سردار سرلشکر بسیجی دکتر سید حسن فیروزآبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در گفت و گو با خبرنگار سرویس فرهنگی خبرگزاری دفاع مقدس در پاسخ به این سوال که وقایع نگاری در حوزه دفاع مقدس در شرایط فعل چقدر می تواند موثر باشد، اظهار کرد: وقتی به عبارت دفاع مقدس می رسیم، اول باید معنی آن را دریابیم. دفاع مقدس یعنی تداوم نهضت امام خمینی(ره) همراه با همت و مجاهدت ملت ایران در برابر دشمنان متحد جامعه؛ یعنی ارتباط منسجم بین همه آحاد و یعنی ترسیم لحظات فاخر و ارزشمند از سوی فرماندهان، رزمندگان، آزادهها و خانوادههای آنان.
وی افزود: آنانی که با بصیرت تر بوده اتفاقات را عمیق تر و وسیع تر، و آنهایی که ظرفیت کمتری داشتند کمتر درک کردند اما باید گفته شود که هرکس پیامی از دفاع مقدس بیاورد باید دست او را بوسید.
سرلشکر فیروزآبادی ادامه داد: آن پیام نور بوده و ارتقاء دهنده فرد و جامعه است. بنابراین تاریخ نگاری دفاع مقدس شامل دشمن، توطئه های دشمن، ابتکارات خودی و هم فداکاری ها و ایثارگری های فرماندهان ورزمندگان، شهیدان و خانواده و پشتیبانان جبهه است که همه دست به دست هم داده ایرانی را که در جهان شناخته شده نبود تبدیل کرد به ایران اسلامی که امروز چراغ راهنمای همه ملتهای فاضل و هوشمند جهان است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تصریح کرد: این محصول دفاع مقدس است. باید به کتب دفاع مقدس با دست نوشتههای دفاع مقدس، وصیت نامه شهیدان، خاطرات رزمندگان، خانواده های شهدا و کسانی که از پشت جبهه پشتیبانی می کردند پرداخته شود که افتخار ملی به جوانان و نوجوانان می دهد و وطن پرستی را می آموزد. اینها تعبد به دین و افتخار به اسلام ناب را نشان می دهد و انسان را به سوی ولایت فقیه هدایت می کند و عاقبت آن صراط مستقیم و بهشت است.
در ادامه سرلشکر فیروزآبادی در پاسخ به این سوال که نشر ارزشهای دفاع مقدس را در فضای مجازی چگونه ارزیابی می کنید، بیان کرد: فضای مجازی یک طراحی فناورانه از سوی دیگران است که به خاطر نیازی که خود داشتند، حاضر شدند که استفاده هایی از آن را هم به ما بدهند. در این فضای مجازی ظرفیت های اصلی در اختیار دیگران است و ظرفیت های کمی در اختیار نیروهای خودی و انقلابیون وجود دارد که آنها را هم با روشهای ابتکاری کسب می کنند و در آن کار می کنند.
وی خاطر نشان کرد: اما حرکتی که در فضای مجازی از سوی دانشمندان ما در این صحنه در چندین رشته شکل گفته و پیش می رود بسیار خشنود کننده است. من فکر می کنم اگر همه ی اراده ها در کشور متحد شوند برای اینکه منافع فضای مجازی را به آحاد ملت برسانند ما می توانیم به بهترین وجه از فضای مجازی استفاده کنیم.
سرلشکر بسیجی دکتر فیروزآبادی با بیان اینکه استفاده از فضای مجازی مثل استفاده از هوای پاک است، گفت: فضای مجازی یک ورق کاغذ سفید است که هر کسی با هنر خود و هدف خود چیزی را روی ان نوشته و پیامی را منتقل می کند.
وی اضافه کرد: دانشمندان ما نیز در داخل از زاویه های مختلفی نیازمند این فضای مجازی هستند. چنان که می دانید آمریکا در آخرین تصمیم خود، درج مقالات دانشمندان ما را در فضای مجازی ممنوع اعلام کرده است. البته باید هم این کار را کند زیرا فضای مجازی هم در اختیار آنها است. برای همین چند سال است که کشور در حال ایجاد یک فضای مستقل ایرانی است که هم دشمن به مطالب ما دسترسی نداشته باشد و هم ما به خوبی های بیرون دسترسی داشته باشیم.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اذعان کرد: ما از فوائد فضای مجازی نباید غفلت کنیم اما در کنار این موضوع هم نباید از تهاجمهای متعدد علمی و فناورانه، خبری، رسانهای و فرهنگی فضای مجازی غفلت کنیم. بنابراین نیازمند سیاستگذاری دقیق است که رهبری وارد قضیه شده و شورای عالی فضای مجازی را ساماندهی کرده اند. انشالله امیدواریم بتوانیم فضای مجازی را برای ملت ایران و جوانان، سودمند، مفید ونشاط انگیز کنیم.
در ادامه سرلشکر فیروزآبادی با اشاره به معرفی دفاع مقدس در سطح جهان، گفت: ما به اندازه توان در این راستا حرکت کرده ایم. اما دفاع مقدس به قدری بزرگ است که ما هنوز قدمهای اول را طی می کنیم.
وی ادامه داد: کتب چاپ شده و فیلم های ساخته شده پاسخگوی معرفی دفاع مقدس و نیاز جهانیان نیست. شاهد نارضایتی هنرمندان از کمبود بودجه هستم که حق هم دارند. زیرا هنرمند برای انجام کار نباید دغدغه هزینه و درآمد را داشته باشد.
رئیس ستادکل نیروهای مسلح بیان کرد: من توصیه می کنم دولت به اندازه توان و در اولویت به مسائل فرهنگی بپردازد. خوشبختانه وزیر ارشاد با جنگ آشنا است و بعضی از همکار آنان در میان فیلم سازها و نویسندگان فراوان هستند که می شود کار را پیش برد.
وی تصریح کرد: بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با مدیریت سردار کارگر جان تازهای گرفته و در این راه قدم هایی برداشته است.
سرلشکر فیروزآبادی تصریح کرد: امیدواریم آنقدر که به معیشت و اداره سازمان های بعضاً کم خاصیت دولتی پرداخته می پردازد بیشتربه بخش فرهنگ و تولیدات فرهنگی کمک کنند.
انتهای پیام/