به گزارش گروه سایر رسانههای دفاع پرس، میرجلالالدین کزازی عضو هیات علمی دانشکده ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی با تاکید بر اینکه زبان پارسی توانمند و سختجان است، اظهار کرد: این زبان بارها از بوته آزمونهای سهمناک تاریخی سربلند بیرون آمده است.
وی با بیان اینکه مردم هر سرزمینی به زبان و فرهنگ خود وابسته هستند و آن را گرامی میدارند، ادامه داد: اگر بخواهیم دانشورانه و بدون یکسونگری زبانهای گوناگون را با زبان فارسی بسنجیم درمییابیم که زبان پارسی بینقص، ساده و آهنگین است.
پژوهشگر ادبیات فارسی اضافه کرد: این سخن از سر شیفتگی من به زبان فارسی نیست، بلکه پژوهشگر مطرح آلمانی به نام آنلس که 40 زبان دنیا را میشناخت و با فرهنگ و ادب 24 زبان نیز آشنا بود، به این مسئله اعتراف کرده که دریغا این زبان را نمیشناسد و این مسئله مایه سرافرازی هر ایرانی است.
کزازی با بیان اینکه زبان پارسی همچون زبان آمریکایی و انگلیسی در روزگاری، زبان جهانی بوده است، گفت: برخی زبانها به علت زر و زور زبان جهانی شدهاند، اما زبان پارسی به خاطر فرهنگ و ادب زبان جهانی بود و سلطان محمود این زبان را به هندوستان بُرد.
وی اضافه کرد: سلطان محمود از این دنیا رفت، اما این زبان در سایر کشورهای جهان از جمله بالکان که هرگز بخشی از جغرافیای ایران نبودهاند، روایی و گسترش یافته است.
عضو هیات علمی دانشکده ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی مطرح کرد: زبان پارسی، روزگاری جهان شاهی فرهنگی از کاشغر تا تیروان بوده است و این جهانشاهی فرهنگی با فرهنگ و اندیشه پدید آمده است نه با زر و زور و باید گفت: مردمی که زبانشان را پاس داشتهاند، بیگمان فرهنگی درخشان دارند.
کزازی در ادامه با اشاره به آسیبهایی که زبان پارسی را تهدید میکند، گفت: فناوریهای رسانهای یکی از دلایل اصلی آسیب به زبان پارسی است و باید گفت: زبان پارسی برای همه قومیتهای ایرانی گرانمایه است و همچنین در روایات آمده است زبان بهشتیان، پارسی دری است.
وی با بیان اینکه زبان ابزار اندیشه و فرهنگ است، یادآور شد: بسیاری از افراد شناسنامه ایرانی دارند، اما از فرهنگ و منش ایرانی بودن به دور ماندهاند و باید ایرانی بودن را در زبان، فرهنگ و منش نشان دهیم و بدانیم که واژههای پارسی ما را به ژرفای فرهنگ و تاریخ پیوند میدهند و اگر واژههای زبان پارسی از بین بروند، قطعا فرهنگ و اندیشه آدمی نیز از بین میرود.
منبع: فارس