به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، سردار «محمد کرمیراد» راوی کتاب «روزهای پرالتهاب» اظهار داشت: این کتاب را در ۶۰۰ صفحه تدوین و نوشته بودم. خدمت مرحوم اردستانی رسیدم، وی استقبال کرد و گفت: کتاب را چاپ میکنیم. کتاب پس از ویرایش محتوایی و ویراستاری ادبی تقریبا به ۴۰۶ صفحه رسید.
وی در خصوص دلیل انتخاب عنوان کتاب بیان کرد: در ابتدا عناوین «غرب غریب» یا «حماسه انقلاب و جنگ» را مدنظر داشتم، ولی زمانی که مرحوم اردستانی کتاب را مطالعه کرد، گفت: به نظرم اسم کتاب را «روزهای پرالتهاب» بگذارید، چون هر کدام از خاطراتی که بیان شده بیانگر این است که هر کدام در مقطع خاص خودش، شور و هیجان خاصی را داشته است و بر همین اساس پذیرفتیم که اسم کتاب را «روزهای پرالتهاب» بگذاریم.
عضو هیئتامنای دانشگاه رازی کرمانشاه در خصوص تألیفات دیگر خود گفت: علاوه بر این کتاب، کتاب دیگری تحت عنوان «حماسه انقلاب» منتشر شده است و در کنار آن جزوات آموزشی هم برای تدریس در دانشگاه داشتهام.
سردار کرمیراد که سابقه مسوولیت مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ سپاه را داشته است، یادآور شد: تقریبا دو سال و هشت ماه مسوول مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ سپاه بودم و سپس فرماندهی کل سپاه، مرحوم اردستانی را معرفی کردند و جای بنده آمدند.
فرمانده لشکر ۱۱ امیرالمومنین (ع) در دوران دفاع مقدس با اعلام این خبر که به دنبال تدوین «اطلس عملیاتهای لشکر ۱۱ امیرالمومنین (ع)» هستیم، تصریح کرد: یکی از کارهای خوبی که من و قاسمی جانشین ستاد وقت لشکر ۱۱ امیرالمومنین (ع) داشتیم، شناسنامه لشکر ۱۱ امیرالمومنین (ع) بود و الان هم که شناسنامه آماده شده، قرار است اطلس عملیاتهای لشکر ۱۱ امیرالمومنین نیز تدوین کنیم و این اطلس توسط انتشارات مرکز اسناد منتشر خواهد شد.
وی در خصوص نوشتن این خودنگاشت، گفت: یکی از مسائل مهمی که برای این نسل و نسلهای آتی، اهمیت فوقالعاده داشت، این بود که کسانی که از نزدیک دستی بر آتش داشتند و در انقلاب و دفاع مقدس نقش داشتند، نقششان را مستدل و مستند ارائه کنند. ما نیز جزو افرادی بودیم که شامل توصیه و رهنمود مقام معظم رهبری شدیم.
سردار کرمیراد افزود: مقام معظم رهبری در جاهای مختلفی که به مناسبتهایی، مسائل دفاع مقدس و تدوین پیش میآید، نکات بسیار ارزشمندی را بیان فرمودهاند از جمله اینکه «دفاع مقدس، اقیانوسی است که اگر بخواهند روی مسئله دفاع مقدس، خوب کار کنند، شاید قریب به ۸۰ سال، ما مطلب و محتوا برای بیان واقعیتها و یا بخشی از واقعیتهای هشت سال دفاع مقدس را خواهیم داشت و این کار ارزشمند است و نیاز جامع و تاریخ به این موضوع حتمی است».
وی با اشاره به «تاریخ شفاهی جنگ» که مختص فرماندهان دوران دفاع مقدس است، اظهار کرد: در تاریخ شفاهی جنگ، علاوه بر خاطرات، ناگفتههایی که در جایی گفته نشده، مطرح شده است که وقتی این مسائل تدوین شود و در اختیار جامعه قرار بگیرد، طبیعتا نسلهای جدید و نسلهای آینده قدر این نظام و انقلاب و ارزشها را بیشتر میدانند و بر همین اساس فکر میکنم یکی از مهمترین اقدامات برای فرماندهان است که هرکدام بتوانند نقشی در بحث تدوین داشته باشند و دِین خودشان را ادا کنند.
مسئول سابق پژوهشکده علوم دفاعی و امنیت ملی در پاسخ به این پرسش که کدام خاطره در کتاب «روزهای پرالتهاب» از جذابیت بیشتری برخوردار است، گفت: فکر میکنم موضوع خواندن اعلامیه حضرت امام (ره) در مسجد آق شیخ هادی جلیلی (ره) و اتفاقات پس از آن که ساواک به دنبال بازداشت من برآمد، یکی از جذابترین خاطرات کتاب باشد.
وی ادامه داد: همچنین بعد از پیروزی انقلاب، در ۲۷ اسفند سال ۵۷ خاطرهای را مطرح کردیم که مقام معظم رهبری وقتی کرمانشاه مشرف شدند در جمع خانوادههای شهدا، جانبازان و ایثارگران استان، این خاطره را بیان کردند؛ «جوانان کرمانشاهی، یک ماه بعد از پیروزی انقلاب، احساس کردند نیاز هست که بروند؛ شهید سید محمد سعید جعفری با جمع رفقای خودش رفت. آنها از پادگان لشکر سنندج دفاع کردند. فهمیدند که معنای این دفاع چیست؛ تسلط ضدانقلاب بر یک پادگان نظامی، معنایش چیست. این زود فهمیدن، بهوقت فهمیدن، به هنگام عمل کردن و پاسخِ به نیاز دادن، آن نقطه برجستهای است که نباید مغفول بماند».
سردار کرمی راد با ذکر اینکه با شنیدن سخنان مقام معظم رهبری در کرمانشاه و بازگویی دلاوریهای مردم غرب کشور، شور و شعف خاصی تمام وجود را گرفت، بیان کرد: به همین دلیل تصمیم گرفتم حماسهآفرینیهای این مردم غیور را به نگارش درآورم.
وی اظهار داشت: درگیری پادگان سنندج هم یکی از روزهای پرالتهاب بود. روزهایی که از کرمانشاه راه افتادیم به پشتیبانی از دانشجویان پیرو خط امام و ۱۷ روز درراه بودیم و در برف و تگرگ و باوجود همه نوع خطر، خودمان را به تهران رساندیم و در نماز جمعه قبل از خطبهها سخنران بودم و قطعنامه پایانی درب سفارت آمریکا را بنده خواندم و خدمت امام در قم مشرف شدیم و از من خواستن پنج دقیقه بدون اینکه آمادگی قبلی داشته باشم، صحبت کنم و صحبتهای بنده، محور صحبتهای حضرت امام (ره) شد از دیگر خاطرات جذاب بنده در این کتاب است.
انتهای پیام/ ۱۳۱