آیت‌الله مکارم شیرازی:

وظیفه شهرداری فقط پاک کردن جسم شهر نیست/ پرداختن به نهج‌البلاغه را جزو برنامه‌هایتان قرار دهید

یک مرجع تقلید در توصیه به مسؤولان فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه وظیفه شهرداری فقط پاک کردن جسم شهر نیست، گفت: پرداختن به نهج‌البلاغه را هم جزو برنامه‌هایتان قرار دهید، به ویژه کلمات قصار امیرالمؤمنین (ع) که ۴۸۰ جمله کلیدی و ارزشمند است.
کد خبر: ۲۹۱۲۱۶
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۰ - 15May 2018

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، «سعید اوحدی» رییس و جمعی از معاونان و مدیران سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در آستانه ماه مبارک رمضان با مراجع عظام تقلید در شهر مقدس قم دیدار کردند.

آیت‌الله‌العظمی «ناصر مکارم شیرازی» در این دیدار خطاب به مسؤولان سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، اظهار داشت: توضیحات بسیار خوب و جامعی درباره برنامه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران دادید. از این توضیحات چند نکته استفاده می‌شود. اولاً که تکیه شما به یک هیأت امنای قوی است و این به شما توان می‌دهد. نکته دیگر وسعت امکانات برای نشر فرهنگ اسلام است و نکته سوم متنوع بودن و گسترده بودن برنامه‌هایتان است. پس کارهای زیادی می‌توانید انجام دهید.

وی افزود: وظیفه شهرداری فقط پاک کردن جسم شهر نیست، جان شهر هم باید تمیز باشد. اگر یک شهر زیبا و تمیز، شهروندان خوبی نداشته باشد، کارایی نخواهد داشت. خدا را شکر اخیراً روشن شده که شهرداری‌ها مسؤولیت‌های فرهنگی هم دارند. برای پیشرفت یک پرنده دو بال لازم است که این دو بال باید مساوی باشند. برای اینکه یک جامعه پیشرو داشته باشیم، باید هم از نظر ظاهر و هم از نظر معنویات پیشرفت کنیم و غیر از این به جایی نمی‌رسیم. مدینه فاضله آن است که اخلاقیات در آن رعایت شود.

این مرجع تقلید با ارائه پیشنهادهایی برای اثربخش‌تر شدن فعالیت‌های فرهنگی گفت: در کنار آموزش قرآن، ترجمه و تفسیر آن نیز حتماً باید باشد. عالمی که روخوانی قرآن را تعلیم می‌دهد، در کنارش کمی ترجمه و تفسیر هم لازم است. برنامه‌ای که در مساجد رایج شده که روزی یک صفحه قرآن همراه با ترجمه خوانده شود، باید گستردگی بیشتری پیدا کند. روخوانی و حفظ و ترتیل و... باید با بیان معانی آمیخته شود.

وی ادامه داد: پرداختن به نهج‌البلاغه را هم جزو برنامه‌هایتان قرار دهید، به ویژه کلمات قصار امیرالمؤمنین (ع) که ۴۸۰ جمله کلیدی و ارزشمند است. نکته سوم که حتماً عمل می‌کنید، این است که باید برای همه سنین برنامه داشته باشید. کودکان، نوجوانان، جوانان، بزرگسالان و کهن‌سالان هرکدام نیازهای ویژه‌ای دارند. طبیبی که به همه یک نسخه واحد می‌دهد، به کار نمی‌آید. البته در کنار آن برنامه‌های عمومی هم لازم است.

آیت‌الله مکارم شیرازی تصریح کرد: نکته دیگر این است که فعالیت‌هایتان را خبررسانی کنید تا مردم باخبر شوند. صدا و سیما، فضای مجازی، پوسترها و... بسترهای مناسبی برای تبلیغ هستند. باید افراد نخبه‌ای انتخاب کنید که روانشناس باشند و جملات تبلیغاتی را به خوبی انتخاب کنند. تابلوهایی که می‌زنند، غالباً سیاسی است، ولی باید به مسائل فرهنگی هم پرداخته شود. اینها الهام‌بخش است و می‌توان از این طریق مسائل اخلاقی مورد نیاز مردم را مطرح کرد.

وی در پایان گفت: امیدوارم در کارتان موفق باشید و با تفکراتی که شما دارید، من امیدوارتر شدم. در زمانی زندگی می‌کنیم که اسباب انحراف از هر زمانی گسترده‌تر، فراهم‌تر و عمیق‌تر است و ما در مقابل آن مسؤولیت سنگینی داریم.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار