مدیر کل حفظ آثار دفاع مقدس استان ایلام:

زنان ایلامی قهرمانانان واقعی و گمنام دفاع مقدس هستند

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان ایلام گفت: زنان استان ایلام یک گالری کامل از همه نقش ها در زمان دفاع مقدس هستند که به حق واقعی خود در معرفی حضورشان در پشت یا خطوط مقدم جبهه نرسیده اند و گمنام مانده اند.
کد خبر: ۲۹۶۲۰۶
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۸ - 19June 2018

زنان ایلامی قهرمانانان واقعی و گمنام دفاع مقدس هستندبه گزارش دفاع پرس از ایلام، سرهنگ «محمدرضا شرفبیانی» روز سه شنبه در اولین نشست فصلی شورای راهبردی زنان و دفاع مقدس در سال 1397 که با محوریت بررسی نقش زنان در چینش محتوایی باغ موزه دفاع مقدس در محل اداره کل حفظ آثار ایلام برگزار شد، اظهار داشت: زنان استان ایلام خالق حماسه های بی بدیلی هستند که در هیچ جای کشور حتی در مناطق جنگی مانند آن حماسه ها نمود عینی وجود ندارد.

وی تاکید کرد: بانوان ایلامی با وجود اینکه استان در زیر آتش سهمگین حملات هوایی و زمینی دشمن بود با پناه بردن به زیر چادرها و در دل کوه ها دیارشان را ترک نکردند و با تحمل سختی و مشقت پا به پای مردانشان از استان دفاع کردند.

شرفبیانی افزود: زندگی چادرنشینی در زمان جنگ تحمیلی تنها در ایلام و در بین ساکنان این استان مرسوم بود و زنان ایلامی زندگی در چادرها در داخل استان جنگ زده خود را با وجود سختی ها و کمبودها به مهاجرت و زندگی در استان های امن و دور از جنگ ترجیح دادند.

وی گفت: عده ای از زنان در نقش ماداران و دختران خانه دار با نگهداری و مراقبت از کودکان، تامین مایحتاج خانواده، ایجاد فضای آرامش بخش در محیط خانه از مردانشان که در جبهه ها حضور داشتند حمایت معنوی می کردند و عده دیگری نیز در نقش بانوان شاغل در پشت جبهه ها در کلاس های درس، مراکز درمانی، اماکن تامین تدارکات نیازهای رزمندگان و ... فعالیت داشتند.

شرفبیانی افزود: در باغ موزه دفاع مقدس که روند ساخت آن جدیت بیشتری گرفته یک بخش به بانوان استان ایلام اختصاص دارد که در این بخش کلکسیونی از انواع نقش های محوری زنان استان ایلام در زمان جنگ تحمیلی گنجانده شده است.

شرفبیانی اظهار کرد: باید نقش زنان که تاکنون مغفول مانده بود در این باغ موزه برجسته و در روند کار نیز ابعاد علمی، عملی، بومی، هنری، معنوی و عمق تاثیرگذاری و حضور موثر زنان در زمان جنگ لحاظ شود.

وی ثبت خاطرات و تاریخ شفاهی بانوان، معرفی زنان شاخص استان ایلام در زمان جنگ، شهدای بانوی استان، نمایشگاه دائمی عکس، ساخت ماکت از زندگی زنان در آن زمان، ایجاد آثار هنری در این زمینه ... را از جمله برنامه هایی ذکر کرد که در این باغ موزه گنجانده خواهد شد.

در این نشست اعضای شورای راهبردی زنان نیز به ارائه دیدگاه ها، انتقاد و پیشنهادهای خود در مورد چگونگی ساخت و چینش باغ موزه در بخش بانوان بعد از احداث آن پرداختند.

313 نفر از بانوان استان ایلام در دوران دفاع مقدس و انقلاب اسلامی به شهادت رسیده اند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها