به گزارش خبرنگار دفاع پرس از تهران، «علی قمی کردی» در ۱۹ فروردین ماه سال ۱۳۳۹ در شهر «قم» به دنیا آمد. تا سوم ابتدایی را در این شهر گذراند. در پی دعوت مردم شهرستان «پیشوا» از پدر بزرگوارشان مرحوم حجتالاسلام «عباس قمی» برای حضور در این شهر و برعهده گرفتن امام جماعت مردم، به اتفاق خانواده راهی پیشوا شدند.
علی از کلاس چهارم به بعد را در پیشوا گذراند. در سال ۱۳۵۱ وارد مقطع تحصیلی راهنمایی شد و در سال ۱۳۵۴ موفق به اخذ مدرک سیکل شد. پس از طی دوران تحصیل راهنمایی از پدرش خواست در مغازه یکی از دوستان پدر در تهران به نام «حسین فاضلی دوست» که مرد باخدایی بود؛ مشغول به کار شود که پدر نیز موافقت کرد.
حضور علی در بازار تهران باعث شد؛ روحیه انقلابی ذاتی او روز به روز شعلهورتر شود. علی در سالهای نزدیک به پیروزی انقلاب اسلامی به پخش اعلامیهها و نوارهای حضرت امام خمینی (ره) اقدام کرد.
فعالیتهای انقلابی علی قمی؛ باعث شد که بارها تحت تعقیب ماموران ساواک قرار گیرد. با این حال او همیشه در راهپیماییها و تظاهرات علیه رژیم ستم شاهی حضوری فعال داشت.
جانباز انقلاب
نقطه عطف فعالیتهای انقلابی شهید علی قمی، به درگیری مشهور مسجد «لرزاده» تهران در شب هفدهم ماه مبارک رمضان سال ۱۳۵۷ مربوط میشود. شبی که پای علی مورد اصابت شلیک سفاکان قرار گرفته و او را به افتخار جانبازی نایل کرد. غلی را همان شب یکی از شهروندان به خانه خود برد تا از هجوم بیشتر ماموران شاه در امان باشد. البته به دلیل شدت جراحت، علی را فردا به بیمارستان منتقل کردند.
شهید قمی در روزهای شکوهمند انقلاب اسلامی، دوران نقاهت را در بیمارستان سپری کرد و پس از بهبودی دوباره به بازار بازگشت.
ورود به سپاه
در اوایل سال ۱۳۵۸ و به دنبال تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، لباس مقدس و سبز سپاه را به تن کرد و پاسدار شد. وی برای آموزش نظامی به پادگان امام حسین (ع) رفته و دوره آموزشی را با موفقیت طی کرد. پس از آن هم به دلیل شور انقلابی و روحیه خستگی ناپذیرش به غرب کشور اعزام شد تا به نیروهای رزمنده آموزش بدهد.
علی در ابتدا مدتی به کرمانشاه رفت. در آنجا به همراه سرداران شهیدی چوم «کاوه» «کاظمی» و «گنجیزاده» در پادگان آموزشی «منتظری» به عنوان مربی آموزشی به آموزش رزمندگان اسلام پرداخت. پس از مدتی به همراه همین دلاوران، راهی کردستان شد و در تیپ ویژه «شهدا» مشغول به خدمت شد.
خدمات در کردستان
او بیش از ۸۰ عملیات مختلف در محورهای گوناگون کردستان انجام داد. در آزادسازی جنگلهای «آلواتان» از چنگال ضد انقلاب، نقش مهمی بازی کرد و به دلیل همین نصرت و پیروزی بزرگ، شرف ملاقات حضرت روح الله (ره) را پیدا کرد.
در آزادسازی محور «پیرانشهر - سردشت» و همچنین آزادسازی سد «بوکان»، اقتدار قمی چشم همه را خیره کرد. همین رشادت و درایت او باعث شد که به عنوان قائم مقام تیپ ویژه شهدا انتخاب شود.
وی پس از ماهها حضور فعال در کردستان و مبارزه علیه گروهکهای ضد انقلاب، در اسفند ۱۳۶۲ با دختر پاک دامن مرحوم حسین فاضلیدوست ازدواج کرد که خطبه عقد آنها را پیر جماران؛ امام (ره) خواند.
۱۲ تیرماه ۱۳۶۳ و پس از انجام موفقیت آمیز عملیات قائم (عج) بود که سردار شهید علی قمی با خبر شد که ضد انقلاب به محور «نقده - مهاباد» حمله کرده و چند پاسگاه را تصرف کرده است. همین خبر کافی بود تا قائم مقام تیپ ویژه شهدا؛ بلافاصله با ۷۰ نفر از نیروهای زبده خود به سه راهی نقده اعزام شود.
این آخرین اعزام علی بود؛ چرا که در درگیری با عناصر خبیث ضد انقلاب، به درجه رفیع شهادت نایل آمد و بنا به وصیت خودش در بهشت زهرای تهران برای همیشه آرم گرفت.
فرازی از وصیت نامه شهید قمی
دردعاها و نیایشهایتان و در مجالسی که روضه اباعبدالله (ع) خوانده میشود و شما به یاد مظلومیت و غریبی سیدالشهدا (ع) اشک میریزید و دلتان میشکند، خدا را به مظلومیت و غریبی حسین (ع) قسمش بدهید که گناهان مرا ببخشد و از سر تقصیراتم بگذرد.
از تمام رزمندگان کردستان که با جیره خواران شرق و غرب میرزمند، تقاضا دارم که با مردم، رئوف و مهربان باشند و از تمام برادرانی که مدتی در منطقه کردستان بودند و تجربهای کسب کردهاند؛ تقاضامندم که همچون شهید بروجردیها و کاظمیها که چون کوه در کردستان با تمام کمبودها و نارساییها و سختیها و مشکلات ساختند و تا آخرین نفسهایشان در این منطقه محروم ماندند و شهید شدند، تا از بین بردن آخرین نفر ضد انقلاب در منطقه بمانند و خدمت به این منطقه محروم کنند. مردم را از یوغ ستم این جنایت پیشگان آزاد کنند.
انتهای پیام/