به گزارش گروه بین الملل دفاع پرس به نقل از روزنامه رای الیوم، «عبدالباری عطوان» سردبیر این روزنامه با اشاره به پیشروی نیروهای ارتش سوریه در غوطه شرقی نوشت: اوضاع این شهر به مثابه توپ آتشینی است که هر لحظه در حال بزرگتر شدن است در نتیجه باید پرسید آمریکا در این شرایط چه خواهد کرد؟ اگر حمله به سوریه موجب جان باختن مشاوران روس شود، روند اوضاع به چه سمتی پیش خواهد رفت؟
این در حالی است که سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه پس از دید ار با همتایان ترک و ایرانی خود تاکید کرد، کشورش از تلاش های دولت سوریه برای خروج امن غیرنظامیان از غوطه و رسیدن کمک های بشردوستانه به این شهر و نیز انتقال مجروحان و بیماران همچنان حمایت خواهد کرد.
وی در عین حال برخی کشورهای غربی را به تلاش برای حمایت از تروریست ها در غوطه شرقی متهم کرد.
نکته قابل توجه اینکه هدف از نشست وزیران خارجه ایران، روسیه و ترکیه در آستانه، تاکید بر توافق تمام و کمال این سه کشور در مورد لزوم خروج تروریست ها از غوطه بود، اما آمریکا همچنان در این خصوص سکوت اختیار کرده و فقط به واکنش های احتمالی اشاره می کند تا جایی که به نظر می رسد این موضوع را به امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه واگذار کرده است که روز جمعه ا ظهار داشت چنانچه ثابت شود نیروهای سوری از سلاح شیمیایی استفاده کرده اند، فرانسه می تواند در سوریه حملات انتقام جویانه داشته باشد.
80 درصد غوطه تحت کنترل نیروهای سوری
در این میان نیروهای سوریه به سرعت در حال پیشروی در غوطه هستند و حد ود 80 درصد از این شهر را تحت کنترل خود در آورده اند و افراد مسلح و البته غیر نظامیان در این شهر به محاصره در آمده اند.
از سوی دیگر اظهارات فرستاده سازمان ملل به سوریه مبنی بر وجود گزارش هایی که استفاده از سلاح ممنوعه در غوطه را به اثبات می رساند، چه بسا زمینه ساز حملات آمریکا و فرانسه علیه مواضع سوریه حتی در دمشق باشد.
در خصوص تحولات میدانی نیز گفته می شود، احتمال دارد نیروهای سوریه با پیشروی در محور جنوبی در صدد آزادسازی درعا و پایان سلطه افراد مسلح بر این شهر برآیند و این چیزی است که موجب نگرانی مسئولان اردنی و نیز رژیم اشغالگر اسرائیل شده است، زیرا هر یک نگرانی های خود را دارند به این معنی که اردن بیم دارد مرزهای شمالی آن به منطقه ناآرام تبدیل شود و هزاران نفر از پناهندگان سوری به منظور حفظ جان خود راهی اردن شوند.
اسرائیل نیز نمی خواهد شاهد حضور نیروهای حزب الله و مشا وران نظامی ایرانی در مرزهای شرقی باشد.
این در حالی است که درعا به دو قسمت تقسیم شده است که یک قسمت تحت کنترل نیروهای ارتش سوریه قرار داشته و یک قسمت دیگر نیز از سوی گروههای مسلح موسوم به ارتش آزاد و نیز جبهه النصره اشغال شده است.
در این شرایط نهایی کردن نبرد غوطه به معنی دستاورد بزرگی برای دولت سوریه و متحد روسی آن خواهد بود و اهمیت آن اگر بیشتر از اهمیت نبرد حلب نباشد، کمتر از آن نیست زیرا این موضوع با امنیت دمشق و اعتبار و شکوه دولت سوریه گره خورده است .
احتمال حملات موشکی آمریکا به سوریه
در این میان بعید نیست با توجه به تنش روابط آمریکا و روسیه ، واشنگتن به حملات موشکی در سوریه اقدام کند.
در نتیجه باید پرسید اگر آمریکا دست به حمله بزند، پاسخ روسیه چه خواهد بود و چه نتایجی به دنبال خواهد داشت به ویژه اگر حملات آمریکا موجب کشته شدن مشاوران روسی مستقر در دمشق شود.
با این توضیحات روشن است که توپ آتشین غوطه در حال بزرگ شدن است و ترکش های آن به هر طرف اصابت می کند تا جایی که بعید نیست یکی از همین ترکش ها موجب شعله ور شدن آتش جنگ شود به ویژه اینکه در آستانه پانزدهمین سالگرد حمله آمریکا به عراق به بهانه سلاح کشتار جمعی قرار داریم.
انتهای پیام/