مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس مازندران خبر داد؛

اجرای بیش از 3 هزار برنامه به مناسبت سالروز فتح خرمشهر در مازندران

مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس مازندران گفت: به مناسبت بزرگداشت سوم خرداد سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر بیش از 3 هزار برنامه فرهنگی هنری در این استان برگزار می‌شود.
کد خبر: ۲۹۲۱۱۷
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۲ - 21May 2018
اجرای بیش از 3 هزار برنامه به مناسبت سالروز فتح خرمشهر در مازندرانبه گزارش خبرنگار دفاع پرس از ساری، سردار «عبدالله ملکی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران در نشست خبری که به مناسبت سوم خرداد سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر امروز در اداره کل حفظ آثار و نشر ارز شهای دفاع مقدس مازندران برگزار شد، اظهار داشت: موضوع خرمشهر به جهت اینکه هم موضوع مقاومت مردم و هم حماسه آزادسازی را در بر می گیرد، بسیار حائز اهمیت است. 

وی با بیان اینکه هر ساله از سوی ستاد کل نیروهای مسلح بزرگداشت حماسه آزادسازی خرمشهر در قالب ستاد به نیروهای مسلح ابلاغ می شود، بیان کرد: در این راستا امسال در تاریخ 23 اسفند 96 وزارت کشور به استانداری های سراسر کشور نیز ابلاغ کرد.

سردار ملکی ادامه داد: با تشکیل ستاد در تاریخ 10 اردیبهشت 97 در استانداری مازندران با حضور 53 دستگاه، این ستاد با تشکیل 7 کمیته با عناوین فرهنگی- تبلیغاتی، کمیته رسانه و فضای مجازی، کمیته ایثارگران، کمیته مردمی، کمیته بانوان، کمیته نیروهای مسلح و ورزش و جوانان آغاز به کار کرد.

این مسئول اضافه کرد: همچنین در شهرستان‌ها نیز ستاد شهرستانی با ریاست فرماندار و دبیری سپاه نواحی آغاز به کار کرد.
 
وی شعار امسال ستاد بزرگداشت حماسه آزادسازی خرمشهر را «ما توانستیم» اعلام کرد و گفت: برنامه‌های این ستاد طی 3 روز از دوم تا چهارم خرداد در سطح استان برگزار می شود.

سردار ملکی با اشاره به نامگذاری این ایام از سوی ستادکل نیروهای مسلح افزود: روز دوم خرداد به نام درس ها و عبرت‌ها از حماسه سوم خرداد، حماسه سازان و فخرآفرینان، سوم خرداد روز مقاومت، ایثار و پیروزی، پیشکسوتان فرماندهان و شهیدان و نیز چهارم خرداد به نام روز مقاومت و پایداری، روز دزفول، ولایتمداری، معنویت در پشت جبهه ها نامگذاری شده است.

مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس مازندران با اشاره به اینکه ایمان رزمنده‌ها که با تاسی از آموزه‌های دینی ما بوده است سبب فتح حماسه خرمشهر بوده است، تصریح کرد: وحدت بین نیروهای مسلح و مردم سبب تحقق حماسه آزادی و پیروزی در خرمشهر شده است.

سردار ملکی با بیان اینکه رزمندگان گوش به فرمان فرماندهی معظم کل قوا بوده و همچنین همراهی مردم در کنار نیروهای مسلح از دیگر امتیازهای پیروزی در برابر دشمن در عملیات بیت المقدس بوده است، افزود: بدون مردم نمی‌توانستیم خرمشهر را آزاد کنیم و به پیروزی برسیم.

وی با اعلام اینکه سپاه 100 گردان را برای آزادسازی خرمشهر آماده کرده بود که 10 گردان آن از منطقه 3 بود و مازندرانی‌ها با سه تیپ در این حماسه نقش آفرین بودند، تصریح کرد: 225 شهید مازندرانی در عملیات بیت المقدس و فتح خرمشهر قهرمان تقدیم ارزش های نظام اسلامی شدند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران با بیان اینکه نسل آینده جامعه باید نسبت به شناخت ابعاد حماسه خرمشهر قهرمان نقش آفرینی کنند، افزود: پس از آزادی خرمشهر مردم جشن گرفتند و حماسه آفرینی کردند.
 
سردار ملکی با اشاره به اینکه منطقه عملیات بیت المقدس در غرب رودخانه کارون و شهر خرمشهر بوده است، گفت: 10 اردیبهشت تا 3 خرداد 61 مدت زمان عملیات بوده و هدف این عملیات، آزادسازی شهرهای خرمشهر، هویزه و جاده اهواز – خرمشهر و خارج کردن شهرهای اهواز، حمیدیه، سوسنگرد و جاده اهواز – آبادان از برد توپخانه دشمن بوده است.

وی با بیان اینکه سازمان عمل کننده این حماسه نیروهای ارتش و سپاه بوده که در 4 مرحله و سه قرارگاه قدس، فتح و نصر به فرماندهی قرارگاه مرکزی کربلا اجرایی شده است، یادآور شد: حدود شش هزار نفر در عملیات بیت المقدس به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.

سردار ملکی با بیان اینکه فرمان‌بری از رهبری، ایمان رزمندگان و وحدت نیروهای مسلح و مردم سبب آزادسازی خرمشهر شده است، اضافه کرد: بعثی‌ها با تمام قدرت وارد خرمشهر شدند تا بمانند ولی مردم و رزمندگان با کمبود امکانات پس از ۲۴ روز خرمشهر را آزاد کردند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران به پایداری مردم در برابر دشمن اشاره کرد و افزود: مردم ما با قدرت در برابر دشمن ایستادگی کردند و اگر مردم نبودند نمی‌توانستیم خرمشهر را آزاد کنیم.

وی با بیان اینکه خرمشهر منطقه استراتژیک برای کشور بوده است، بیان داشت: 6 هزار نفر در عملیات بیت‌المقدس شهید و ۲۴ هزار نفر مجروح شدند و در این عملیات ۱۶ هزار نفر از نیروهای عراقی کشته و مجروح، ۱۹هزار اسیر و ۵۵۰ تانک و نفربر منهدم و ۵۳ هواپیما دشمن سرنگون شدند.

این مسئول با بیان اینکه هر ساله برای گرامی‌داشت آزادسازی خرمشهر مراسمات ویژه‌ای برگزار می‌شود، تصریح کرد: سوم تا پنجم خرداد در مازندران مراسمات حماسه سوم خرداد برپا می‌شود.

سردار ملکی اجرای بیش از 3 هزار برنامه توسط رده های نواحی مقاومت بسیج در سراسر استان، حضور و سخنرانی فرماندهان و یادگاران 8 سال دفاع مقدس و به خصوص عملیات بیت المقدس در نماز جمعه سراسر استان  و برنامه های گرامی‌داشت، دیدار با تعدادی پیشکسوتان دفاع مقدس و عملیات فتح خرمشهر، برگزاری نشست بصیرتی و روشنگری پیرامون مقاومت اسلامی با حضور رزمندگان و بسیجیان در سطح شهرستان ها، به صدا درآمدن صوت کشتی در بندر امیرآباد و نوشهر و صوت قطار در راه آهن شمال، چاپ کتاب شهدای مازندرانی عملیات بیت المقدس، برگزاری انواع مسابقات ورزشی، فرهنگی و هنری در دانشگاه‌های سراسر استان، برگزاری مسابقات قرآنی، برگزاری یادواره شهید «ابوتراب اکبری»، برگزاری محفل انسی با قرآن با حضور قاریان برتر ارتش، طرح آموزش ملی سبک زندگی جهادی با مشارکت وزارت فناوری اطلاعات از طریق ویدئو کنفرانس در 31 استان، برپایی نمایشگاه عکس و نقاشی با موضوع حضور و فعالیت‌های بانوان در زمان جنگ، کارگاه آموزشی تهدیدها و آسیب‌های اجتماعی با موضوع «خانواده و آشنایی با مواد محرک و نشاط آور» با حضور والدین دانش آموزان و بانوان کارمند دستگاه‌های اجرایی و برگزاری مسابقه کتابخوانی به مناسبت آزادسازی خرمشهر را از جمله برنامه های این ستاد اعلام کرد.

ملکی متذکر شد: همایش شعر و خاطره با عنوان روز مقاومت، برگزاری نمایشگاه کتاب، اجرای ویژه برنامه‌های فرهنگی فرهنگی در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، همایش جنگ نرم، برگزاری نمایشگاه‌های فرهنگی و هنری عکس و آثار تجسمی و مفهومی، اجرای تئاتر خیابانی و صحنه‌ای، تولید و پخش ویژه برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی در شبکه استانی ویژه حماسه آزادسازی خرمشهر، دیدار با خانواده شهدای دفاع مقدس و مدافع حرم، عطرافشانی گلزار شهدا، آذین‌بندی و فضاسازی ادارات و نهادها، برپایی خیمه‌های معرفت در امامزادگان استان و ویزیت رایگان بیماران در سراسر استان را نیز از دیگر برنامه‌های این ستاد عنوان کرد.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها