، برادر شهید و جانباز 35 درصدی، در سال 65 در عملیات کربلای 5 درشلمچه به اسارت رژیم بعثی عراق درآمد و در عملیات های مختلف جنگ تحمیلی درجبهه حضوری فعال داشت.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار