غیبت شاه سعودی در اجلاس فلسطین؛ ساز مخالف اردن با عربستان

اجلاس فوق‌العاده سازمان همکاری اسلامی با محوریت بررسی تجاوزات رژیم صهیونیستی در سرزمین اشغالی روز جمعه در استانبول در حالی برگزار شد که پادشاه عربستان سعودی و رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در آن حضور نداشتند.
کد خبر: ۲۹۱۷۲۳
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۵ - 19May 2018

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، اجلاس فوق‌العاده سازمان همکاری اسلامی در پرتو جنایت تازه صهیونیست‌ها مبنی بر کشتار دست‌کم ۶۳ فلسطینی در هفته گذشته، با حضور سران جمهوری اسلامی ایران، کویت، ترکیه، اردن و قطر در استانبول برگزار شد.

شرکت‌کنندگان در این اجلاس بیانیه‌ای صادر و طی آن اقدامات جنایتکارانه نظامیان صهیونیست علیه مردم فلسطینیان در سرزمین اشغالی را به شدت محکوم کردند.

همچنین در این بیانیه از جامعه بین‌‌الملل به خصوص شورای امنیت سازمان ملل خواسته شد تا به تعهدات بین‌المللی خود در قبال فلسطین عمل کند.

آنچه در این اجلاس جالب توجه بود، عدم حضور پادشاه عربستان سعودی و رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در این اجلاس و حضور پادشاه اردن در کنار امیر قطر بود؛ امیر قطری که عربستان از تابستان سال گذشته روابطش را با آن قطع کرده است.

برخی منابع اردنی، مشارکت «عبدالله دوم» شاه اردن در این اجلاس در کنار «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه و «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران را نشانه خط‌مشی مخالف اردن با عربستان سعودی دانستند، که به همراه امارات و بحرین با شتاب هر چه بیشتر به سمت عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی حرکت می‌کند.

علاوه بر این حضور، رسانه‌های اردن نیز گزارش دادند که گفت‌وگوی گرم و صمیمی بین عبدالله دوم و تمیم بن حمد آل ثانی انجام شده است.

در حالیکه چهار کشور عربی اعم از عربستان سعودی، مصر، امارات و بحرین از حدود یکسال قبل به بهانه حمایت قطر از تروریسم روابط دیپلماتیک خود با این کشور را قطع کرده و گذرگاه‌های زمینی، هوایی و دریایی را به روی آن بسته‌اند اما شاه اردن تمایل دارد بر خلاف سیاست‌های آل سعود روابط با دوحه را تقویت کند و در همین راستا اخیرا نیز یک هیأت اردنی به ریاست «عادل الطویسی» وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی اردن به دوحه سفر کرده بود که گفته می‌شود سفر این هیأت نیز موفقیت‌آمیز بوده و زمینه همکاری‌های بیشتر بین دو کشور فراهم شده است.

به نظر می‌رسد اردن که دچار بحران حاد اقتصادی است، از وعده‌های عربستان سعودی و امارات برای حمایت مالی از این کشور ناامید شده و به دنبال یافتن متحدی دیگر است به خصوص که اردن در قضیه فلسطین نیز همچنان بر قیمومیت خود بر اماکن مقدس اسلامی و مسیحی به ویژه مسجدالاقصی تأکید دارد در حالی‌که اخیرا آمریکا با پشتیبانی کشورهای بزرگ عربی همچون عربستان سعودی سفارت خود را به قدس اشغالی انتقال داد؛ امری که نقض آشکار منشور سازمان ملل و قوانین و قطعنامه‌های بین‌المللی است.

منبع: فارس

نظر شما
پربیننده ها