امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا در گفتوگو با خبرنگار بینالملل دفاع پرس اظهار داشت: دولت کنونی آمریکا به جمعبندیهایی رسیده است که باید مشکلات انباشته شده در روابط ایران و آمریکا را به گونهای حل و فصل بکند. این مشکلات از طریق مجبور کردن ایران به پذیرش خواستههای آمریکا که طی 12 شرط، توسط «مایک پامپئو» ارائه شد و یا اینکه حرکت در مسیری که نهایتش تقابل و جنگ با جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.
وی افزود: البته این را باید در نظر گرفت که وقتی صحبت از جنگ توسط آمریکا میکنیم، الزاما شیوههای قرن 20 نیست که همراه با لشکر کشی گسترده و استقرار نیرو در مناطق پر خطر و ورود به عرصههای جنگ گرم که به طبع آن با تلفات انسانی از هر 2 طرف جبهه جنگ همراه میشود، بلکه شیوههای جنگ نوین و یا به عبارتی جنگهای قرن 21 است که برای رویارویی با ایران اتخاذ میشود. برای مثال میتوان به جنگهای سایبری، نیابتی و فروپاشی از درون اشاره کرد.
ابوالفتح در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: بنابراین صحبت پایان مشارکت آمریکا در توافق هستهای و متعاقب آن شروط مایک پامپئو، مسیری را باز کرده است که یا باید یک صلح مورد انتظار آمریکا محقق شود و یا چشم انداز جنگهای قرن 21 شکل بگیرد.
این کارشناس مسائل آمریکا در پاسخ به این سوال که مایک پامپئو در گذشته ریاست آژانس اطلاعات مرکزی (سیا) را برعهده داشته و اکنون سکان وزارت خارجه آمریکا را در دست گرفته است، تاثیری بر سیاستهای خارجه آمریکا گذاشته است یا خیر، گفت: با یک جریان مواجه هستیم بیشتر از اینکه بر روی افراد، اشخاص و سوابق شان تمرکز داشته باشیم، باید این را در نظر بگیریم که در آمریکا جریانی به قدرت رسیده است که دونالد ترامپ این جریان را نمایندگی میکند؛ او خالق این جریان نیست بلکه نماینده این جریان است. جریان ملیگرایی که با قواعد و مقررات جهان چند جانبه مخالفت میورزد و به دنبال باز تعریف در مناسبتهای بینالمللی است. بخشی از این کشمکش و جدال متوجه ایران و توافق برجام است، اما در سطح بزرگتر و گستردهتر رویایی ملی گرایان آمریکا را با طرفداران جهانی شدن و چند جانبه گرایی مواجه هستیم که خودش را در قالب خروج آمریکا از پیمان آب و هوایی پاریس و خروج از پیمان پیمان ترانس پاسیفیک و جنگهای تجاری بین آمریکا با چین، اتحادیه اروپا و دیگر شرکا مانند پیمان نفتا را ظهور و بروز دادند.
وی در ادامه بیان کرد: این موضوع که پامپئو قبلا در سازمان سیا بوده است و تاثیری بر سیاست خارجه آمریکا داشته است یا خیر خیلی مهم نیست. این افراد خواست اصلی جریان حاکم بر آمریکا را پیگیری میکنند که نمایش قدرت، تحکیم جایگاه آمریکا با استفاده از قدرت سخت و تمکین متحدین است. حالا این متحدین میتوانند اروپا در قبال ایران باشد، چین در قبال کره شمالی و یا کشورهای عربی در قبال مسأله رژیم صهیونیستی و انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به بیتالمقدس باشد.
انتهای پیام/ 441