حجت‌الاسلام شهیدی:

لزوم خدمت‌رسانی بهتر به ایثارگران/ اشتغال ایثارگران یکی از مهم‌ترین موضوعات بنیاد است

نماینده ولی‌فقیه و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: 25 درصد سهمیه استخدام‌های دولتی مربوط به ایثارگران است که این سهمیه در طول پنج سال گذشته به‌صورت کامل اجرایی شده است.
کد خبر: ۲۹۰۳۸۶
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۴ - 09May 2018

اشتغال ایثارگران یکی از مهم‌ترین موضوعات بنیاد است/ لزوم خدمت‌رسانی بهتر به ایثارگران

به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع پرس، دیدار نماینده ولی‌فقیه، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اعضای فراکسیون ایثارگران مجلس شورای اسلامی با حضور جمعی از اعضای این فراکسیون و معاونان بنیاد شهید و امور ایثارگران در محل هتل هویزه برگزار شد.

حجت‌الاسلام سید محمدعلی شهیدی در این دیدار یکی از مهم‌ترین موضوعات مورد توجه در بنیاد شهید و امور ایثارگران را حوزه اشتغال ایثارگران دانست و اظهار داشت: خوشبختانه حوزه‌های اقتصادی بنیاد در مسیر ایجاد اشتغال برای ایثارگران همکاری خوبی داشته‌اند و این مسیر باید امتداد یابد.

در زمینه پرداخت وام برای ایجاد اشتغال ایثارگران نیز در سال گذشته 165 میلیارد تومان تسهیلات در اختیار این عزیزان قرار گرفته است و برنامه داریم این رقم را در سال جاری به حدود 200 میلیارد تومان افزایش دهیم.

وی افزود: 25 درصد سهمیه استخدام‌های دولتی مربوط به ایثارگران است که این سهمیه در طول پنج سال گذشته به‌صورت کامل اجرایی شده است، اما به‌طورکلی مجوزهای استخدامی برای دستگاه‌ها بسیار کاهش یافته است.

شهیدی ادامه داد: با این‌حال تا پایان سال 1396 بیش از 42 هزار نفر از ایثارگران در دستگاه‌های دولتی و 9 هزار و 500 نفر نیز در دستگاه‌های غیردولتی و در مجموع 52 هزار نفر استخدام شده‌اند و همچنین در این مدت حدود 40 هزار نفر نیز از طریق ارائه تسهیلات خوداشتغالی دارای شغل شده‌اند.

نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران اضافه کرد: در حال حاضر نرخ بیکاری در کشور 12 درصد است، اما این نرخ در جامعه ایثارگری در برخی استان‌ها 2 و 2 دهم درصد و در برخی استان‌ها تا 4 درصد است که نشان‌دهنده میزان پایین بیکاری در بین این عزیزان است، اما برای ایجاد اشتغال همین تعداد نیز باید تلاش‌های لازم به کار گرفته شود. در حال حاضر حدود 67 هزار ایثارگر جویای شغل در کشور هستند که حدود هشت هزار نفر از این تعداد مربوط به فرزندان شهدا و بقیه فرزندان و همسران ایثارگران هستند.

معاون رئیس جمهور در خصوص ساماندهی گلزارهای شهدا نیز گفت: در حال حاضر بیش از 20 هزار گلزار مطهر شهدا در سراسر کشور وجود دارند که شامل بیش از 223 هزار مزار منور شهید است. از این تعداد 14 هزار گلزار شامل حدود 150 هزار مزار منور شهید ساماندهی شده‌اند و شش هزار گلزار باقی‌مانده نیز عموماً مربوط به گلزارهای زیر 10 مزار هستند که تکمیل بالغ بر 2 هزار گلزار تک و چند مزاری در دست پیگیری است.

وی افزود: اعتبارات مربوط به ساماندهی گلزارها به‌صورت استانی است و بنیاد تنها متولی این امر نیست، بلکه بر اساس قانون وزارتخانه‌های نیرو، راه و شهرسازی و کشور وظیفه دارند با هماهنگی بنیاد نسبت به این کار اقدام کنند. یکی از اقداماتی که در این مسیر انجام می‌شود، اخذ رضایت‌نامه کتبی از خانواده‌های محترم برای بازسازی مزارهاست.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در خصوص حوزه مسکن ایثارگران نیز گفت: یکی از اهداف بنیاد در جهت تأمین معیشت و رفاه ایثارگران کمک به تأمین مسکن مناسب برای این عزیزان است که از سال 1392 تا پایان سال 1396 بیش از 190 هزار نفر از ایثارگران از تسهیلات مسکن شامل وام بانکی ساخت و خرید مسکن و بیش از 20 هزار مورد از واگذاری زمین یا پرداخت سهم ریالی زمین استفاده کرده‌اند. همچنین از محل منابع خود نیز بیش از 14 هزار نفر از ایثارگران کمک‌های بلاعوض تأمین مسکن دریافت کرده‌اند.

شهیدی با اشاره به موضوع بیمه ایثارگران گفت: بر اساس قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران بیمه تکمیلی ایثارگران بر عهده دستگاه‌هایی است که ایثارگر در آن‌ها مشغول به کار است، اما در حال حاضر این مسئولیت به‌صورت کامل به بنیاد واگذار شده است که مشکلاتی را در زمینه بودجه در پی داشته است. در حال حاضر نیز شرکت بیمه دی در مناقصه بیمه تکمیلی ایثارگران به عنوان شرکت برنده عهده‌دار بیمه تکمیلی این عزیزان است و هم اکنون برای ارائه امور درمانی با 10 هزار مرکز درمانی قرارداد امضا کرده است.

انتهای پیام/ 116

نظر شما
پربیننده ها