دفاع پرس گزارش می‌دهد

«حزب الله» و تدارک جهت رویارویی با «داعش»

در حالی‌که بسیاری از تحلیل‌های منطقه‌ای از خطر نفوذ گروه تروریستی تکفیری «داعش» به لبنان سخن می‌گویند، اطلاعاتی در دست است که تاکید می‌کند، «حزب الله» نیز خود را برای مقابله با چنین خطری آماده می‌کند.
کد خبر: ۲۸۸۵۳
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۸ - 23September 2014

«حزب الله» و تدارک جهت رویارویی با «داعش»

به گزارش خبرنگار بین الملل دفاع پرس، براساس دادههای موجود و آنچه گروه تروریستی تکفیری «داعش» بارها به آن اشاره کرده، کشور «لبنان» از مهمترین اهداف این گروه تروریستی تکفیری است که هدف فعالیتها و عملیاتهای آن قرار خواهد گرفت و تاکنون نشانههایی دال بر نفوذ داعش در برخی از مناطق این کشور به ویژه مناطق شرقی لبنان که دارای مرزهای مشترک با سوریه است، مشاهده شده است.

در این ارتباط پیش بینیهای نظامی «حزب الله» و مقاومت اسلامی در لبنان تاکید میکند که دو منطقه در لبنان میتواند، میدان جنگ و درگیریهای آینده لبنانیها با گروه تروریستی تکفیری «داعش» باشد.

براساس این دادهها منطقه اول، منطقه «بقاع» شمالی است که منطقه «جرود» و «عره المسالک» و اراضی گستردهای را در برمیگیرد که از مناطق پیرامونی شهرک سنینشین «عرسال» در شمال لبنان آغاز میشود و تا شهر شیعهنشین «بعلبک» ادامه مییابد. در مقابل مناطقی که ذکر آنها رفت، 7 شهرک شیعهنشین به نامهای «النبی عثمان» و «العین» و «النبی شیت» و «یونین» و «مقنه» و «یونین» و «نحله» و مهمتر از همه شهرک «اللبوه» قرار دارد که در جوار «عرسال» است.

اما دومین منطقه براساس برآوردها و پیش بینیها مناطق شمالی لبنان است و در این بین به نظر میرسد که سه منطقه در شمال لبنان میتواند به عنوان کانون عملیاتهای آتی داعش در لبنان مطرح باشد که عبارتند از: شهر شیعه نشین «هرمل»، به عنوان یکی از پایگاههای حزب الله در لبنان و دو منطقه سنی نشین «الضنیه» و «عکار» که مناطقی پر جمعیت و فقیر هستند و این زمینه را برای نفوذ گروه تروریستی داعش در این دو منطقه بیش از پیش فراهم میکند.

در خصوص هدف داعش از حمله به این محور تشکیل «امارت اسلامی» مورد ادعای خود در یکی از استانهای شمالی لبنان است که اغلب ساکنان آن اهل سنت هستند، با این چشم داشت که مرکز این امارت داعشی شهر «طرابلس» با بندرش بر ساحل دریای مدیترانه باشد که شهری که در صورت تسلط داعش بر آن میتواند، همچون شهر «مصراته» در لیبی برای گروه تروریستی تکفیری «انصار الشریعه» باشد که درحال حاضر به کانون قاچاق سلاح و ورود آن به لیبی و توزیع آن در میان گروههای مسلح تروریستی تکفیری و سرانجام انبار تسلیحاتی اغلب گروههای تکفیری تبدیل شده است.

در این میان منابع آگاه در حزب الله و همچنین مسئولان امنیتی لبنانی تاکید میکنند، حملاتی که این ماه داعش در شهرک عرسال انجام داد، آخرین آن نیست، بلکه به نوعی سرآغاز جنگ این گروه تکفیری علیه لبنان شمرده میشود.

آنچه این تصریحات را تایید میکند، اعترافات «ابو احمد جمعه»، امیر (سرکرده) گروه تکفیری داعش در عرسال است که ارتش لبنان در این اواخر وی را دستگیر کرد و طی بازجویی اعتراف کرد که گروه تروریستی تکفیری داعش قصد توسعه و گسترش نفوذش در منطقه جرود را داشته تا پس از آن عملیات خود علیه 7 شهرک شیعه نشین منطقه بقاع شمالی را آغاز کند.

با کسب این اطلاعات حزب الله مانوری نظامی را در عرسال اجرا میکند تا نشان دهنده آمادگی خود و رزمندگانش برای هرگونه حمله احتمالی داعش به این شهرکها باشد. در واقع حزب الله به این ترتیب تلاش کرد، فعالیتهای خود را در معرض دیدگان ساکنان منطقه به نمایش بگذارد و به گروهها و عناصر تندرو تکفیری این پیام را برساند که حزب الله آگاه و بیدار است و به خوبی از نیات و مقاصد آنها مطلع است.

اینگونه به نظر میرسد که دادن پیامهای هشدار میدانی به داعش در این منطقه هم اکنون به یکی از مهمترین سیاستهای حزب الله تبدیل شده است. در حالیکه اطلاعاتی وجود دارد که نشان میدهد، حزب الله از دو سال پیش اقدام به ایجاد پایگاهها و مراکز آموزش نظامی در منطقه جرود شهر بعلبک در بقاع لبنان که در نزدیکی مرزهای لبنان قرار دارد، کرده و در آنها اقدام به آموزش جوانان منطقه از طوایف مختلف و آماده کردن آنها برای مقابله با هرگونه رویارویی احتمالی با گروههای تکفیری تندرو از جمله داعش میکند.

اگرچه در ابتدا بخش قابل توجهی از افراد آموزش دیده در این پایگاهها را جوانان شیعی منطقه تشکیل میدادند، اما جنایات داعش علیه اقلیتهای سوری و عراقی موجب شده تا در این اواخر بسیاری از جوانان طوایف دیگر و حتی شهرکها و مناطق همجوار برای دیدن آموزشهای نظامی به این مراکز و پایگاهها مراجعه کنند.

این جوانان هم اکنون داخل شهرکها و مناطق محل سکونتاشان کمیتهها و گروههایی برای حمایت و دفاع از اهالی و خانهها و مناطقاشان تشکیل دادهاند و هماهنگی بسیار بالایی میان این کمیتهها و گروهها با یکی از نهادهای نظامی حزب الله که «گردانهای مقاومت لبنان» نامیده میشود، به چشم میخورد، موضوعی که هم اکنون به پدیدهای فراگیر در لبنان تبدیل شده است.

با افزایش احتمالات امنیتی مبنی بر خطر نفوذ داعش به لبنان، امادگیهای نظامی حزب الله برای توسعه و گسترش طرح تاسیس گردانهای مقاومت لبنانی که تمام طوایف این کشور را در برگیرد، افزایش یافته و نکته قابل تامل اینجاست که این طرح با استقبال گسترده جوانان طوایف مختلف لبنانی به ویژه مسیحیان دو استان شمال و بقاع لبنان مواجه شده است.

به این ترتیب حزب الله لبنان با توجه به بیم و هراسهای موجود از حضور و فعالیت داعش و دیگر گروههای تروریستی تکفیری مانند جبهه النصره موفق به تشکیل دهها کمیته دفاع مردمی از صدها جوان مسیحی و مسلمان چه شیعی و چه سنی شد که مهمترین وظیفه آنها دفاع از شهرکها و مناطق بقاع شمالی است.

انتهای پیام/ز

 

منابع

 

- حزب الله: إنشاء مقاومة ضدّ "الدولة الإسلامیّة"، پایگاه تحلیلی خبری المانیتور

- لبنان والسعودیة و«داعش» و«حزب الله»، روزنامه فرا منطقهای الشرق الأوسط

-خطر داعش یجذب دروز راشیا نحو حزب الله، پایگاه خبری لبنانی الجنوبیة

- المستحیلات الثلاثة «داعش»، «إسرائیل» و«حزب الله»، شبکه لبنانی المنار

- مسیحیو البقاع الشمالی: رقبتنا فی رقبة حزب الله، روزنامه لبنانی الأخبار

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار