دفاع پرس بررسی کرد؛

ائتلاف عربستان و امارات متحده عربی برای مقابله با ایران

عربستان و امارات جدا از شورای همکاری خلیج فارس، ائتلافی 2 جانبه در زمینه‌های اقتصادی، امنیتی و دفاعی تشکیل دادند تا به گفته مقامات عربی با تهدیدی مانند ایران مقابله کنند.
کد خبر: ۲۹۵۲۷۷
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۱ - 12June 2018

ائتلاف عربستان و امارات متحده عربی برای مقابله با ایرانبه گزارش خبرنگار بین‌الملل دفاع پرس، رهبران کشور‌های عربستان و امارات جدا از شورای همکاری خلیج فارس، ائتلافی 2 جانبه برای تقویت همکاری و مشارکت فی‌مابین تشکیل دادند؛ شورای هماهنگی سعودی-اماراتی با هدف حفظ و تقویت این روابط در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و امنیتی ایجاد شده است.

در بیانیه مشترک 2 کشور آمده است که وحدت 2 کشور می‌تواند بزرگ‌ترین و مدرن‌ترین اقتصاد عرب را شکل دهد و مدرن‌ترین نیرو‌های نظامی را به وجود آورد. در بخش دیگری از این بیانیه آمده است که اقتصاد 2 کشور ارائه دهنده تولید ناخالص داخلی با میزان یک بیلیون دلار است و سقف صادرات 750 بیلیون دلار است؛ افزون بر این، 150 بیلیون دلار سرمایه‌گذاری سالانه در پروژه‌های ساختاری و زیربنایی در نظر گرفته شده است که فرصت بزرگی برای مشارکت 2 جانبه به عربستان و امارات می‎دهد.

اعلام این استراتژی در اولین جلسه شورای هماهنگی «عربستان- امارات» با حضور رئیس دولت امارات و شیخ محمد بن زاید آل نیهان حاکم ابوظبی، معاون فرمانده ارشد نیرو‌های مسلح امارات متحده عربی، محمد بن سلمان آل سعود ولیعهد عربستان، وزیر دفاع و رئیس شورای امور اقتصادی و توسعه صورت گرفته است. این استراتژی با هدف ایجاد یک مدل استثنایی برای شورای همکاری خلیج فارس، اتخاذ شد و به گفته تحلیلگران سعودی نه‌تنها از منافع هر 2 کشور محافظت می‌کند، بلکه منافع کل منطقه را نیز تامین می‌کند و افزایش می‌دهد!

تعدادی از پروژه‌های مشترک اعلام شده عبارتند از: «حجم معاملات غیر نفتی 2 کشور به ارزش 24 میلیارد دلار و واردات نزدیک به 550 میلیارد دلار، ایجاد استراتژی یک‌پارچه برای امنیت غذایی، طرح منسجم و یک‌پارچه برای سهام پزشکی، ایجاد سیستم امنیتی تامین فراورده‌های عمومی و سرمایه‌گذاری مشترک در حوزه نفت گاز و پتروشیمی، ایجاد یک شرکت سرمایه‌گذاری کشاورزی با سرمایه 5 میلیارد دلار، تاسیس یک صندوق سرمایه‌گذاری مشترک برای انرژی‌های تجدیدپذیر و صندوق سرمایه‌گذاری سوم برای شرکت‌های کوچک و متوسط است.

از دیگر نکات قابل توجه در این طرح مشترک تسهیل تردد کشتی‌ها در بنادر 2 کشور است. تقویت بخش بانکی برای هماهنگی مبادلات اقتصادی و سرمایه‌گذاری از دیگر بند‌های در نظر گرفته شده است؛ اما شاید بیش از همه، نکته قابل تامل همکاری مشترک عربستان و امارات در حوزه امنیتی نظامی، کمک نظامی خارجی به همراه استاندارد‌سازی در بخش صنایع نظامی باشد. بنابر بیانیه مزبور، هدف از همکاری نظامی مقابله به تهدیدات منطقه‌ای و ایجاد ثبات در منطقه است.

به گفته کارشناسان سیاسی، ائتلاف کشور‌های امارات و عربستان موازنه قدرت را به نفع 2 کشور تغییر می‌دهد و یک قدرت نظامی بزرگی را برای دفاع از منطقه بر ضد تهدید‌های احتمالی ایجاد می‌کند.

بدون شک همانگونه که بار‌ها «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی در سخنان خود تکرار و تاکید کرده است، یکی از این تهدیدها، ایران است. جالب آن است که عربستان سعودی خود تهدیدی برای منطقه بشمار می‌رود و مجری اوامر آمریکا در منطقه است. این کشور تنها به این دلیل که قطر در گزارشی از ایران حمایت کرده بود از خرداد سال گذشته تاکنون این کشور را تحریم کرده است. عربستان ضمن اتهام حمایت از تروریست‌ها توسط قطر، برای از سر‌گیری روابط قطر و عربستان، 13 شرط را در نظر گرفت که یکی از مضحک‌ترین آنان «عدم حمایت از افراط‌گر‌ها بود» که خود عربستان بزرگ‌ترین حامی افراطی‌گری در منطقه است تا حدی که کمک‌های مالی و تسلیحاتی عربستان به این گروه‌ها برای جامعه جهانی محرز است.

وزیر دفاع قطر در مصاحبه با واشینگتن پرس اظهار داشت که عربستان به بهانه واهی حمایت از تروریست سعی کرد قبایل عرب را علیه ما تحریک و در همین سو از مساجد استفاده بسزایی کرد. سعودی‌ها تلاش کردند از برخی نیرو‌های دست نشانده خود برای جایگزین کردن با رهبران ما استفاده کنند؛ به طوری که آنان خواهان جایگزینی عبدالله علی الثانی به جای امیر قطر بودند.

وی در ادامه بیان داشت که ما به دلیل تحریم مجبور شدیم تا کالا‌های وارداتی خود از جمله مواد غذایی را از دیگر کشور‌ها و از طریق حریم هوایی ایران وارد کنیم؛ البته در برخی موارد از کشور‌های آذربایجان، ترکیه و اروپا نیز استفاده کردیم.

با این اوصاف، این کشور مدعی مبارزه با تروریسم و عدم اشاعه افراطی‌گری شده است! ثباتی که عربستان بانی آن باشد، در کشتار هر روزه مردم یمن نقش اول را ایفا می‌کند و در سخنان محمد بن سلمان ولیعهد خطاب به مردم مظلوم فلسطین در 9 اردیبهشت 1397 که خطاب به فلسطینی‌ها گفت: «فلسطینی‌ها یا صلح با رژیم صهیونیستی را قبول کنند یا خفه شوند و شکایت نکنند!»

انتهای پیام/ 431

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار