به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، ترجمه انگلیسی کتاب «خانواده»، شامل بیانات مقام معظم رهبری درباره خانواده در نظام اسلامی برای نخستینبار در سی و یکمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عرضه میشود.
کتاب «خانواده» ماحصل کار روی بیش از یکصد سخنرانی در جلسات خطبهخوانی عقد، نشست اندیشههای راهبردی با موضوع زن و خانواده، دیدار مداحان در سالروز میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و جلسات با بانوان نخبه است که از سوی نشر صهبا روانه بازار کتاب شده است. این کتاب در سبکی نو ارائه شده است، بهنام «ساخت یک جلسه مطول مطوی در محضر مقام معظم رهبری».
دیدگاههای منحصر بهفرد مقام معظم رهبری در نوع نگاه ایشان به زن و نقش وی در خانواده و ارائهدادن الگوی جامع خانواده اسلامی برای جوامع بشری در این کتاب باعث شده است تا مخاطب آن، فقط زوجهای جوان نباشند و هرکس میخواهد خانوادهای تشکیل دهد، یا تشکیل داده و در ابتدای راه است، یا سالهاست که زندگی مشترک را شروع کرده و اکنون در فکر زندگی مشترک فرزندان است، میتواند مخاطب آن باشد. انتشارات صهبا در معرفی این اثر به بخشهای مختلف کتاب اشاره کرده و مینویسد:
طرح موضوع
مقام معظم رهبری در جایگاهی قرار دارند که واجد 2 شان حکمرانی بر امور کشور و حکمرانی بر قلوب و دلهاست. معمولا شان اول که گرهها را از امور جاری باز میکند و مانع از ایجاد بنبست در نظام میشود، مورد توجه قرار میگیرد. اما ایشان بهعنوان یک عالم و متفکر اسلامی که علم خود را وقف رشد و به سعادت رساندن مردم کردهاند، شان دیگری دارند که همان هدایت قلوب، حکمرانی بر دلها و جذب جانها بهسوی کمال و ایجاد فضای مناسب برای رشد فضایل انسانی در جامعه و «پدر» بودن برای یکایک فرزندان این مرز و بوم است، پدری که دغدغه مشکلات و دردهای فرزندان را دارد.
مشکلات فرهنگی امروز نیازمند طبیبی حاذق است که «دوار بطبه» سراغ بیمارها و ضعفا رود. امروز این طبیب حاذق موجود است، باید به «دوار بطبه» بودن وی کمک کرد. یکی از دغدغههای مهم رهبر معظم انقلاب، دغدغه ایشان بر متن زندگی مردم است که آن را تحت عنوان «سبک زندگی» بیان فرمودهاند و مرحلهبهمرحله، مسائل آن را شکافتهاند. اولین عنوانی هم که ذیل مبحث سبک زندگی طرح میکنند، موضوع «خانواده» است. این دغدغه اساسی، انتشارات صهـبا را بر آن داشت تا از بیانات معظمله کاری در این زمینه فراهم آورد که نیازهای دورههای مختلف زندگی خانوادگی را برآورده سازد. تحقیقات و جمعآوریها شروع شد. مطالب از دو منظر، خیلی چشمگیر و جذاب بود:
اول، نوع نگاه ایشان به زن و نقش او در خانواده و دوم، ارایه دادن الگوی جامع خانواده اسلامی برای جوامع بشری.
جلسات خطبهخوانی عقد
بین اسناد، به پدیده جذاب و استثنایی جلسات خطبهخوانی عقد، توسط آقا برخوردیم. فضایی بسیار صمیمی بر این جلسات حاکم است که نشان از علاقه ایشان به ازدواج جوانان دارد. حضرت آقا در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی در دانشگاه شیراز، در زمان ریاست جمهوری میفرمایند: «من در تهران خودم، هر هفته عقد میخوانم، یکی از کارهایی که از رسوم آخوندی و سنتهای آخوندی همچنان حفظ کردهام، یکی این است؛ عقد را میخوانم. دوست میدارم که عقد بخوانم برای افراد. 1367/9/21»
(البته طبیعتا در دوران بابرکت رهبری، تعداد جلساتان روندی نزولی داشته، ولی همچنان این سنت حسنه را تداوم بخشیدهاند).
آقا از طرف عروسخانمها وکیل میشوند و وکالت داماد را به روحانی دیگری میسپرند. اما قبل از خواندن صیغه عقد، دقایقی برای خانوادهها و زوجهای جوان صحبت میکنند؛ با بیانی چنان گرم، گیرا، روان و قابلفهم که لبخند رضایتی حاکی از بهدل نشستن را بر لبان حاضران مینشاند. ایشان ضرورتها و نیازهای انسان عصر فعلی را بهخوبی درک میکنند، چراکه ارتباط بسیار نزدیکی که با مردم و بدنه جامعه دارند، باعث میشود کاملا از موقعیت امروزی خانوادهها آگاه باشند، مشکلات را بشناسند و راهکارهایی کاملا سازگار با شرایط و موقعیتهای روز ارائه دهند.
ترجمه فارسی این اثر از جمله آثار پرمخاطب نشر صهباست. انتشارات صهبا همچنین ترجمه انگلیسی و عربی کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی» را نیز در غرفه این انتشارات در سی و یکمین دوره نمایشگاه کتاب تهران عرضه میکند.
بنا بر این گزارش، سی و یکمین دوره نمایشگاه کتاب تهران از فردا، 12 اردیبهشتماه، بهمدت 10 روز در مصلای امام خمینی (ره) برگزار میشود.
انتهای پیام/ 114