تکاپوی اسرائیل برای جلوگیری از حمله حزب‌الله به تاسیسات دیمونا

اقدام رژیم صهیونیستی برای تقویت استحکامات تاسیسات اتمی دیمونا مجموعه‌ای از پیام‌ها را برای عرصه داخلی و خارجی این رژیم در پی دارد.
کد خبر: ۲۹۸۰۲۳
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۰ - 03July 2018

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، پایگاه خبری العهد در مقاله‌ای نوشت که اعلام رژیم صهیونیستی مبنی بر تقویت استحکامات تاسیسات هسته‌ای اسرائیل در دیمونا که روزنامه صهیونیستی هاآرتص از آن خبر داده است پیام‌های مختلفی را برای عرضه داخلی و خارجی سرزمین‌های اشغالی ارسال می‌کند.

با وجود اینکه این اقدام بخشی از روند تقویت جبهه داخلی رژیم صهیونیستی و آمادگی برای سناریو‌های درگیری نظامی فراگیر اعلام شده، اما تاسیسات اتمی اسرائیل ویژگی استثنایی در ابعاد نظامی و بازدارندگی و سیاسی دارد که در نتیجه آن احتمال هدف قرار دادن این تاسیسات در دیمونا و سوریک در افکار عمومی و رسمی رژیم صهیونیستی کمتر از تمامی تاسیسات دیگر رژیم بود. چرا که آن‌ها تصور می‌کردند این تأسیسات که اتفاقا فاصله جغرافیایی زیادی با لبنان دارد، باید از بیشترین سطح حفاظتی در برابر حملات مختلف برخوردار باشد.

دیمونا در صحرای نقب واقع شده که صد‌ها کیلومتر از سکو‌های پرتاب موشک حزب‌الله فاصله دارد، علاوه بر این‌ها از دیدگاه صهیونیست‌ها ماهیت اتمی این تاسیسات باعث ایجاد بازدارندگی در برابر طرف‌های متخاصم اسرائیل در هدف قرار دادن آن شده است.

با این وجود، اقدامات صورت گرفته در چهارچوب تقویت استحکامات دیمونا نشان می‌دهد که سرکردگان رژیم‌صهیونیستی با تهدیدات موجود در این زمینه از سوی موشک‌های حزب‌الله با جدیت بالایی تعامل می‌کنند. اقرار ضمنی سرکردگان اسرائیل بر این نکته است که آن‌ها یقین دارند تمامی تاسیسات استراتژیک رژیم صهیونیستی شامل تاسیسات اقتصادی و صنعتی و نظامی در معرض موشک‌های حزب الله قرار دارند. دلیل این مدعا آن است که نحوه برخورد رژیم صهیونیستی با خطرناک‌ترین این تاسیسات به گونه‌ای است که گویا سرویس‌های امنیتی رژیم صهیونیستی معتقدند که آن‌ها در معرض حملات موشکی قرار دارند.

این اقدام رژیم صهیونیستی همزمان با افزایش تنش‌های منطقه‌ای و مقابله این رژیم با محور مقاومت و جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌شود. با وجود اعلام این مطلب در سرزمین‌های اشغالی، ضرورتا نمی‌توان نتیجه گیری کرد که ارزیابی‌های موجود در تصاویر، نشان دهنده احتمال بالای درگیری در این جبهه است که باعث هدف قرار گرفتن دیمونا می‌شود، بلکه این اقدام نشان دهنده نگرانی‌ها و ترس و وحشت رژیم اسرائیل از روندی است که تحولات منطقه در پیش گرفته‌اند.

روزنامه صهیونیستی هاآرتص اعلام می‌کند که رژیم اسرائیل در اقدامی که برای آماده سازی خود جهت مقابله با بدترین سناریو‌ها است، از طریق کمیته انرژی اتمی خود اخیراً مانوری را به صورت شبیه سازی حمله موشکی به یکی از تاسیسات اتمی اسرائیل برگزار کرده و تلاش کرده است مانع از گسترش تشعشعات اتمی ناشی از این حمله شود. سرکردگان تل‌آویو می‌دانند که هدف قرار دادن این تاسیسات جز در سایه جنگ منطقه‌ای فراگیر یا ماجراجویی‌های احمقانه رژیم صهیونیستی در منطقه امکان‌پذیر نخواهد بود.

مهمترین پیام اما، اذعان رژیم صهیونیستی به این موضوع است که حزب‌الله لبنان توانمندی و اراده لازم برای هدف قرار دادن تاسیسات اتمی اسرائیل را دارد. این در شرایطی است که تجاوز اسرائیل به گونه‌ای باشد که نیازمند چنین واکنش‌هایی باشد.

طبیعی است که کمیته انرژی اتمی رژیم صهیونیستی در خصوص پیامد‌های چنین حمله‌ای ادعا کند که هدف قرار دادن تاسیسات اتمی دیمونا نمی‌تواند تهدیدی برای ساکنان اسرائیل باشد. قطعا اگر آن‌ها نتیجه دیگری نیز از تحقیقات خود بگیرند، احتمالا آن را بیان نخواهند کرد، چرا که در این شرایط نمی‌خواهند وحشت را در میان صهیونیست‌ها ایجاد کنند.

با این وجود شاید لازم باشد به گزارش روزنامه صهیونیستی هاآرتص در تاریخ 6 مارس سال گذشته میلادی اشاره شود که در آن به میزان آسیب‌پذیری تاسیسات دیمونا در فرود موشک‌های اسکاد بر روی آن یا حتی نزدیکی آن اشاره کرده بود.

این گزارش تاکید داشت در صورتی که یک موشک با ویژگی‌های عادی در فاصله 35 متری تاسیسات اتمی دیمونا منفجر شود، می‌تواند آن را تهدید کند و خسارت‌هایی به سیستم‌های راه‌اندازی آن وارد نمایید.

مهم‌ترین واقعیت در عرصه تحولات منطقه‌ای این است که حزب‌الله لبنان توانست تاسیسات استراتژیک رژیم صهیونیستی را به یک قدرت بازدارنده در معادله بازدارندگی استراتژیک و منطقه‌ای برای خود تبدیل کند. این یک دستاورد بزرگ است که رهبران مقاومت با حکمت و اراده خود آن را محقق کرده‌اند.

از زمانی که سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان معادله‌های دیمونا و انبار‌های آمونیاک را ضد رژیم صهیونیستی مطرح کرده، محاسبات تل آویو تغییر کرده است و تصمیم سازان رژیم صهیونیستی به ناگزیر پیامد‌های هرگونه حمله ویرانگرانه و فراگیر از سوی خود به لبنان را بار دیگر مطالعه کرده‌اند. این موضوع باعث شده است که جنگ از هر زمان گذشته به لبنان دورتر باشد.

منبع: تسنیم

نظر شما
پربیننده ها