به گزارش گروه اخبار داخلی دفاع پرس، سیامین جلسه شورای معاونان دادسرای تهران، روز شنبه نوزدهم اسفندماه سال جاری با حضور معاونان و سرپرستان نواحی دادسرای تهران، سرپرستان دوایر نظارت و دادیاران ناظر بر زندان، به ریاست جعفری دولتآبادی دادستان تهران برگزار شد.
دادستان تهران با اشاره به تجمع روز پنجشنبه (96/12/17) عدهای از زنان مقابل وزارت کار به مناسبت روز جهانی زن که با دادن شعارهای ساختارشکنانه و بعضاً کشف حجاب همراه بود، در بیان اقدامات پلیس و دادسرای تهران در این راستا اظهار داشت: پلیس با اخذ دستور قضایی تعدادی از تجمعکنندگان را دستگیر کرد که تعدادی از آنان آزاد و برخی از آنها نیز بازداشت شدند که تحت تعقیب قضایی قرار خواهند گرفت؛ چرا که تشکیل تجمعات در معابر باید با اخذ مجوز قبلی و نباید با اقدامات ساختارشکنانه توأم باشد و پلیس مکلف است با اقدامات ساختارشکنانه مقابله کند.
دادستان تهران ضمن تکذیب تحقیق از افراد کم سن و سال در پرونده جشن مبتذل شهرداری تهران افزود: از برخی اعضای شورای شهر تهران انتظار میرود به جای حمایت از اقدامات ساختارشکنانه در این مراسم، بر عملکرد شهردار تهران بیشتر نظارت کند.
انتقاد از اظهارات نماینده مجلس
جعفری دولتآبادی ضمن انتقاد از اظهارات اخیر یک نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص فوت یکی از اغتشاشگران خیابان پاسداران، ضمن رد این ادعا، اظهار داشت: این نماینده مجلس اعتراض کرده که چرا برخی افراد در زندان فوت میکنند! از این حرف تعجب میکنم؛ چرا که تاکنون صرفاً سه نفر شامل سینا قنبری، کاووس سیدامامی و یک نفر در بازداشتگاه پلیس اراک فوت نمودهاند که مسؤولان در هر سه مورد توضیح کافی دادهاند.
دادستان تهران اظهار این نماینده را مربوط به فردی به نام راجی که در حادثه خیابان پاسداران فوت نمود دانست و اظهار داشت: این که راجی در زندان یا حین بازجویی کشته شده کذب است. نامبرده روز اول حادثه یعنی اول اسفند 1396 در بیمارستان فوت گردید و دادستانی در جلسه شورای امنیت کشور (96/12/01) در این زمینه اطلاعرسانی کرده است.
وی با اعلام اینکه تا 10 روز پس از فوت راجی، هویت متوفی مشخص نبود و سرپرست دادسرای جنایی پس از مشخص شدن هویت متوفی، طی تماس تلفنی با همسر وی در این خصوص اطلاعرسانی کرد، افزود: در اوایل اسفندماه به معاون اول قوه قضاییه هم اطلاعرسانی شد که یک نفر در درگیریها فوت شده است که در اظهارات سخنگوی قوه قضاییه انعکاس یافته است (96/12/06)؛ اما به رغم این همه شواهد بر این که فوت نامبرده در بیمارستان بوده، این نماینده با اظهار اینکه محمد راجی که یکی از افراد بازداشت شده بود و خبر فوتش از زندان میرسد، اذهان عمومی را مشوش میکند؛ این در حالی است که فرد متوفی اساساً تحویل زندان نشده بود و نام وی در فهرست مکتوب دستگیرشدگان که شب اول برای اینجانب ارسال گردید، درج نشده بود.
دادستان تهران با توصیه به نمایندگان و مسوولان اجرایی دائر بر این که پیش از هر اظهاری موضوع را بررسی کنند تا مصداق کذب و خلاف واقع نباشد، افزود: رعایت این مهم به ویژه در مواردی مانند موضوع فوت فرد اخیرالذکر که تضعیف مسوولان قضایی و انتظامی را در پی دارد، ضروری است.
صدور 10 فقره حکم متهمان آشوبهای دیماه
جعفری دولتآبادی در خصوص پرونده متهمان آشوبهای دیماه، با اشاره به صدور 150 فقره کیفرخواست، از صدور ده فقره حکم محکومیت از سوی شعب دادگاه انقلاب اسلامی تهران خبر داد و در خصوص میزان مجازاتهای مورد حکم و وضعیت دیگر متهمان آشوبها اظهار داشت: مدت حبسهای تعیین شده یک تا پنج سال است و سایر پروندهها در محاکم انقلاب اسلامی یا محاکم عمومی تهران تحت رسیدگی است.
صدور 33 فقره کیفرخواست در پرونده حقوقهای نجومی
دادستان تهران از صدور ده فقره دادنامه بر اساس کیفرخواستهای صادره از سوی دادسرای کارکنان دولت در پرونده حقوقهای نجومی خبر داد و با اشاره به تعداد کیفرخواستهای صادره در این موضوع شامل 33 فقره، افزود: احکام صادره از سوی محاکم کیفری تهران در پرونده حقوقهای نجومی اکثراً متضمن مجازات حبس و رد مال بوده و بعضاً جزای نقدی مقرر شده است.
صدور کیفرخواست علیه حیدریفرد، رویانیان و متهمان ارزی
جعفری دولتآبادی از صدور کیفرخواست دیگری علیه علیاکبر حیدریفرد قاضی پرونده کهریزک با شش عنوان اتهامی خبر داد و با اشاره به این که این دومین پرونده مفتوح برای نامبرده است، افزود: کیفرخواستی که در پرونده اول وی صادر شده بود، منتهی به صدر حکم محکومیت گردیده است و هماکنون وی در زندان به سر میبرد.
دادستان تهران در خصوص پرونده رویانیان با سه عنوان اتهامی، با اذعان به طولانی شدن زمان رسیگی به این پرونده، این اطاله را ناشی از ضرورت حسابرسی و کارشناسی اقدامات مالی در پرونده اعلام نمود. وی همچنین از صدور 12 فقره کیفرخواست در پروندههای متهمان ارزی اخیر خبر داد.
محکومیت یک جاسوس و محکومیت یک کارگزار سابق دولتی
جعفری دولتآبادی در خصوص محکومیت یک جاسوس سرویس اطلاعاتی انگلستان به شش سال حبس، اظهار داشت: این فرد که دارای تابعیت ایرانی - انگلیسی است، پرونده مفتوح دیگری مرتبط با یکی از بانکهای خصوصی دارد که در جریان رسیدگی است.
دادستان تهران همچنین از محکومیت یکی از مسوولان سابق وزارت جهاد کشاورزی به هشت سال حبس و انفصال دائم از خدمات دولتی خبر داد. وی اعلام کرد: تحقیقات در پرونده مهدی جهانگیری ادامه دارد و نامبرده هفته گذشته با تودیع وثیقه آزاد شده است.
برخورد با ناامنی و ایجاد مزاحمت برای مردم در چهارشنبه آخر سال
جعفری دولتآبادی از سرپرستان نواحی دادسرای تهران خواست روز سهشنبه هفته جاری، در برگزاری کشیک فعال در دادسرا نظارت نمایند و افزود: با توجه به آشوبهای اخیر، در تمام نواحی عمومی دادسرا تعدادی از قضات در وقت کشیک حضور داشته باشند. وی خاطرنشان کرد: در این روز با هرگونه ناامنی در معابر و ایجاد مزاحمت برای مردم برخورد خواهد شد.
ارزیابی سال 1396 به عنوان سالی پر حادثه
جعفری دولتآبادی سال 1396 را از نظر مسائل اقتصادی اجتماعی و اعتراضات، سالی سخت و پر حادثه ارزیابی نمود و با اشاره به برگزاری تجمعات اعتراضی در کشور، اظهار داشت: مشکلات مرتبط با بانکها، موسسات پولی و اعتباری، مشکلات صندوقهای بازنشستگی، آشوبهای دیماه و بهمنماه، موجب گردید سال جاری پرفراز و نشیب باشد. وی افزود: در سال 1396 در حوزه اجتماعی مسائلی، چون کشف حجاب و برخی اقدامات ساختارشکنانه رخ داد که پس از پیروزی انقلاب اسلامی سابقه نداشته است. همچنین در سال 1396 با حوادث تلخی مانند حادثه غرق شدن کشتی سانچی و سقوط هواپیمای مسافربری تهران - یاسوج و بلایای طبیعی مثل زلزله غرب کشور مواجه بودیم.
وی تجربه دادستانی تهران در برخورد با مشکلات سال 1396 را موفق ارزیابی نمود و از جمله علل این موفقیت را هماهنگی میان دادسرا، پلیس و دستگاههای اجرایی دانست و به عنوان مثال به عملکرد پلیس و دادسرا در آشوبهای دو ماه اخیر اشاره کرد و اظهار داشت: پلیس در آشوبهای دیماه ظرف دو تا سه روز بر اوضاع مسلط شد و آشوب خیابان پاسداران نیز ظرف چند ساعت توسط پلیس مهار شد.
سرمایهگذاری دشمن در حوزههای اقتصادی و اجتماعی
دادستان تهران با اشاره به افزایش سرمایهگذاری دشمن در حوزههای اجتماعی و اقتصادی، افزود: دشمن فهمیده است که جمهوری اسلامی ایران در حوزه دفاعی قوی و مقاوم است و لذا در پی بحرانی جلوه دادن اوضاع اجتماعی و اقتصادی کشور است و سرپرستان دادسراها باید در این زمینه هوشیار باشند.
جعفری دولتآبادی توجه دشمن به حوزه اجتماعی و از جمله عفاف و حجاب را با هدف خاموش کردن نور اسلام در ایران ارزیابی نمود و با اشاره به آیه 8 از سوره صف که میفرماید: «یریدون لیطفئوا نورالله بافواههم والله متم نوره و لو کره الکافرون» اظهار داشت: دشمنان انقلاب اسلامی به خیال خود میخواهند نور اسلام را در ایران خاموش کنند، اما هرگز موفق نخواهند شد.
لزوم ارتباط متقابل میان مسولان، ناجا و دادستانی تهران
دادستان تهران از معاونان دادسرا خواست با تشکیل جلسات متقابل میان فرماندهان پلیس و قضات در نواحی، مشکلات کنونی را برطرف کنند؛ و در ادامه افزود: در آموزش و دادن تعلیمات لازم به ضابطین اقدام نمایید، به نحو منظم و نوبهای از مراکز انتظامی و بازداشتگاهها بازدید کنید، در اجرای طرحهای انتظامی از پلیس بخواهید با اطلاع قبلی اقدام نموده و در برخی طرحها نیز حضور یابید تا نحوه عملکرد و اقدامات پلیس در اجرای طرحها را شاهد باشید؛ زیرا اجرای مناسب و هماهنگ این طرحها میتواند در مهار جرم و بالا بردن هزینه آن تاثیرگذار باشد.
وی سرپرستان نواحی را از ارسال اصل پروندهها به دوایر آگاهی پلیس تهران به منظور انجام تحقیقات و اجرای دستورات قضایی منع کرد و در خصوص نحوه صدور دستورات قضایی اظهار داشت: با توجه به ضرورت دسترسی قاضی به پرونده و پیگیری خانواده زندانی در مواردی، چون تودیع وثیقه، از ارسال اصل پرونده به دوایر آگاهی خودداری شود و در صورت نیاز به ارسال، صرفاً بدل مفید مشتمل بر اوراق ضروری ارسال شود.
این مقام مسئول از معاونان خود خواست ضمن نظارت بر بازداشتگاههای پلیس، مراقبت کنند که متهمان فراتر از موعد قانونی در بازداشتگاهها باقی نمانند.
انتهای پیام/