به گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاع پرس، امیر سرتیپ «ناصر آراسته» رییس هیات معارف جنگ شهید صیاد شیرازی در خصوص شهید صیاد شیرازی گفته است: امیر سپهبد شهید صیادشیرازی دارای ویژگیهای بسیار مدیریتی و فرماندهی است که میتواند مورد استفاده فرماندهان و دانشجویان دانشگاههای نظامی و غیرنظامی قرار بگیرد. به عبارت دیگر شهید صیادشیرازی الگویی برای فرماندهان، نظامیان و دانشجویان است.
چند ویژگی صیاد همانند ولایتمداری، تواضع و وحدتآفرین بودن وی زبانزد همگان است. شهید صیادشیرازی نماد تواضع، صداقت، پاکی و اخلاص در عمل بود. او همچنین در بحث ولایتمداری، چه در زمان حیات امام خمینی (ره) و چه در زمان رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنهای، مطیع محض بود و خود را در برابر ولایت سرباز میدانست.
در رابطه با وحدت آفرینی او نیز همگان میدانند که صیادشیرازی با روحیهای که داشت وحدتی را در بین فرماندهان ارشد نیروهای مسلح در دفاع مقدس به وجود آورده بود. ویژگی دیگر شهید صیادشیرازی که در فرماندهی و مدیریت نظامی او متبلور شده بود، ظلمستیزی و حامی مظلوم بودن وی است. ظلمستیزی این شهید را در عملیات مرصاد و مقابله با منافقین میبینیم.
در این عملیات همچنین پی به ویژگی دیگر شهید یعنی طرحریزی دقیق و خوب عملیاتی پی میبریم. یک فرمانده، برای اینکه بتواند در میدان نبرد به خوبی فرماندهی کند باید از طرح عملیاتی دقیق، بی نقص و خوبی برخوردار باشد. او در طراحی عملیاتها ضمن رعایت دقت، با انگیزه عمل میکرد.
دقت، انگیزه، تلاش و استعدادی که شهید صیادشیرازی از آن برخوردار بود، موجب شده بود تا صیادشیرازی به فرمانده نابغهای تبدیل شود. این نبوغ نظامی در کنار ایمان و صداقت صیادشیرازی بود. او معارف و آموزههای دینی را در محضر علما و عرفای بزرگی آموخته بود.
بهرههایی که شهید صیادشیرازی از آموزههای دینی برده بود، بیشمار بود و لازم است فرماندهان و نظامیان ما امروز توجه جدی به آموزههای دینی و اسلامی داشته باشند. ارتباط شهید صیادشیرازی با خداوند و اهل بیت علیهم السلام موجب شده بود که در صحنه نبرد، شجاع و دلاور باشد و بر دشمن کافر و یا منافق بتازد.
شهید صیادشیرازی در کنار آموزههای دینی و معرفتی، توجه جدی به دانش و تخصص داشت. او دورههای آموزشی مختلفی را در داخل کشور و بیرون از کشور گذرانده بود. اطلاعات نظامی شهید صیادشیرازی موجب شده بود تا در طراحی عملیاتها موثر باشد و از سطح تاکتیک تا راهبرد، پیشنهادات کارساز داشته باشد.
نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که شهید صیادشیرازی به دنبال مکتبی ساختن ارتش جمهوری اسلامی ایران بود. او دارای یک نگاه کلان و راهبردی بود و همواره تلاش میکرد تا با عمل، رفتار و دستور خود، ارتش را به ارتش مکتبی و انقلابی نزدیک سازد.
صیادشیرازی دیداری با پدر پنج شهید لبنانی داشت. پس از آن دیدار شهید صیادشیرازی میگفت، ما علاوه بر کشور خودمان نسبت به مسلمانان جهان نیز مسئول هستیم.
نکته دیگر در زندگی صیادشیرازی، نظم بود. این نظم در زندگی شخصی وی نیز ساری و جاری بود.
صیاد شیرازی در سال 1362 من و همسرم را به منزلشان دعوت کردند و یک برنامه منظم و خاصی را برای پذیرایی از ما اعلام کردند. ابتدا در تماس تلفنی به من گفت: «آقای آراسته اذان مغرب و عشا حدود ساعت هفت بعدازظهر است و من و همسرم چند دقیقه مانده به اذان مغرب در مقابل درب منزل منتظر شما هستیم. سپس داخل منزل میرویم و به مدت 20 دقیقه نماز جماعت میخوانیم. بعد از نماز به مدت نیم ساعت کنار هم هستیم و گفتوگو میکنیم و سپس به مدت یک ساعت هم میتوانیم راجع به کار صحبت کنیم.
در ادامه برنامه اعلام کردند که در این فاصله که من و شما به مدت یک ساعت راجع به کار صحبت میکنیم خانمها سفره را میچینند و به مدت 40 دقیقه تا یک ساعت نیز غذا میخوریم و بعد از صرف غذا به مدت نیم ساعت دوباره کنار هم هستیم، بعد از آن اگر خواستید میتوانید در اتاقی استراحت کنید و شب را پیش ما بمانید.
برای پذیرایی از ما هم اول برنامه و هم آخر برنامه را به ما اعلام کرد و وقتی من و همسرم به منزل ایشان رفتیم طبق همان برنامهای که اعلام کرده بودند از ما پذیرایی کردند و این نظم را در تمام کارهایشان داشتند.
انتهای پیام/ 211