به گزارش خبرنگار دفاع پرس در بیرجند، «محمدرضا فخر» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خراسان جنوبی در اولین جلسه «کمیته مراکز فرهنگی و یادمانهای دفاع مقدس» اظهار داشت: این کمیته از جمله کمیتههای زیر مجموعه شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس است که در سه موضوع «مراکز فرهنگی دفاع مقدس»، «یادمانهای شهدای گمنام» و «یادمانهای دفاع مقدس و موزه شکست استکبار در طبس» تصمیم گیری میکند.
وی افزود: در شهرستان بیرجند برای مرکز فرهنگی دفاع مقدس زمینی به مساحت ۳۳ هکتار در نظر گرفته شد که به دلیل وضعیت زمین نگاری ۱۸ هکتار آن به فضای سبز و ۱۲ هکتار دیگر به ساخت مرکز فرهنگی دفاع مقدس اختصاص خواهد یافت.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی «موزه شکست استکبار» و مسجد «شکر» در طبس را از مراکز مهم در خراسان جنوبی عنوان کرد و گفت: خوشبختانه این مرکز فرهنگی مورد استقبال زائران مسیر یزد به مشهد قرار گرفته است.
فخر با اشاره به اینکه سالانه حدود ۵۰۰ هزار نفر در مسجد «شکر» توقف میکنند، گفت: متاسفانه وضعیت این مکان، در شأن زائران نیست و برنامههای فرهنگی در مسجد شکر فقط بهروز ۵ اردیبهشت محدود شده است که نقطه ضعفی در سازمان های مربوطه تلقی می شود.
وی افزود: در موزه «شکست استکبار»، تالار و ساختمان که تنها ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته به علت وضعیت بد اقلیمی و محیطی در حال تخریب است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسانجنوبی با بیان اینکه خراسان جنوبی میزبان ۱۳۲ شهید گمنام است که در ۵۳ نقطه شهری(دانشگاهی، نظامی و آموزشی) دفن شدهاند، یادآور شد: متأسفانه بعد از تدفین شهدای گمنام بهجز چند مورد یادمانی متناسب با شأن و منزلت شهدا در مزار آنان ساخته نشده است درحالیکه سازمان و نهاد میزبان شهید گمنام در این زمینه تعهد و مسئولیت دارد.
فخر تصریح کرد: البته دانشگاههای «آزاد»، «پیام نور» و «علوم پزشکی» در این زمینه اقدامات بسیار خوبی انجام دادهاند که جای تقدیر دارد.
وی بیان داشت: هرجا که ما صحبت کردیم این خواهش و تقاضا را داشتیم که شهدای گمنام میهمان ما هستند و شایسته نیست که شهدای گمنام در وضعیتی قرار بگیرند که حق ادای مطلب را بجا نیاوریم.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسانجنوبی با بیان اینکه ساخت گنجینه شهدا در راستای برنامه های کنگره دو هزار شهید خراسان جنوبی است گفت: پیشنهادی مطرح است که بزرگترین تالار در موزه فرهنگی که موسوم به تالار شهداست را به این امر اختصاص دهیم.
انتهای پیام/