ما توانستیم 118/ گزارش دفاع پرس از حماسه خونین‌شهر؛

نماد ماندگار مقاومت ملت ایران/ سربازی که با خدمت دوباره، جاودانه شد

مسجد جامع خرمشهر یادگار زخم‌خورده از جنگ تحمیلی و یکی از نماد‌های جاودان مقاومت ملت ایران در دوران دفاع مقدس است.
کد خبر: ۲۸۳۰۴۷
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۹:۵۵ - 11March 2018

به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس از خرمشهر، اعضای دهمین کاروان رسانه‌ای راهیان نور ارتش از مسجد جامع خرمشهر بازدید کردند.

بنا بر این گزارش، مسجد جامع خرمشهر، پس رهایی از چنگال دژخیمان بعثی، تبدیل به پایگاهی برای آموزش رزمندگان اسلام شد و تعداد زیادی از رزمندگان در این مسجد آموزش دیدند و به جبهه‌ها اعزام شدند.

در دوران جنگ تحمیلی، بخشی از این مسجد به دلیل اصابت گلوله دشمن تخریب شد و عده‌ای از رزمندگان که در مسجد حضور داشتند، به شهادت رسیدند.

بر اساس گفته‌های امیر صادقی، فرمانده قرارگاه تاکتیکی لشکر ۹۲ زرهی، ظاهر مسجد از زمان جنگ تا کنون تغییر چندانی نکرده و تنها برخی قسمت‌های آسیب‌دیده آن تعمیر شده است.

مسجد جامع خرمشهر یکی از نماد‌های جاودان مقاومت جانانه ملت ایران در دوران دفاع مقدس است. مقاومتی که سرانجام به شکست خفت‌بار دژخیمان بعثی انجامید.

خرمشهر از زمان حمله نیرو‌های بعثی تا زمان اشغال، روز‌های خونینی را به خود دید. گردان ۱۵۱ دژ خرمشهر، گردان ۲۳۲، گردان ۱۶۵، تکاوران نیروی دریایی و دانشجویان دانشگاه افسری ارتش دوشادوش نیرو‌های شهربانی، ژاندارمری و اقشار مختلف مردم در مقابل لشکر‌های تا بن دندان مسلح بعثی ایستادند و در شرایطی نابرابر ۳۴ روز از خرمشهر دفاع کردند.

امیر صادقی اعزام دانشجویان داوطلب رزم در خرمشهر را ابتکار سرلشکر شهید موسی نامجوی می‌داند و آن را بهترین راهکار در شرایط آن روز کشور می‌نامد. دانشجویانی که اگر در آن برهه حساس در خرمشهر حضور نمی‌یافتند، سقوط خرمشهر بسیار زودتر اتفاق می‌افتاد و شاید سرنوشت جنگ به نفع صدامیان تغییر می‌کرد.

خونین‌شهر مجاهدت‌های بسیاری را تجربه کرد. داستان سرباز «ارژنگ» روایتگر یکی از این مجاهدت‌هاست. این سرباز غیور که خدمتش در حال پایان بود و برگه تسویه حساب را به دست داشت، زمانی که زنان خرمشهری را در حال ساختن سنگر و کمک به رزمندگان دید، به پادگان بازگشت و برای ادامه خدمت، اعلام آمادگی کرد و گفت: «برای من زیبنده نیست که زنان را در حال نبرد ببینم و خرمشهر را ترک کنم.» او ایستاد، شجاعانه جنگید و با شهادت، جاودانه شد.

این شهادت‌ها به همراه فداکاری‌های نیرو‌های مسلح و اقشار مختلف مردم سرانجام به ثمر نشست و به حول و قوه الهی، خرمشهر پس از ۵۷۸ روز به دامان میهن بازگشت.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار