به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، شبهای ماه مبارک رمضان از آن شبهایی است که میتوان خدا را با تمام جان درک کرد. این شبها که همه در راز و نیاز با خدای خود هستند، برخی هم علاوه بر زمان، مکانی معنوی را برای این گفتوگو انتخاب کردهاند. البته به قول شهید آوینی «شرف المکان بالمکین»، اما میتوان در قطعهای از این کره زمین بود و فارغ از زمان شد.
«مکه»، «مدینه»، «کربلا»، «بین الحرمین» و ... همه از مکانهایی هستند که ارزش آنها بیش از سایر اماکن در کره خاکی است. اما قطعاتی از بهشت نیز در همین شهر و حوالی خود ما وجود دارد که میتوان فارغ از زمان شد. «گلزارهای شهدا»، از جمله همین قطعات بهشتی در روی زمین هستند.
عدهای تنها، عدهای با همسر خود و عدهای هم با همه اهل و عیال خود به گلزار شهدای بهشت زهرا (س) تهران آمدهاند. دلیل آنها برای انتخاب این مکان برای راز و نیاز با خداوند متعال جالب است. خانم حیدری جوان تقریبا ۳۰ سالهای که درباره علت حضور خود با فرزند خردسالش در گلزار شهدا میگوید، «من فکر میکنم خود شهدا ما را دعوت میکنند، چرا که ما تصمیم نداشتیم که اینجا را انتخاب کنیم. اما ناگهان به دل ما افتاد که کنار شهدا بودن را انتخاب کنیم؛ چرا که آنها اولیا الله هستند. به خدا نزدیکتر هستند. دستان ما را بگیرند، تا ما هم بتوانیم به خدا وصل شویم. شهدا به ما به زندگی ما نظر دارند و ما هرچه داریم از شهدا است».
مغانی ۳۴ ساله نیز در این خصوص میگوید، «دوست دارم همیشه شبهای قدر را که خیلی شبهای مهمی است و شب بخشش، عفو و آمرزش است، خود را در دامن شهدا بیاندازم. شاید شهدا شفیع ما بشوند. چراکه خیلی پیش خدا آبرو دارند. واسطه قرار دادن شهدا در شبی که مقدرات یکسال ما رقم میخورد، خیلی موثر باشد. اینجا نیز که قطعهای از بهشت است».
یلدا که ظاهرش با دیگران تفاوتهایی دارد، علت حضور خود را مطالعه کتاب سلام بر ابراهیم و آشنا شدن با شهید ابراهیم هادی میداند و عنوان میکند، «شب قدر سال گذشته با حضور در گلزار شهدای بهشت زهرا (س) چنان حال خوبی به من دست داد که هیچگاه آن را تجربه نکرده بودم و آن حال را نیز هیچ وقت با هیچ حالی عوض نخواهم کرد. امسال نیز لحظه شماری میکردم که باز در این ایام به گلزار شهدا بیایم».
البته وی توصیههایی نیز به هم سن و سالان خود دارد. «من به همسنهای خودم، هم تیپهای خودم توصیه میکنم، واقعا شهدا را رها نکنند، ما هرچه داریم از شهدا داریم، من راه و روش زندگیام از طریق شهدا عوض شد. از دوستانم میخواهم سر خاک شهدا بیآیند و به آنها سر بزنند و از آنها کمک بخواهند؛ زیرا شهدا واقعا کمک میکنند و دستگیر من و امثال من هستند».
نوجوان ۱۲ سالهای هم که در این شبها به گلزار شهدا آمده است، در رابطه با علت حضور در این مکان و آن هم در نیمه های شب می گوید، «چندین مرتبه خواستههای خود را به شهید ابراهیم هادی گفته و وی اجابت کرده بود. دوست داشتم باز هم بر سر مزار این شهید بیایم و حرف بزنم. دوست داشتم شب قدر را در کنار شهدا باشم.»
مادری که به همراه پسر خردسال خود آمده بود، عنوان کرد، «هر انسانی دوست دارد، زمان خود را به نحوی بگذراند که بهترین حال را داشته باشد. گلزار شهدای بهشت زهرا (س) برای من این احساس را دارد. آرامش اینجا من را سبک میکند. دوست داشتم این شب ها که شب های راز و نیاز با خداست را در کنار شهدایی باشم که برای کشور ما زحمت کشیدهاند.»
جوان ۱۷ ساله ای هم در میان جمع دیده می شود؛ به کنار وی می رویم. سعادتی با اشاره به وعده الهی مبنی بر زنده بودن شهدا افزود: «من فکر میکنم شهدا تمام کسانیکه این شب ها را در کنار آنها میگذرانند، دعوت میکنند. دوست داشتم شب قدر را در کنار شهدا بگذرانم که زندهاند. اگر بتوانیم از وجود آنها استفاده کنیم، بسیار سود بردهایم».
وی ادامه داد: «هر چند گذشتن از لذتها در دنیای مادی کار سختی است؛ اما شیرینی حاصل از آن در هیچ تجربهای به دست نمیآید.»
جوان دیگری که تقریبا در حال گریه کردن است نیز بیان می کند که «حضور شهدا باعث میشود که هر سال با اطمینان در شب های ماه مبارک رمضان گلزار شهدا را انتخاب کنم. آرامش اینجا را با هیچ مکانی عوض نمیکنم».
خانم ۶۰ سالهای حال خود را این گونه وصف می کند، «هرچند که امشب حال مساعدی نداشتم، اما نتوانستم از این محیط با صفا بگذرم. حال خوبی که شهدا به مهمانهای خود هدیه میدهند را در هیج فضایی نمیتوان تجربه کرد. در کنار شهدا آمدم تا از آنها بخواهم، برای سلامتی بیماران، خوشبختی جوانان، امنیت و حل مشکلات کشور دعا کنم».
در این شب ها هر فردی برای خود مکانی را برای شب زنده داری و مناجات با خدای خود انتخاب می کند. تمام افرادی که در شب های ماه مبارک رمضان به گلزار شهدا می روند، هریک حال و هوای خاصی دارند؛ اینجا شهدا برای هر زایری توشه و سوغاتی خاصی دارند. همه هم از آمدن به در خانه شهدا راضی هستند؛ ان شاءالله همه ما پیرو راه شهدا باشیم...
انتهای پیام/ 711