یادداشت/ محمود فرشیدی

نبردی واقعی در فضای مجازی

در روزگار ما که عصر رسانه و ارتباطات است، فریب افکار عمومی و در اختیار گرفتن زمام اندیشه و اراده عموم افراد جامعه با رسانه‌ها کارایی غیرقابل انکاری یافته است، به طوری که چند نفر با یک پیام‌رسان در فضای مجازی می‌توانند بر اساس منافع سیاسی اقتصادی و فرهنگی خاص خود، ملتی را تحت تاثیر اخبار و تحلیل‌های مورد نظر خویش قرار دهند.
کد خبر: ۲۸۷۸۳۴
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۳ - 22April 2018

نبردی واقعی در فضای مجازیبه گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، محمود فرشیدی در یادداشتی نوشت:

همواره انسان‌های ظالم یا کشورهای سلطه طلب، تلاش کرده‌اند با ابزارهای زر و زور و تزویر، اراده خویش را بر دیگران تحمیل و منافع خود را تامین نمایند اگر چه با گذشت زمان، تزویر هر روز پیچیدگی‌های بیشتری یافته است تا افزون‌طلبان بتوانند با اعمال قدرت و نامحسوس‌تر و هزینه کمتر به اهداف خود دست یابند، چندان که گاه حتی از تدوین یا تفسیر یا اعمال قانون نیز بیشترین جنایات را در حق بشریت روا داشته‌اند.

اما در روزگار ما که عصر رسانه و ارتباطات است، فریب افکار عمومی و در اختیار گرفتن زمام اندیشه و اراده عموم افراد جامعه، از طریق رسانه‌ها کارایی غیرقابل انکاری یافته است، به طوری که چند نفر از طریق یک پیام‌رسان در فضای مجازی می توانند بر اساس منافع سیاسی اقتصادی و فرهنگی خاص خود، ملتی را تحت تاثیر اخبار و تحلیل‌های مورد نظر خویش قرار دهند به گونه‌ای که آن ملت، عکس‌العمل و رفتاری در راستای تامین خواسته‌های طراحان آن پیام‌رسان از خود نشان دهد.

بر این اساس اگر دیروز سرنوشت حق و باطل در میدان کارزار و نبرد رویارو تعیین می‌شد، امروز فضای مجازی به آوردگاه این مصاف تبدیل گشته است و دشمن بدون آنکه چهره خویش را آشکار سازد از طریق این ابزار مدرن برای القای یأس، تخدیر افکار عمومی تغییر ذائقه‌ها، سلب اعتماد و تضعیف خودباوری مردم ما و ترسیم چهره‌ای شکست ناپذیر از خود، شب و روز در تلاش است.

در هنگامه این نبرد اراده‌ها، سربازان و سرداران سپاه حقیقت وظیفه دارند که مردانه ایستادگی کنند و مانع تحقق خواسته دشمن یعنی سیطره یأس و نومیدی، بر جامعه ما شوند و برای موفقیت در این زمینه باید از راهکارهایی بهره جست:

1- برنامه‌ریزی برای مصونیت بخشی افکار عمومی در برابر هجوم امواج آلاینده شایعات و دروغ‌ها و ناصواب‌ها، این مصونیت بخشی هم از طریق آگاه‌سازی جامعه و هم با ایجاد مانع در مقابل آلاینده‌ها امکان‌پذیر است.

در شرایطی که روسیه و حتی کشورهای اروپایی به این نتیجه رسیده‌اند که برخی پیام‌رسان‌های دست‌ساز خودشان و از جمله تلگرام، استقلال و امنیت و اقتصاد آنان را به خطر انداخته است مقاومت افرادی در برابر فیلترینگ تلگرام در کشور ما مصداق ترحم بر پلنگ تیزدندان و نوعی خیانت به کشور و مصالح ملی محسوب می‌شود و حتی شبهه وابستگی فکری یا سیاسی به دشمن را در ذهن تداعی می کند و حقیقتا هر ایرانی آزاده و وطن دوستی شگفت زده می شود که چگونه کسی یا کسانی برای تحکیم پست و مقام و رای خویش تا این اندازه در برابر قطع دست دشمن مقاومت کنند و منافع ملی کشور خود را دچار مخاطره سازند!

2- حضور فعال اصحاب اندیشه، علما و حوزویان در فضای سایبری برای ارائه تولیدات فکری و پاسخ به شبهات و تقویت مبانی اعتقادی و باور توحیدی جامعه و یادآوری وعده‌های الهی در طول تاریخ که همواره ضامن نصرت و پیروزی اجتماع حق‌مداران بوده است.

3- نقش آفرینی فعال نیروهای انقلابی و شخصیت‌های سیاسی در فضای مجازی و تحلیل واقع‌بینانه از روند رو به رشد انقلاب اسلامی طی 40 سال گذشته علی‌رغم وعده‌های مکرر سرنگونی نظام اسلامی توسط دشمن ظرف 6 ماه یا یک سال و تبیین دستاوردها و موفقیت‌های نظام اسلامی ، در رویارویی با نظام سلطه جهانی از جمله در عراق ، لبنان ، سوریه ، یمن و دیگر نقاط که در موارد متعدد ملت ایران توانسته است قدرت خود را به کرسی بنشاند و دشمن را به شکست بکشاند.

4- سرمایه‌گذاری سنگین دولت به منظور حمایت و تقویت نیروهای انقلابی در فضای مجازی برای برآورده ساختن نیاز‌های مالی داخلی و شتاب بخشیدن به تولیدات داخلی اعم از سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و نیز هجوم غافلگیرانه به پیام رسان ما و شبکه‌های دشمن.

5- تعمیق و تقویت علمی و فناورانه دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی در فضای سایبری برای پیشگیری از آسیب‌پذیری شبکه‌ها و
پیام رسان‌های داخلی.

6- شفاف‌سازی قوانین فعالیت در فضای مجازی و تدوین و تصویب مواد حقوقی لازم توسط مجلس شورای اسلامی و تفکیک جرایم امنیتی و سیاسی از دیگر موارد.

7-آماده شدن قوه قضائیه برای ورود تخصصی به عرصه فعالیت‌های سایبری و حضوری قاطع در این حوزه.

8- برنامه‌ریزی رسانه ملی برای آگاه ساختن مردم از حساسیت خاص فعالیت در فضای مجازی و تبیین پیچیدگی‌ها و عواقب ناگوار حضور ناآگاهانه در این عرصه به ظاهر ساده.

واقعیت آن است که اصحاب رسانه ملی با توجه به اینکه دست اندرکارانش بیش از عموم افراد جامعه با پیچیدگی‌های فضای مجازی آشنایی دارند، انتظار می رفت خیلی پیش از این، مردم را با ظرفیت‌ها و خطرات این فناوری جدید آگاه می‌ساختند و همچنان‌که طی یکی دو ماه اخیر فعالیت قابل قبولی در این زمینه داشته‌اند از این به بعد با تلاش مضاعف خلأ گذشته را جبران کنند و با برگزاری برنامه‌های تخصصی، مانع آن شوند که ضرورت حفظ اقتدار و امنیت ملی در فضای سایبری، دستمایه کشمکش‌های سیاسی شود و با ارائه نمونه‌هایی از استفاده‌های ابزاری دشمن در عرصه فرهنگی، سیاسی، امنیتی حتی اقتصادی از این فناوری بسیار پیشرفته را به نمایش درآورند تا پدر و مادرها با آگاهی از حساسیت آن، از خود و فرزندانشان در برابر این هجوم‌ها هوشیارانه محافظت کنند.

9- وزارت آموزش و پرورش، با شتابی بیشتر برای ارتقای علمی و مهارتی هوشمندانه دانش‌‌آموزان در بهره‌گیری از فضای مجازی، برنامه‌ریزی کند و با دعوت از متخصصین بصیر.
چگونگی بهره‌برداری سالم نسل آینده و اولیای دانش‌آموزان در این زمینه آموزش دهد.

در هر حال آنچه مسلم است ضریب هوشی مردم ایران از متوسط جهانی، بالاتر است و با توجه به نوپا بودن دستیابی بشر به این فناوری، اگر از ظرفیت موجود در کشور، خصوصا ظرفیت جوانان، به خوبی بهره‌برداری شود. می توانیم با نبردی واقعی در فضای مجازی استکبار جهانی را زمین‌گیر کنیم.

منبع: روزنامه کیهان

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار